Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

А ти си па много пристојна са твојим аватаром на пристојним темама. :)

Шта фали аватару?

Кад год видим Џесин аватар, порумене ми образи, срце ми лупа

Осећам се подмлађено

Иако је јако непристојно :/

Твој аватар nlcph2so4 опет буди радост пролећа :)

Те наше разлике нас оплемењују

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Кад год видим Џесин аватар, порумене ми образи, срце ми лупа Осећам се подмлађено
:1312_womens: :bighug:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ah ta ljubav. Raznovrsna je i raznolika. Drugacija i neponovljiva a opet ista i jedinstvena. Definicija jednoga svestenika sta je ljubav u stvari, me je toliko fascinirala i odusevila. Rekao je ,, Deco moja, ljubav je zrtva,, . Zrtvovaces sebe zarad dobro drugog. Promenices svoje navike, razmisljanja i neke sitnicie koje su tebe ispunjavale zarad svoje zene, dece. Zarad svojih cimera u studenskom domu, profesora. Voleti druge kao samog sebe  bar kako ja tumacim znaci da uvek budes spreman da sebe das-menjas zarad jednog dobra kako sebi tako i toj drugoj strani. Osecati patnju bliznjih i rasti kroz njihovu srecu. Hm. Da li volim sebe? Mislim da da. Ali ne na onaj nacin kako ljudi smatraju da treba voleti sebe. Moja sreca je najbitnija ostalo nista nije vazno. Pogresno. Bas kroz tu opstu srecu ljudi oko mene  spoznajem i svoju srecu. :) :.mislise. :)

Подели на овим сајтовима

Mislio sam da porazmislite o svojim odnosima sa drugim ljudima, izborima koje ste u životu napravili, izbor prijatelja, posla...onga sto od vas zavisi...da li se prema tim izborima može reći da vi sebe volite ili ...?

Boga mi moga Srdjo.... tesko je to izmeriti.... kako da znas da li si ucinio pravu stvar, evo ja kazem da jesam, ali ako pogledam u nazad 6-7god neke stvari sam mogla i drugacije, sa nekim ljudima sam mogla drugacije a opet da to pude to, pravo... ma, ko bi ga znao... mislim da sam uvek bila maksimalno korektna prema drugima, a opet veoma cest na svoju stetu, al i to je bio moj izbor...

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

tesko je to izmeriti.... kako da znas da li si ucinio pravu stvar,
ja mislim da smo tada , u tim okolnostima, u tom momentu uradili ono sto je bilo najbolje.....i verujem da bi u tim istim okolnostima opet isto postupili....i zato se ne treba opterecivati onim sto je bilo.....sve prolazi, sve se menja.....treba ziveti ovde i sada.....i ovog trenutka uciniti najbolje sto se moze....
  • Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Mislio sam da porazmislite o svojim odnosima sa drugim ljudima, izborima koje ste u životu napravili, izbor prijatelja, posla...onga sto od vas zavisi...da li se prema tim izborima može reći da vi sebe volite ili ...?

kao sto malopre rekoh, ne treba se opterecivati prosloscu....tada smo uradili ono sto je trebalo ili moralo da se uradi....ali danas imamo sansu da neke stvari promenimo, ako je to moguce.....imamo sansu da dobro razmislimo i damo sve od sebe...ostalo je u Bozijim rukama...

a da volimo sebe - treba....jer nas i sam Gospod voli....ako ne volimo i ne postujemo sebe kao licnosti , necemo imati dobru osnovu za gradjenje dobrih medjusobnih odnosa sa drugima....naravno, ne treba biti egoista i voleti samo sebe i sebe vise od drugih, jer nas Gospod sve podjednako voli...i to isto zahteva od nas....upravo sa tom drugom najvecom zapovescu...

dakle, ucimo se da upoznamo i zavolimo, prihvatimo sebe, i onda cemo imati mnogo bolje odnose sa drugima....bicemo srecniji....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Шта фали аватару?

Кад год видим Џесин аватар, порумене ми образи, срце ми лупа

Осећам се подмлађено

Иако је јако непристојно :/

Твој аватар nlcph2so4 опет буди радост пролећа :)

Те наше разлике нас оплемењују

Мој аватар - косовски божур (лат. Paeonia decora) је  најраспрострањенији у источној Србији и на Косову и Метохији. У било ком смислу односи се на завичај. Пећка Патријаршија на профилу је такође нешто што лежи у чињеници да је податак - мој завичај и корени. Ја поштујем целокупну личност, не раздељујући при том душу од тела - те је, између осталог, један од разлога зашто баш божур и Пећка Патријаршија, једноставно ту не треба ништа да учини да се осећаш подмлађено,  него напротив из 1346 године. :D

Остало није вредно коментарисати.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ljubiti bližnjega svoga, je veoma komplikovano, jer ljudi uglavnom ne vole sebe.

ја морам да признам да никада нисам размишљао о овоме...мислим да нисам егоиста и често сам давао првенство другима на уштрб себе,а опет било је и ситуација када сам удовољавао себи.доуше и моје интересовања у животу су биле везане за професију тако да се нисам едуковао на овом пољу.покушавам да проникнем границу измежу себељубља и егоизма

• Волим 1

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

"Љубити значи жељети ближњему све оно што вјерујемо да је добро и то због љубави према њему, а не због себељубља" ономад рече Аристотел. Морам признати да се слажем са њим. :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ne čini drugima ono što ne želiš da tebi drugi čine...valjda mu to dođe kao voli bližnjeg kao samoga sebe, jer sve što drugima radimo, sebi radimo...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

уф све то зна да буде веома компликовано а у суштини не би требало. и у начелу јесам чинио што би желео да мени чине,изузимајући глупости које понекад могу да се десе  нама несавршенима.

прошавши кроз нека лоша искуства и падања  а зарад љубави јесам предочавао мојим вољенима 'будећи их' -позивајући на опрез,критиковао,будио савест,покушавајући да подстакнем промену ка бољем...али на крају све то с нечије стране бива доживљено сасвим другачије...

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...