Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Ово ми више изгледа као експлозија мине укопане испод асфалта . Артиљеријска граната би , колико ја знам, требало да се активира при удару , на површини , а овде је у питању подземна експлозија која је подигла велики комад асфалта .

Мени делује да је погодак био у ивицу асфалта, као да пројектил није пао одозго него се забио са стране.

На снимку се види да је до експлозије дошло пре него је аутомобил дошао до тог места (неких 10-ак метара пре).

Подели на овим сајтовима

Шчастје: рушење споменика Лењину

У току рата војници и војна возила руше споменик далеко од места сукоба, или је ово изговор да се не буде на фронту...

Подели на овим сајтовима

Хунтине трупе повукле су се са прилаза Шахтјерску на север. Услед великих губитака које су претрпеле у току покушаја да заузму град могуће је да покушавају да се прегрупишу. А поврх тога хунта има проблема са снадбевањем ових јединица од којих су се неке већ нашле у окружењу...

Подели на овим сајтовима

18.30 - Rusija zatražila hitno održavanje vanredne sednice Saveta bezbednosti UN o humanitarnoj situaciji u Ukrajini, kaže za Itartas stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

_76727790_842a834d-00ec-4620-a426-74fcb5

Градић Попасно, "ослобођен од терориста"... Жена спрема јело на улици... Нема, струје, воде, гаса...

Подели на овим сајтовима

Код Дебаљцева хунта има проблема са партизанским јединицама.

Постоји опасност по хунту да њене трупе овде буду одсечене (ако новоруси буду имали довољно снага да предузму оваку операцију), јер су са три стране окружени непријатељем. Јужно од Дебаљцева њене јединице су већ у окружењу... то је оно што сам већ писао - проблем снадбевања јединица и њиховог распршавања да би се заузела што већа територија. (https://www.pouke.org/forum/topic/31957-грађански-рат-у-украјини/?p=1143680)

Хунта је предузела напад према Снежном, из правца села Мариновка и Степановка ка селима Латишеву и Победи. Информације одатле су да је у току дана претрпела пораз и да су њене снаге одбачене. Сада хунта поново покушава са продором на истом правцу... По граду падају пројектили...

Непотврђена вест:

Код села Ољгинка (јужно од Доњецка, Волновлаховски реон) нападнута је колона од 195 хунтиних војника која се организовано враћала из Русије (прешли пре неки дан из "јужног џепа"). Наводно има повређених и мртвих. На овом подручју налазе се наци јединице Азов и Шахтјорск које ове војнике сматрају издајицама...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...