Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

То је испред кијево-печерске Лавре

Данас је требао да се одржи митинг против рата испред Лавре.

Znam ja to mesto,bila sam tamo... I jugo - istok znam odlicno,sve detinjstvo sam provela u Lugansku,kod bake,sva sreca je da se upokojila pre neku godinu pa nije videla ovu sodomiju,a i ja sam imala mogucnost da budem na sahrani tamo... Ovo je moja posebna ogromna tuga.................

Подели на овим сајтовима

20:05  Путин поздравља прелиминарне контакте лидера „Украјинског избора“ на југоистоку Руски председник Владимир Путин поздравља информацију о првим контактима лидера друштвеног покрета "Украјински избор" Виктора Медведчука у Доњецку и Луганску. Ово је саопштио портпарол шефа руске државе Дмитриј Песков.

Он је нагласио да Медведчук доследно подржава идеју федерализације Украјине. „Истовремено цењен је у Кијеву, а познају га и на Западу“, рекао је Песков.

„Руски председник више пута је изјављивао да је регулисање кризе у Украјини могуће само путем мирног дијалога и уважавања интереса источних украјинских региона“, нагласио је портпарол.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Да ли грешим ако мислим да Путину највише одговара федерализација? Неко је то лепо анализирао, можда Лазански... да ће тако имати ситуацију да Украјина неће моћи у НАТо или сл. без пристанка федералних држава, на које ће наравно Руси имати огроман утицај.

Подели на овим сајтовима

Украјинска телевизија направила прилог о избеглицама из Славјанска. Људи који су хтели да говоре пред камером отворено кажу да су против Украјине:

Подели на овим сајтовима

Да ли грешим ако мислим да Путину највише одговара федерализација? Неко је то лепо анализирао, можда Лазански... да ће тако имати ситуацију да Украјина неће моћи у НАТо или сл. без пристанка федералних држава, на које ће наравно Руси имати огроман утицај.

Ни мало не грешиш.

Подели на овим сајтовима

У Херсонском региону притисак воде на севернокримском каналу разрушио је брану коју је хунта поставила пре више од месец дана да би ускратила воду Криму...

BqwgR4yCYAAXRii.jpg

Слика преграђивања канала (почетком маја)

https://pbs.twimg.com/media/BqwgR4yCYAAXRii.jpg

Подели на овим сајтовима

Problem s Ukrajinom je što postoje ustvari tri verzije priče o Ukrajini a ne samo dvije, ruska i ukrajinska. Nešto slično kao i sa BiH. Čuli ste za ukrajinsku i rusku verziju no, postoji i ta poljska, valjda tome neko bude razumjet, Zawisza i ti članovi koji znaju poljski, češki, slovački, Horatio i još neki. Dakle je to još daleko mnogo komplikovanije nego što to izgleda na prvi pogled. Sjetite se Sienkiewicza.

http://en.wikipedia.org/wiki/Henryk_Sienkiewicz

Подели на овим сајтовима

13:40  Шрапнели и меци на истоку Украјине усмртили више од четрдесеторо деце Више од 40 деце је погинуло од шрапнела и метака у сукобима на истоку Украјине, изјавила је у понедељак председница комитета здравља Врховне раде Украјине.

„Сада се већ броје дечије смрти. Више од четрдесеторо деце је погинуло од шрапнела, у тренутку када шрапнел погађа прозор иза којег стоји дете. Невину децу меци погађају и у срце. То је моментална смрт“, - каже Татјана Бахтејева.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...