Jump to content

Ко је био Димитрије Љотић? Његова кратка биографија

Баба

Препоручена порука

• Одговори 172
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 8.9.2013. at 15:02, Љотићевац рече

Ово нисам знао и не верујем да је истина. Како онда објаснити ово:

Љотић и Ђујић у Словенији 1945. године:

85672734.jpg

Љотићевци и свети Владика Николај у Словенији 1945. године (у позадини се види Ђујић):

velimirovic487.jpg

Љотићевци и патријарх Гаврило (опет видимо Ђујића):

patrijarhgavrilodoziobil.jpg

Ђујић и Мушицки са групом Љотићеваца и четника Динарске дивизије пред предају савезницима:

djujicususretsaveznicima.jpg

и још ова:

08nh6.jpg

На крају, извињавам се што сам поново покренуо тему стару месец дана, јер постоје много озбиљније и важније ствари од овога!

То је крај рата, те слике, а Ђујић је ово говорио после рата у Америци а реч је о периоду 41-44 дакле за време рата, тачније колико се сећам почетак рата је био у питању, притом занимљиво је код попа Ђујића у четницима динарске дивизије било је и Хрвата, поп лично помиње два брата који су се истакли нарочитим јунаштвом у борби против усташа.

Подели на овим сајтовима

Шта 'ш... У модерној историји су се сви наши великани школовали на западу (мада, можда сматраш да нису били позападњачени), па им ништа не фали. Ваљда могу и ја да прочитам две-три књиге западњачке. Поготову ако су на препоруку краља Петра. :)

Подели на овим сајтовима

On 8.9.2013. at 23:50, Милан М. рече

Шта 'ш... У модерној историји су се сви наши великани школовали на западу (мада, можда сматраш да нису били позападњачени), па им ништа не фали. Ваљда могу и ја да прочитам две-три књиге западњачке. Поготову ако су на препоруку краља Петра. :)

Шта знам, Пера је био лик, и ја га готивим. Али ми се нешто чини што сам старији да су Карађорђевићи нека енглеска инсталација

Подели на овим сајтовима

On 9.9.2013. at 0:17, Жељко рече

Шта знам, Пера је био лик, и ја га готивим. Али ми се нешто чини што сам старији да су Карађорђевићи нека енглеска инсталација

Мала смо земља и увек су велике силе аминовале наше владаре. Још од Стефана Немање и Стефана Првовенчаног којег је крунисао римски папа. Само је питање колико је ко радио за добробит народа.

У Петрово поштење не сумњам. Чак ми и његово држање и лик(са портрета) уливају поверење.

Са друге стране, Александар... хмм...

Подели на овим сајтовима

"Све бисмо рекли да Срби не виде да им је сва величина и лепота, и снага, и слава, и мудрост, баш у тој христоносности и крстоносности. Него би хтели као да се зову Срби, а да буду богати као Енглези, да се заклињу у Српство, а уживају као Французи, да мудрују као Немци, да лукаве као Италијани. Не виде, тако изгледа, Срби да из свог корена снагу морају црпсти, а не из немачког ни италијанског ни американског, ни англо-француског. А тај корен је у Христовој снази, мудрости и љубави - које се учени Срби стиде и једва храбрости имају да и саме обичаје кришом, и као извињавајући се, испуњавају. Не велимо да је Христова истина дата или намењена само Србима, већ само имамо на уму: плодови српског живота без Христа и његове истине су опори и горки, а плодови које доноси живот српски на Христу саграђен, могу се мерити са слашћу, и крупноћом и мирисом, са плодовима ма кога народа и ма кога било времена."

Димитрије Љотић; "Држава и државник", Закони живота

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

Нађох на интернету један текст у коме се на одличан начин одговорило на још једну лаж о Љотићу и Српским добровољцима, па ми паде на памет да поставим овде. 
ni-108-tekst-page-001.jpg
ni-108-tekst-page-002.jpg
ni-108-tekst-page-003.jpg
ni-108-tekst-page-004.jpg

''Бог је Истина. Зато наша уста не смеју говорити лаж. Ми морамо живети у Истини и за Истину и кроз Истину.''

Димитрије Љотић

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...

O Dimitriju Ljotiću ne znam ništa, nemam pojma ko je bio. Za razliku od njega o Čiči znam mnogo. Nadam se da ću u ove dve emisije upoznati lik i delo Dimitrija Ljotića.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
On 12.8.2019. at 8:53, Desiderius Erasmus рече

Sramota je da jedan crkveni velikodostojnik izgovori da ljotićevci nisu bili izdajnici...

Znači bili su izdajnici. Koga su izdali?

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

Подели на овим сајтовима

On 7.9.2013. at 23:11, Милан Ракић рече

Па `ди је тај Љотић био 6-ог априла... Не тролујем... Не знам... Питам!?

A gde je bio Žikica Jovanović Španac?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...