Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Janukovič: Boriću se za Ukrajinu

IZVOR: B92

Rostov na Donu -- Viktor Janukovič je rekao da će da se bori za Ukrajinu, protiv snaga koje su u Kijevu izazvale nasilje.

209343118553108c08b7442699894321_200x136hiva

Na konferenciji koju je održao u ruskom gradu Rostovu na Donu, Janukovič je rekao da je otišao iz Ukrajine plašeći se za svoj život i život svoje porodice.

On je rekao da su pred njim redovni izbori, donošenje novog Ustava, ali i istrage protiv svih onih koji su pravili nasilje na ulicama. 

"Moramo da omogućimo normalan život građanima Ukrajine. Biće teško da izađemo iz ove teške situacije. Trebaće vremena da se suočimo sa svim uzrocima i posledicama ovih događaja, ali Ukrajina je jaka zemlja i rešićemo sve", rekao je Janukovič. 

Svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič nestao je tokom vikenda. Poslednji put je viđen na Krimu, a od tada se o mestu gde se nalazi samo spekulisalo. Jedni su tvrdili da je pobegao u Rusiju, drugi da se i dalje krije na Krimu, pro-ruski orijentisanom delu zemlje. 

Ruske vlasti su tvrdile da nemaju informaciju da se Janukovič nalazi na teritoriji njihove zemlje. 

U međuvremenu, za Janukovičem je raspisana međunarodna poternica. 

Pre toga Vrhovna rada je izglasala nepoverenje predsedniku, i najavila izbore za 25. maj. Janukovič je odgovorio da se neće povući s vlasti, jer je, kako je rekao, legitimno izabran predsednik Ukrajine. 

Svrgavanju Janukoviča prethodili su meseci protesta, a u demonstracijama koje su intenzivirane polovinom februara stradale su desetine ljudi.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=02&dd=28&nav_category=78&nav_id=817835

Подели на овим сајтовима

14. 20 - Спреман сам да се борим за будућност Украјине. "Нико ме није збацио... Отишао сам јер ми је живот био у опасности", рекао је Јанукович, оптужујући "младе нео-фашисте" да су изазвали нереде.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

14.34 - У Кијеву смо били сведоци бандитског преузимања власти и акције фашистичких банди, рекао је Јанукович, који тврди да се сви чланови његове породице, укључујући и унуке, налазе на црној листи екстремиста,

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

14.41 - Крим треба да остане у саставу Украјине, рекао је Јанукович, наводећи да ће се у Украјину вратити када буде безбедно.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

15:5 - UKRAJINA RAZMATRA UVOĐENjE VANDREDNOG STANjA NA KRIMU

KIJEV - Ukrajinski Nacionalni savet bezbednosti i odbrane razmatra uvođenje vanrednog stanja u Autonomonoj Republici Krim, koja se nalazi na severnoj obali Crnog mora, izjavio je danas na konferenciji za novinare sekretar tog saveta Andrej Parubij.

On je rekao da je ovo jedna od varijanti koje se razmatraju, preneo je Itar-Tas s.

"Iz pravne tačke gledišta, takav scenario pruža priliku za upotrebu vojske", dodao je Parubij.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

15:00 Јанукович: Потреси и жртве у Украјини – резултат политике Запада - ''Потреси и жртве су последице политичке кризе, резултат неодговорне политике Запада која је показана на Мајдану'', - изјавио је Виктор Јанукович на прес конференцији у петак у Ростову-на-Дону. ''Али, Украјина је јака држава и ми ћемо се извући'', - убеђен је он.

Виктор Јанукович се извинио украјинском народу за дешавања у земљи. Он је тражио опроштај за то јер није имао снаге да одржи ситуацију и допустио ''хаос који се дешава у Украјини''.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

15:00 Јанукович: Потреси и жртве у Украјини – резултат политике Запада - ''Потреси и жртве су последице политичке кризе, резултат неодговорне политике Запада која је показана на Мајдану'', - изјавио је Виктор Јанукович на прес конференцији у петак у Ростову-на-Дону. ''Али, Украјина је јака држава и ми ћемо се извући'', - убеђен је он.

Виктор Јанукович се извинио украјинском народу за дешавања у земљи. Он је тражио опроштај за то јер није имао снаге да одржи ситуацију и допустио ''хаос који се дешава у Украјини''.

Е сад ми "све" постаје "познато"... Да ли `вокабулар` или је заиста тако - ne vem...

Подели на овим сајтовима

15:15 Украјина је предложила Русији одржавање консултација због догађаја у Криму, али је Министарство спољних послова Русије изјавило да Москва не види потребу за тим.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

16:10 Украјинска влада је спремна да потпише Споразум о придруживању са ЕУ  - Украјинска влада је спремна да потпише Споразум о придруживању са Европском унијом у веома блиској будућности, изјавио је "вршилац дужности министара спољних послова" Андреј Дешитса после састанка са дипломатама из Вишеградске групе, савеза четири државе усмерене на европске интеграције, у које улазе Чешка, Мађарска, Пољска и Словачка.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...