Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Хунтине трупе су скренуле од Лугатина на југ и доспеле до места Ребриково (Северно од Ровенке). Тренутно се тамо воде борбе. Ако успеју пресећи ће новорусе на овом правцу и спојити се са својим јединицама у "јужном џепу".

Подели на овим сајтовима

Опрез! Снимак ВЕОМА узнемирујућег садржаја!

https://vk.com/video_ext.php?oid=101758862&id=170181155&hash=be6ec5da8a691819&hd=1

Шахтерск: Погинули хунтини војници леже по путу

Подели на овим сајтовима

Хунта извела сву војску из Сњежног, Тареза, Шахтјорска и из свих насељених места до Амвросијевке. Напустили су чак и тешко освојене Стјепановку и Мариновку. Но, зато су напали Јасиноватају и околину аеродрома у Доњецку. (Ево, овде јављају) На неким форумима се чуде што напуштају ове положаје освојене уз тешке губитке, па сматрају да се нешто спрема - штавише, говоре о неким хемијским нападима.

Подели на овим сајтовима

Teritorija istocne ukrajine gde je pobuna je velicine dve Srbije menje vise ... Tu o " osvajanju" tesko da moze biti reci i zbog toga napustaju vec okupirana naselja ... Trebalo bi im jedno milion vojnika da " osvoje" ceo istok Ukrajine ... Nemaju oni ljudstva za to ..pa tako osvoje jedno mesto ali fali vojska u drugom pa ove salju tamo ..

Isti prüoblem je imala i JNA jer ne moze se sa malo vojnika kontrolisati opstenarodna pobuna ...pa je isto cinila i JNA osvoje pa se prebace na druge poöozaje, pa na trece itd ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Teritorija istocne ukrajine gde je pobuna je velicine dve Srbije menje vise ... Tu o " osvajanju" tesko da moze biti reci i zbog toga napustaju vec okupirana naselja ... Trebalo bi im jedno milion vojnika da " osvoje" ceo istok Ukrajine ... Nemaju oni ljudstva za to ..pa tako osvoje jedno mesto ali fali vojska u drugom pa ove salju tamo ..

Isti prüoblem je imala i JNA jer ne moze se sa malo vojnika kontrolisati opstenarodna pobuna ...pa je isto cinila i JNA osvoje pa se prebace na druge poöozaje, pa na trece itd ...

Како објашњваш то што Путин не помогне про-руски исток Украјне? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

То питање је и мене много болело. Више од тебе јер не подносиш Путина. Али има одговора. И то овде  https://www.pouke.org/forum/topic/33704-%D0%B7%D0%B0%D1%88%D1%82%D0%BE-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%83%D1%92%D0%B5-%D1%83-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%98%D0%B8%D0%BD%D1%83-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2/

Подели на овим сајтовима

Није тачно да ја не волим Путина, ја га не идеализујем. Ти га као свеца скоро гледаш. Немаш ни мало сумње у његове мотиве и његов морал. Ја  са друге стране имам. 

Прелитсао см текст, и ако см скапирао - јер ван Крима - мора стварно да се ратује.И то је тачно. Ван Крима нема ни толику подршку и стварно мора да ратује.. а баш му интерес и није да рагује стварно. Мислим да му је Крим био доста да испуни свој циљ, а остатак Украјне ће да подржва "причом", јер нема неки значајнији интерес да би ушао у стварни сукоб. Ово је могао да одради лагано и да испадне шмекер и опортуниститички искористио прилику.

Подели на овим сајтовима

Осим што су били упали у град Шахтерск (и тамо се провели... видели сте снимке), до Снежног и Тореза нису стигли (покушали су али су се провели као и код Шахторска). 

Ако се потврди да је информација о повлачењу са овог дела фронта тачна вероватно је да ће трупе бити пребачене ка Саур Могили (било би логично, с обзиром да тренутно њихове снаге у "јужном џепу" нападају на правац према Амвросијевки) да пробију пут ка својим снагама у "јужном џепу".

Са северне стране Шахтерска такође се налазе хунтине трупе, мада није јасно да ли оне имају линије снадбевања из правца куда су дошле (Дебаљцево), јер има информација да је део тих снага (мање јединице) који је пришао граду, и заузео неке рударске копове окружен, а било је информација да је нека јединица хтела да се преда јер се налази на копу и не може да се брани... Највероватније је да њихове линије снадбевања воде кроз непријатељску територију, једноставно су послали трупе (заобилазећи Дебаљцево) сеоским путем а о снадбевању ће да мисле касније. Као онај пут када су послали појачање на аеродром код Лугањска па се те трупе и сада налазе у окружењу заједно са онима које су до тада биле на аеродрому. Можда грешим, и они имају добар план али за сада нема других (објективних) информација о овоме. Хунта се не хвали (у почетку јесте, али се после нешто ућутала), а новоруси ништа не говоре...

Чак и карте на које наилазим јако су непрецизне. Или одражавају став "шта је баби мило то јој се и снило", или они који их цртају само повлаче произвољно линије на основу сваке информације (најчешће дезинформације) на коју наиђу...

Подели на овим сајтовима

Ти га као свеца скоро гледаш. Немаш ни мало сумње у његове мотиве и његов морал. Ја  са друге стране имам. 

Грешиш. По некад се зезам са Путином да бих зекио његове оштре противнике. Има ствари које му замерам итекако. Увек сам говорио да није много добар, али да је најбољи међу понуђеним опцијама. Схвати то већ једном.

Ван Крима нема ни толику подршку и стварно мора да ратује.. а баш му интерес и није да рагује стварно.

Е па, то не иде баш тако. Ако је нешто зајео има да га доједе до краја на најбезбеднији начин, или да није ни почињао да једе.

Мислим да му је Крим био доста да испуни свој циљ, а остатак Украјне ће да подржва "причом", јер нема неки значајнији интерес да би ушао у стварни сукоб. Ово је могао да одради лагано и да испадне шмекер и опортуниститички искористио прилику.

Какав бре шмекер, па није то журка него крвави рат. Ако му је Крим био довољан зашто помаже "побуњенике" ван крима. Не сме то ради. Или се бори до краја или немој ни да се чачкаш кад знаш са ким имаш посла у стварности.

Ако мисли да примењује НАЗО методе нека очекује тај исти НАЗО у Москви. Јер није у истој позицији да би се понашао исто, нити му то приличи.

Подели на овим сајтовима

Sta podrazumevas pod pomoci?

I zasto Putin? Valjda je Rusija ta koja moze da pomogne po odluci parlamenta? Jer se radi o pro - ruskoj populaciji a ne o pro- Putin populaciji ...

A Rusija i pomaze. Prima izbeglice, verujem i da im salje hranu, lekove i slicno ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Грешиш. По некад се зезам са Путином да бих зекио његове оштре противнике. Има ствари које му замерам итекако. Увек сам говорио да није много добар, али да је најбољи међу понуђеним опцијама. Схвати то већ једном.

Као што рекох мени су све те опције исте. Исто имају неки интерес и исто су макијевелисти. 

Е па, то не иде баш тако. Ако је нешто зајео има да га доједе до краја на најбезбеднији начин, или да није ни почињао да једе.

Ајд у по посне колаче д неће више прстом да мрдне осим што ће да прич приче по скупштинма и седницама? :)

Какав бре шмекер, па није то журка него крвави рат. Ако му је Крим био довољан зашто помаже "побуњенике" ван крима. Не сме то ради. Или се бори до краја или немој ни да се чачкаш кад знаш са ким имаш посла у стварности.

Крим је острво изоловано од тог крвавог рата. Где нацистичко-националистичке снаге немају неку подршку. Већин стновништва је Руско. Освајње крима је било јако безбедан потез. 

Sta podrazumevas pod pomoci?

I zasto Putin? Valjda je Rusija ta koja moze da pomogne po odluci parlamenta? Jer se radi o pro- ruskoj populaciji a ne o pro- Putin populaciji ...

A Rusija i pomaze. Prima izbeglice, verujem i da im salje hranu, lekove i slicno .. 

Под Путин мислим Русија. Како да помогне? Исто онаако како је по т војој тврдњи помогао Кримљанимаа. Војно их спасио од хунте. Зашто оне којима стварно треба спашвање не шаљу војну помоћ? Моје објашење је, зато што му циљ није спашавање од хунте са Кримом већ нешто друго. Зто ме заним твоје и ево Игњатијево објашење. 

Испада да спашва каако см ја рекао само "реално" избеглице, храна, лекови а да крим није само акт спасавањ никог већ добра прилика. 

Подели на овим сајтовима

Samo ne sirite temu sad do Grenlanda. Brisem bez opomene sve poruke koje nepotrebno zatrpavaju prostor.

Imate nekoliko tema o Putinu, pa izvol`te tamo da o njemu pricate.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...