Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Захарченко (председник ДНР) рањен је данас код Дебаљцева. Рањен је у чланак и повреда није опасна...

Ова информација није потврђена.

http://youtu.be/B5170kP7lNs

Подели на овим сајтовима

Putin: Zapad snabdeva UKR oružjem

Izvor: B92

Budimpešta -- Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da prema informacijma koje on ima, oružje koje se nalazi u Ukajini stiglo je sa Zapada.

82222161254e39d4c0df85157828147_orig.jpg
Foto: Beta/AP

On je gostujući mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, na konferenciji za novinare, rekao da nema potrebe da se iko meša u sukobe u istočnoj Ukrajini.

“Bez obzira na to kako pomažete i koliko oružja imate, nema potrebe da se iko meša između dva bratska naroda“, rekao je Putin.

On je dodao da sporazum potpisan u Minsku daje dobre šanske da Kijev pokrene inicijativu za pregovore.

“Ja sam optimističan, a ne pesimističan. Sporazum iz Minska će postati međunarodni akt“, izjavio je Putin u Mađarskoj.

On naglašava da nikada nije voleo da gubi.

“Uvek je teško kada gubite, posebno je teško ako gubite od vojske koja nije regularna", rekao je on.

On je na kraju dodao da je nabitnije da se zaštite civili koji žive na teritorijama gde su najveći sukobi.

“Bitno je spasiti živote ljudi koji tamo žive. Siguran sam da je to moguće“, zaključuje Putin.

Подели на овим сајтовима

Непотврђена информација

Хунтине трупе напуштају своје положаје јужно од Дебаљцева и крећу се према (северу), граду.

Појавила се информација да је хунтин генералштаб наредио својим трупама да униште војну технику и да у мањим групама крену у пробој из окружења ка Светлодарску

Логика ми налаже да не верујем оваквој информацији (јер војнике на тај начин практично шаљу у кланицу). Мада су одлуке "генерала" кијевске хунте до сада у најмањој мери биле засноване на војној тактици... у преводу где су ови људи учили војне школе (није мали број њих који су праксу стекли на Мајдану прошле године а одмах после тога добили еполете... за заслуге...)?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...