Jump to content

Препоручена порука

@@НиколајСвесрпски,

U pravu si naravno,

tako je govorio Hristos,

i ja pomenuh to kao veću realnost, tj obećanu zemlju .

Međutim Judejci dok lutahu po rasijanju u potrazi za obećanom zemljom, su bili pod vaspitanjem Starog Zavjeta.

E sada zamisli šta sve se ne bi desilo, da oni nijesu lutali tih 40 god.

Tako i ti, kada čuješ te da se kunu, sjeti se plemena Izrailjevog, koje je lutalo u potrazi za obećanjem koje im Bog dade.

Ili misliš da se Bog lažno kune?

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

@@НиколајСвесрпски,

U pravu si naravno,

tako je govorio Hristos,

i ja pomenuh to kao veću realnost, tj obećanu zemlju .

Međutim Judejci dok lutahu po rasijanju u potrazi za obećanom zemljom, su bili pod vaspitanjem Starog Zavjeta.

E sada zamisli šta sve se ne bi desilo, da oni nijesu lutali tih 40 god.

Tako i ti, kada čuješ te da se kunu, sjeti se plemena Izrailjevog, koje je lutalo u potrazi za obećanjem koje im Bog dade.

Ili misliš da se Bog lažno kune?

Svidja mi se.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Не тражим да ми се неко куне, нити се кунем. Пренем се увек кад чујем да се неко куне, посебно ми је мучно ако знам ја се неко заклиње ,а лаже. Не осуђујем, само ми је жао, јер очито тај не зна шта ради.

Има људи које би моје упозоравање подстакло још и да опсују, онда избегавам да то чиним. Упозорим само оне за које дубоко верујем да ће правилно схватити моје упозорење.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Zakletva i kletva nije isto.

Zakletva nije u skladu sa hrišćanskim moralom. Hristos je rekao: 'Ne kunite se! Vaša reč neka bude da - da i ne - ne, što je više od toga od zla je". Ovo se odnosi na svakodnevni život čovekov. Ali ima momenata kada crkva odobrava zakletvu. Naprimer, zakletva u vojsci, sveštenička zakletva, zakletva na sudu i sl. To je onda, kada su u pitanju viši interesi jedne zajednice, i tada u tome učestvuje crkva na način koji je propisan i određen.

Kletva ili proklinjanje, nije odobrena od strane crkve. Pre svega, što proklinjanje izlazi iz duše koja je puna gneva i mržnje, želje za osvetom, opravdane ili neopravdane, svejedno. U Svetom pismu je rečeno: blagosiljajte one koji vas kunu. Uvek se treba moliti Bogu za sve ljude, pa i za svoje neprijatelje. Svoje srce ne treba trovati mržnjom i osvetom. Božija pravda je uvek dostižna.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Zakletva i kletva nije isto.

Zakletva nije u skladu sa hrišćanskim moralom. Hristos je rekao: 'Ne kunite se! Vaša reč neka bude da - da i ne - ne, što je više od toga od zla je". Ovo se odnosi na svakodnevni život čovekov. Ali ima momenata kada crkva odobrava zakletvu. Naprimer, zakletva u vojsci, sveštenička zakletva, zakletva na sudu i sl. To je onda, kada su u pitanju viši interesi jedne zajednice, i tada u tome učestvuje crkva na način koji je propisan i određen.

Kletva ili proklinjanje, nije odobrena od strane crkve. Pre svega, što proklinjanje izlazi iz duše koja je puna gneva i mržnje, želje za osvetom, opravdane ili neopravdane, svejedno. U Svetom pismu je rečeno: blagosiljajte one koji vas kunu. Uvek se treba moliti Bogu za sve ljude, pa i za svoje neprijatelje. Svoje srce ne treba trovati mržnjom i osvetom. Božija pravda je uvek dostižna.

Мислио сам на заклетву :) али ми се омакло. У сваком случају уболи смо поенту. :)

Подели на овим сајтовима

У последњих пар година у мојој околини шири се муњевитом брзином као вирус заклињање. Ипак то није неко заклињање које је од вајкада у нашем народу постојало. Као што је живота ми итд...Појавило се заклињање у Крст и у Острог. Што је најгоре те ријечи нису више ни заклетве већ као узречице. У сваком случају куну се и Крштени и они који нису Крштени и они који су били у Острог и оно који нису. У сваком случају почнем да добијам оспице од тога. Кад кажем неком да престану са тим одма ме нападну. :)  Шта ви мислите по том питању?

А ја вам кажем: не куните се никако: ни небом, јер је престо Божји;

Ни земљом, јер је подножје ногама Његовим; ни Јерусалимом, јер је град великог Цара.

Ни главом својом не куни се, јер не можеш длаке једне беле или црне учинити.

Дакле нека буде ваша реч: да - да; не - не; а шта је више од овог, ода зла је. (Мт. 5. 34,35,36,37)

Povrh toga, alergični/e smo na polen, na prašinu, itd. Šala mala. :)

Prvi put čujem, za to. U mom kraju, to niko ne upotrebljava. :)

Mene kada već neko toliko izvede iz takta, da mu ne mogu nešto objasniti i opasuljiti, ja već onda iziritirana, kažem, "Života mi moga, kad ti kažem, aman više...", nešto u tom stilu. Posle Srdašce videlo, da ljudi ne kapiraju, s kojom to ozbiljnošću kažeš, a posle još više ukapiralo, da hej ti kažeš, život moj a on te kao benica neka gledi/a...I onda ti shvatiš, pa čekaj, ja imam svoju reč. Moja reč je moj obraz. Moja reč je ono što ja jesam. I ako izgubim i to, šta sam onda ja? Zato sada, kada je takva neka situacija, uglavnom, kažem, uglavnom se iskontrolišem više da se ne ubeđujem, nego se vodim onim, što i Vi tu kažete..ja ti rekoh, to je istina, a tebi od volje da veruješ, da ili ne. Ja te ubeđivati u niušta neću. Čim sam tako počela, mogu da kažem, da se i energetski sklop ljudi koje srećem promenio, tako da sada puno više srećem ljude koji ni mene ni u šta ne ubeđuju, nego ljude koji ti kažu, pa hoćeš - nećeš a ne neka naklapanja u nedogled.

A ovo šta upotrebljavaju kod tebe...zaista deluje malo šeretski i neozbiljno. Nekako su mi to suviše velike reči, da bi ih primenjivali na svakodnevne gluposti ili u sprezi s bilo čim. Mislim da si u pravu, što se toga tiče, da ih ne treba zalud u ustašca uzimati. :)

Подели на овим сајтовима

Ja to doživljavam, da ti kao biće, imaš jedan oreol oko sebe. Onim šta kao biće jesi, oko sebe i u sebi. I da time zračiš. I da to vučeš s sobom. Gde god išla i šta god radila. Kao svoj oklop. Svoju zaštitu. I da ti je to dar od Neba i da je to tvoje i spasenje, i zaštita, i "kazna" i opomena. I da to imaš, sve dok se dobrim vladaš. I ponašaš. Dokle god ti veruješ u Njega, u sebe, u tu dobru energiju, ja dubokog sam uverenja, da od tebe odbija to sve. I loše uticaje, i loše ljude, i loše reči, jednostavno negativu. Lošu energiju. Ljude koji su kao energetski vampiri. Ne mislim pritom na ta šarlatanstva ("čarala baba da pukne žaba") nego sam dubokog uverenja za sve u životu, da sta god ljudi da rade, od reči, koja prerastaju u dela , itd. rade sebi samima. Znači, ne ni  tebi, ne ni meni, ni bilo kome drugome, ni Peri, ni Žiki ni Aci.

Pomoliš se svaki put za one, koji su malo se pomutili s tog puta svetlog, poželiš im sve najbolje, zdravlje i sreću, zapališ sveću za njih i miran si.

Miran san. Čista savest. Neubrljane bele ručice. I kuda ćeš više. 

Gledaj ti, šta ti činiš u životu, a ne šta oni čine.

To ti je moj savet.

:)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Rec je velika stvar i veliki dar od Boga. Na zalost generalno gledano svi mi malo pazimo sta radimo sa tim darom. Zakletva je jedna od tih stvari . Gospod je zabranio zakletvu zato sto se olako zloupotrebljava.

Ja nemam to islustvo da se ljudi nesto oko mene puno zaklinju ali sam imao prilike da vidim razne i dobre i lose upotrebe zakletve.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

a ja se jezim kad neko psuje Boga, al najgore je sto ni sami ne znaju da su opsovali pa kad kazes ne psuj Boga, on ni sam ne zna da ga je opsovo,ili kazu pa dobro to tako slucajno takva mi je uzrecica..i to seksualne psovke..

i mislim da se netreba precutati nego reci, zasto ako njega nije sramota da psuje Boga ili da se kune tako, da nekog bude sramota da kaze da ne psuje Boga,a precutati to je lazni stid, da ne uvredis tog coveka a on vredja Boga... :fmqmtx:

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

У то доба , закона није било и једини начин да се утиче на свест људи је био путем вере . Њихов начин живота и сватање онога што их окружује било је тотално другачије него данас .Тада су људи далеко више веровали у Бога и ишли су у борбу да би се одбранили и бранили своју веру . 

Такође су се плашили и клетве јер су сматрали да ће клетве да се остваре и на такав начин су тадашњи владари утицали на људе да се што масовније одазову у бој.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...