Jump to content

Koja je normalna mera materijalizma kod zene?

Ključ

Препоручена порука

пре 1 сат, Paradoksologija рече

Možda je kulturna, jer nije bilo psovki, ali stvarno mi je tužno kad zamislim da je u nečijem životu ovakva reakcija normalna i očekivana.

Nije "sterilnost" ne spuštati dragog drugog i ne ubijati ga u pojam, koliko god 'kulturno'. 

U stvari, ako bolje pogledas, bas jeste sterilno to sto ona ocekuje (ako ocekuje) tu neku formalnu zahvalnost... to mi je uvek bilo beskrajno ledeno za par koji (bi trebalo da) se voli, i zivi zajedno (jede i spava zajedno, razmenjuje telesne tecnosti) - ili ima intime, ili nema, tesko mi je da uopste i nazrem nesto izmedju ta dva.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 326
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 17 минута, Аурор рече

:ani_biggrin:

И ово да чујем у животу...

Милош Црњански и његова супруга су једно другом цео живот персирали

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Снежана рече

I on njoj?  Čini mi se da je samo ona njemu tj. ne čini mi se, pročitala sam

Ja bih taj običaj vratila

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

... (nervozno, gundja da se nista ne razume) ...

... (sedi, ispruzene noge preko kreveta, bulji u TV ili u novine) "...mhm, bas divota..."

... (nervozno) "... sta divota, #[email protected] t` otac, uzmi radi nesto, `mi tu divotaris ceo dan..."

...

:laugh1:

пази ја знам парове који 40, 50 година тако разговарају, чак се и горе чашћавају, али кад је стани - пани гину једно за друго,  и онда схватиш да они једноставно тако комуницирају

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Снежана рече

Можда неки фетиш...

Мислим, не могу да разумем :)

Подели на овим сајтовима

Који је онај Адамс лик.. Дође, баци жишку и оде.

Ви сад анлизирате на 3 (и словима: три) теме Нолетову жену, а он се излежава на некој плажи, цирка кокос, једним оком гледа у екран, програмира млати кинту, другим гледа женски свет у бикинију и кулира. :suncanje:

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Phoebe рече

emotikon radost što konačno neko isto misli

romantičarke opkolile

A pazi sad - i ja ti dodjem neki romanticar, recimo, ali ne vidim brak i ljubav bez potpune prisnosti, koja nemilosrdno ukida svaku formalnost. U stvari, bas je (zdrav!) romanticarski zanos taj koji ce par da dovede do takve normalne bliskosti - gde dvoje postaje jedno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Снежана рече

Sara je Avrama oslovljavala sa "gospodaru", tako da mislim da je to prosto bio deo kulturnog miljea tog vremena.

Mislim da takve stvari, u osnovi, nisu protiv ljubavi.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Снежана рече

Можда протоколарно...у спаваћој соби, чисто сумњам :smeh1: 

• Радостан 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Можда неки фетиш...

Мислим, не могу да разумем :)

ни ја, али свачега има, ми ни Оцу не персирамо, а замисли мужу персирати, као да је мач између  такво ми та дистанца изгледа.

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Phoebe рече

Persiranje u braku 

I oslovljavanje sa -gospodaru (kasnije, dok se uhodamo na vi)

A ti? :)))

Знам шта би, али не знам што. 

Ја бих потпуно укинула брак, да не би било персирања и формалности. :D

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Снежана рече

пази ја знам парове који 40, 50 година тако разговарају, чак се и горе чашћавају, али кад је стани - пани гину једно за друго,  и онда схватиш да они једноставно тако комуницирају

moj tata i mama klasican primer

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Снежана рече

ни ја, али свачега има, ми ни Оцу не персирамо, а замисли мужу персирати, као да је мач између  такво ми та дистанца изгледа.

Глупирање.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...