Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

lako je teoretisati, ali i ja se to pitam, i time mislim na najnoviju tehnologiju kojom se nonstop hvale, gde je ta tehnologija, cemu sluzi pa i ne koristi?!

Kakva je korist od surove tehnologije koja sluzi kao poslednji osvetnicki odgovor za masovno unistenje koju danas ima svaka budala?!

Dajte mi par godina i pare i napravicu takvu tehnologiju da se ukakis, gde nece biti nijedne ljudske zrtve, pazi, ja koji sam sitni pronalazac, ustvari se tako ne mogu ni nazvati, ali opet tvrdim da to mogu, a sta je sa njima sve super-umovi im rade tehnologiju, pa gde je to sta je to?! Izgleda su te price o tehnologiji obicna sarena laza...

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Амнести интернешенел осудио отказивање геј параде у Кијеву

policija-kijev-hotel-desni-sektor-foto-r

Неуспех украјинских власти да гарантују заштиту за оне који су планирали да учествују у паради поноса 5. јула шаље много лоших сигнала из Кијева саопштио  је Амнести интернешенел.

Овогодишњи марш је отказан након што је полиција саопштила да не може обезбедити сигурност учесника и одбранити их од десничарских контра-демонстраната.

"Ово је марш за људска права. Али, ми смо принуђени да откажемо митинг , јер нам је саопштено од градске полиције да не могу гарантовати за безбедност људи који би дошли. ", рекла је Елена Шевченко из организације Инсајт.

Прошле године је одржана геј парада у Кијеву уз учешће стотинак људи.

Виталиј Кличко је изјавио да ово није време за такву врсту "забавних догађаја" с обзиром на ситуацију у Украјини.

Но и поред тога Амнести Интернешенел саопштава да је разочаравајуће да само пет месеци после драматичних протеста на ЕуроМајдану којим је показана приврженост правима и слободама на окупљање се селективно исто право одбија геј популацији иако су саме власти у претходном случају на борби за ово право профитирале.

ЕвроМајданска револуција изродила је собом низ ултранационалистичких организација које осим што су антируски настројене такође су и веома хомофобичне, од којих предњаче Десни Сектор и националистичка партија Слободе.

Извор: Амнести интернешенел, Видовдан

Подели на овим сајтовима

Ja sam izgleda po default defetista, ali nakon ovih poraza mozda bolje da odustanu od borbe ovi proruski borci. Jer kako da se brane kad nemaju adekvatno naoruzanje a ovi ce nastaviti besomucno granatiranje gradova (pise da vec gadjaju Lugansk) u kojem ce ogroman broj civila da strada :(

Ocigledno od Rusije nece stici pomoc. A medjunarodna zajednica nece prstom mrdnuti povodom granatiranja civilnih ciljeva.

Подели на овим сајтовима

Још немам податак за град Артемовск...

Изгледа да је и Артемовск напуштен... Све је више извештаја да је Народна Армија изашла из града.

Подели на овим сајтовима

http://youtu.be/IB5UWPSqb_E

Напад на пункт (недалеко од руске границе) на мору код града Азова, далеко од зоне ратних дејстава

нападачи су дошли са мора на чамцима

Подели на овим сајтовима

Хунтине трупе ушле су у Николајевку коју су претходног дана потпуно окружили...

Вест није потврђена али је изгледа тачна...

И село Николајевка је опкољено и бесумучно гранатирано. Из села је кренуо пробој и део овог малог гарнизона је успео да се пробије у Славјанск... Али су имали значајне губитке. Они који су остали су (по тврдњама мештана) побијени - на овај податак сам наишао али га није могуће проверити - мада остаје сумња да је највероватније тачан јер су виши хунтини званичници јавно објављивали да неће бити никакве милости према заробљеним "терористима".

Наишао сам на податак да је у Николајевки убијено више мушкараца под сумњом да су били симпатизери Народне Армије... 

У Славјанску се приводе сви мушкарци ради провере... Претходног дана похапшени су сви полицајци (остали у граду)...

Подели на овим сајтовима

Хунтин гувернер Харковког региона Балута јуче је донео хлеб народу у Славјанску:

BrzaxFeCYAEermg.png

https://pbs.twimg.com/media/BrzaxFeCYAEermg.png

И са собом повео ТВ екипу да све то сниме... да се не заборави...

BrzawbCCEAEGGK2.png

https://pbs.twimg.com/media/BrzawbCCEAEGGK2.png

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...