Jump to content

Koja je normalna mera materijalizma kod zene?

Ključ

Препоручена порука

Св. мученик цар Николај Романов и св. Александра су размењивали љубавна писма. Чак су имали и шифре за извесне делове тела и писали како чезну једно за другим. А ето били царска породица и хришћани па нису персирали, нити марили за форму. :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 326
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 21 минута, obi-wan рече

A pazi sad - i ja ti dodjem neki romanticar, recimo, ali ne vidim brak i ljubav bez potpune prisnosti, koja nemilosrdno ukida svaku formalnost. U stvari, bas je (zdrav!) romanticarski zanos taj koji ce par da dovede do takve normalne bliskosti - gde dvoje postaje jedno.

пре 19 минута, obi-wan рече

Sara je Avrama oslovljavala sa "gospodaru", tako da mislim da je to prosto bio deo kulturnog miljea tog vremena.

Mislim da takve stvari, u osnovi, nisu protiv ljubavi.

:)))

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

:)))

Pazi, jedno je kulturni milje, navika stecena iz sredine, a nesto deseto ustogljena samonametnuta "kultura". Nemoguce da ti to nije jasno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Џуманџи рече

Па сад си победио овим аргументом, не смијем се више јављат'. :D

Znaci, imas nacin ophodjenja, stecen od detinjstva, vaspitanjem. Tako, manje-vise, svi pricaju, o tome i ne razmisljas. I imas bedno i sitnicavo, hladno, ustogljeno, imjarek,... insistiranje na npr. tom satro zahvaljivanju, koje ti sama uvodis, a bez ikakve potrebe. Ta dva jednostavno nemaju ni dodirne tacke.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Lady Godiva рече

Св. мученик цар Николај Романов и св. Александра су размењивали љубавна писма. Чак су имали и шифре за извесне делове тела и писали како чезну једно за другим. А ето били царска породица и хришћани па нису персирали, нити марили за форму. :)

Vidi vidi sta sve citaju male slatke devojcice. Ko bi to rekao? :0205_whistling:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Muramasa рече

Pa kad nisi suprugicasta, kao neke dame sa ovog foruma. :tongue:

А нисам ни дама. :smeh1:

пре 3 минута, Trifke рече

Vidi vidi sta sve citaju male slatke devojcice. Ko bi to rekao? :0205_whistling:

Био неки документарац на Хисторију. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

А нисам ни дама. :smeh1:

Био неки документарац на Хисторију. 

Jesi dama!

Nemoj ti sada meni bio dokumentarac. Ako je bio trebal si da zatvoris oci i usi dok ne prodje prica o njihovoj intimmi. :dedica::))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Lady Godiva рече

Чак су имали и шифре за извесне делове тела и писали како чезну једно за другим.

E, ovo mi je zanimljivo. :D Čuj, imali šifre za delove tela ? :smeh1:

Svašta mi pada na pamet sad u ove posne dne. :))

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Broken рече

Ah jadan ti kako li te ovde svi mi sablaznjavamo. Ima u paklu da gorimo zbog toga. :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Trifke рече

Jesi dama!

Ниси објективан јер смо фамилија. :D

пре 24 минута, Broken рече

Не знам шта ти тачно пада на памет, али мислим да ниси далеко. :)

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Broken рече

мораћу негде да ископам писма која су размењивали Наполеон и Жозефина :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Broken рече

Мени пао на памет виц из једне представе:

Каже жена мужу да јој не прија да тражи односе просто, банално него да треба да користи неку као шифру, неко преносно значење да се опусти мало.

Он збуњен пита - Па како да тражим шта да кажем?

Она - Рецимо, жено хајде да перемо веш. Може тако.

Сутра увече он њој - Жено хајде да перемо веш.  Она - Немам довољно прашка вечерас.

Следеће вече он њој - Жено хоћеш да перемо веш?  Она - Не ради ми кување на машини не може сад.

Следеће вече он опет - Жено оћеш бре да оперемо онај веш?  Она - Нестала вода не могу да укључим машину.

Након свега пита и она њега наредне вечери - Мужићу... хајде дођи да мало перемо веш.  Он - Е касно жено, ја га опрао на руке :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...