Jelena 76 Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 Vidite ovako. Ja nikakvih problema sa spavanjem nemam ( iako su pojedinci u tripu da imam). Svaku noć ostajem budna do ponoći, jer tada uključujem peći (grejem se još uvek na struju, ne zato što sam demode, već što je najisplativije ). Sat navijem u 08h, jer volim jutro kao doba dana, ali se redovno budim vec u 07.15h. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 U devet u krevet! nana, Gordana . and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 време је... -Владимир-, DYNABLASTER and drvce је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Da ides na Tai Chi kod mog druga Sase. Lagane vezbice uz pravilno disanje i vrlo brzo ces da se dovedes u red . Ako si za tu opciju javi se na PP. Ako 'oces neki zesci borilacki sport i tu mogu da preporucim na par mesta , opet , javi se na PP . I obavezno da odes do lekara i uradis analize -Владимир- and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Prvo da kažem, jeste me sramota, ali ajde da krenemo iskreno, morao sam na google translate "sleep shedule" da prevodim na skrpski jer nisam moao da "nađem" odgovarajući izraz za to, tužno zar ne... A sad zbog čega sam otvorio temu. Ovako pre par meseci, ne znam ni ja tačno koliko je prošlo otvorio sam jednu temu sa pitanjem ko koliko spava. Ono što me navelo je to što mi se činilo da spavam daleko manje od ostalih. Ispalo je da je to donekle i istina, ne znam koliko je tada bilo između 4-6 sati verovatno. Međutim data se znalo kada ustajem kada ležem. Ustvari spavao sam i manje kada sam eksperimentisao sa nekakvim tehnikama spavanja (i to donekle uspešno) spavao sam svega po 2 sata dnevno. Ono što me da kažem zabrinjava je to što su sam počeo da ležem i ustajem u totalno random vreme, doduše retko kada ležem pre 1, retko kada spavam više od 5 sati, uglavnom zato što ležem oko 4-5 i to i tada mi se nešto preterano ne spava, više legnem na silu. Ali ono danas što mi se desilo je pa nekako čudno u najmanju ruku, trebalo je justros da ustanem oko 5-5:30, naravno ostao sam za računarom do kasno kada sam pogledao na sat zaključio sam da se ne isplati spavati sat ipo vremena, te sam odlučio da ni nespavam uopšte. I to mi nije teško palo, moram da napomenem i da bilo bez ikakvih energetskih pića (koja pijem skoro na redovnoj bazi, par puta nedeljno 3-5). Planirao sam da kada se vratim oko 9:30 legnem i da se naspavam međutim evo dođoh kući ne spava mi se uopšte imam utisak kao da sam prošlu noć spavao 12 sati. I onda sam razmislio, koliko god spavao noću nikada nisam umoran preko dana, ne sećam se kada sam nakon ustajanja iz kreveta legao da odmorim i da odspavam preko dana (sem kod gore pomenutih eksperimenata, jer je tada moralo), spavao 12 sati 6 sati, 3 sata ili uopšte ne spavao osećam se isto, verovatno ću i noćas ostati do 2-3 budan, jednostavno ne spava mi se. E sad sledi moje pitanje treba li da se zabrinem? Mislim iskreno ja nemam ništa protiv ovoga što manje spavam, a odmoran sam meni bolje, kada bih mogao na ovoj nuli da ostanem ceo život to bi bilo najbolje, ali mi nešto govori da to baš i nije zdravo. Pa treba li da se zabrinem ili nešto da uradim da menjam ovo sad? Избаци потпуно енергетска пића, увече читај само књигу (у папирном облику) -не гледај тв и не седи за рачунаром (бар неколико сати пре спавања), и смањи време проведено испред рачунара (и тв-а), уведи физичку активност од 45мин-1ч у току дана (може и брза шетња где се помало ознојиш), ако си психички оптерећен пробај да нађеш решење, не прескачи оброке, једи разноврсно, здраво и умерено, и за три недеље бићеш ОК. Можда и да урадиш неке тестове у дому здравља. Поздрав! Gordana . and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 p.s ako pijes kafu, izbaci cofein iz dijete... dakle no kafa, no kokakola.. opet ces lakse da zaspis.. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Batali ove predloge iako su dobronamerni. Kao prvo i obavezno idi kod lekara. Prosle nedelje sam citao na vestima o nekoj curi koja nikad nije osecala umor i ispostavilo se da je uzrok medicinske prirode i to nimalo bezazlen (da te ne plasim sad) Idem da probam da nadjem vest o toj curi. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Evo ga. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2517230/How-girl-sleep-returned-bad-surgery-saved-life.html пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Batali ove predloge iako su dobronamerni. Kao prvo i obavezno idi kod lekara. Prosle nedelje sam citao na vestima o nekoj curi koja nikad nije osecala umor i ispostavilo se da je uzrok medicinske prirode i to nimalo bezazlen (da te ne plasim sad) Idem da probam da nadjem vest o toj curi. PA neka proba prvo dobronamerni predlog... on bi znao dal je za lekara ili nije... u principu momak sedi po ceo dan za kompom 0 fizicike aktivnosti sigurno pije par kafa dnevno, poneku kokakolu... po ceo dan i noc mu bije monitor u glavu.... - recept za poteskoce sa spavanjem... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 sa nekakvim tehnikama spavanja (i to donekle uspešno) spavao sam svega po 2 sata dnevno. ne spava mi se uopšte imam utisak kao da sam prošlu noć spavao 12 sati. I onda sam razmislio, koliko god spavao noću nikada nisam umoran preko dana, ne sećam se kada sam nakon ustajanja iz kreveta legao da odmorim i da odspavam preko dana (sem kod gore pomenutih eksperimenata, jer je tada moralo), spavao 12 sati 6 sati, 3 sata ili uopšte ne spavao osećam se isto, verovatno ću i noćas ostati do 2-3 budan, jednostavno ne spava mi se. E sad sledi moje pitanje treba li da se zabrinem? Mislim iskreno ja nemam ništa protiv ovoga što manje spavam, a odmoran sam meni bolje, kada bih mogao na ovoj nuli da ostanem ceo život to bi bilo najbolje, ali mi nešto govori da to baš i nije zdravo. Pa treba li da se zabrinem ili nešto da uradim da menjam ovo sad? Ovo boldirano- dvofazno spavanje, zar ne? Sjajna stvar, redovno se družimo u toku ispitnog roka Šta se bre brecaš. Ćuti tu i uživaj u najvećem poklonu koji ti je poklonio tvoj organizam- nemaš potrebu da provedeš život spavajući! Takva sam ceo život, pa nema nekih posledica... valjda Dovoljno mi je 2-5 sati sna da mogu bez problema da vitlim ceo dan. Kada spavam manje od 2h onda sam nervozna i razdražljiva i nije mi dobro. Kada ne spavam celu noć, sutradan sam luda od energije, valjda se organizam previše bori protiv pospanosti. Jedan put u životu sam spavala preko 10h,i to bolje da ne pričam šta je prethodilo toj seansi. 90% ljudi se ne bi diglo iz kreveta 36 sati, a ja sam se oporavila kompletno za 12. Tako da, uživaj, i živeli za nas koji nemamo nameru da život provedemo spavajući! Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ovo boldirano- dvofazno spavanje, zar ne? Sjajna stvar, redovno se družimo u toku ispitnog roka NIje četiri puta po pola sata. Samo treba malo vremena da se organizam privikne, ima i fora sa 6x 20 min, mislim da jednu od ove dve su počeli da primenjuju i da eksperimentišu sa tim i Italijanska aviacija, zbog tugih misija. E sad ja sam taman počeo da hvatam korak i da se privikavam, ali škola mi zasmetala nisam mogao nikako da uklopim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 PA neka proba prvo dobronamerni predlog... on bi znao dal je za lekara ili nije... u principu momak sedi po ceo dan za kompom 0 fizicike aktivnosti sigurno pije par kafa dnevno, poneku kokakolu... po ceo dan i noc mu bije monitor u glavu.... - recept za poteskoce sa spavanjem... Kavu ne pijem skoro nikada, jednom u dve sedmice, kokakolu takođe, komp otprilike je tačno šta ću škola mi taka 80% predmeta su sedenje za kompom. A o ostalom kada sam kući komp mi je stalno uključen ustvari uključen je često i kada nisam, tako da moguće da je to, ali nekako mi je draga ona italijanska "Bolje jedan dan živeti kao lav nego sto godina kao ovca". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Batali ove predloge iako su dobronamerni. Kao prvo i obavezno idi kod lekara. Prosle nedelje sam citao na vestima o nekoj curi koja nikad nije osecala umor i ispostavilo se da je uzrok medicinske prirode i to nimalo bezazlen (da te ne plasim sad) Idem da probam da nadjem vest o toj curi. Znaš kako moram da kažem da bih u ovom slučaju pitao doktore da li može da se održava nekako taj tumor tj. da ne pravi veliku štetu ali da ima istu ulogu što se mog spavanja. Inače mene da uplašiš ja se jedino igle pomalo plašim ovo sve ostalo jok. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Oktombar, Novembar, decembar pa i sad ce i janovar slabo biti meni spavanjac. sto? nem pojma i ja malo spavam... za menio sam skoro dan za noc ccc “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 E da i da dodam legao sam u 3 i 15. Ustao u 8:30 mada mi bih verovatno još ostao da nisam na faks morao da idem. I sad mi se ne spava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука