Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Закон уопште не штити остале од убице (осим док је он у затвору, мада и тамо убица може да убија), закон смањује број убистава, али не спречава убицу да убија, ко хоће то ће и учинити.

ovo je vec vrhunsko lupetanje gluposti.. u zatvoru je u celiji sa jednim dva ili tri coveka pod danonocnim nadzorom... ukoliko opet ubije leti mu dupe u samnicu..... kako ga ne spracava da ubije majke ti!?!?!

Исто је и са забраном абортуса, број абортуса би се смањио, а онај ко хоће да уради тај злочин, никакав закон га неће спречити.

Ne bi.... ne znm koliko hiljada puta da ti se ponovi....

prvo vrsio bi se u ilegalnim klinikama

drugo vrsio bi se van zemlje.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Потпуно је јасна, али са забраном би се свакако број убистава нерођене деце смањио, а лекари у Србији и сама држава Србија, не би више били учесници тог злочиначког подухвата.

meni i ne smeta zabrana abortus koliko me iritira tvoja terminologija "ubistvo ubistvo ubistvo"

KOj je krajnja retorika...... cak i da se zbrani ne bi se zbranio kao ubistvo jer bi onda mogao zene koje pobace da smestas u zatvore....

Подели на овим сајтовима

10517459_759558764120223_138713515841123

Kolko glupa fotka bez ikakve poente... I posle se cudite sto vas niko ne uzima za ozbiljno i sto vase ideje nikad ne prodju dalje od forumskih ili kafanskih rasprava.

Mrzi vas brate da smislite neki valjan argument... Ili je to zapravo najvise sto mozete, sve je moguce...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Kolko glupa fotka bez ikakve poente... I posle se cudite sto vas niko ne uzima za ozbiljno i sto vase ideje nikad ne prodju dalje od forumskih ili kafanskih rasprava.

Mrzi vas brate da smislite neki valjan argument... Ili je to zapravo najvise sto mozete, sve je moguce...

Da li bi za tebe, buduci da podrzavas abortus, postojao neki valjani razlog zasto bi ga trebalo spreciti? Sta god ko da kaze ili uradi, ti si vec odlucio. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Da li bi za tebe, buduci da podrzavas abortus, postojao neki valjani razlog zasto bi ga trebalo spreciti? Sta god ko da kaze ili uradi, ti si vec odlucio. 

Da bi sprecio abortus kao ubistvo, moras d imas 100 % jvnosti koj se to slaze... a nemas..

a za ubistvo se cak i ubice slazu...

poenta je da ovde pojedini hoce da ubede svet u neke retoricke gluposti tipa "ubistvo nerodjenog deteta"

kao da si reko "ubistvo nepostojeceg coveka"

Подели на овим сајтовима

Da bi sprecio abortus kao ubistvo, moras d imas 100 % jvnosti koj se to slaze... a nemas..

a za ubistvo se cak i ubice slazu...

poenta je da ovde pojedini hoce da ubede svet u neke retoricke gluposti tipa "ubistvo nerodjenog deteta"

kao da si reko "ubistvo nepostojeceg coveka"

Iako svaka oplodjena jajna celija ne znaci da ce se zavrsiti formiranjem bebe, takodje iako svaka pocetna trudnoca ne znaci i konacna zbog mnogo faktora, verujem da ako je Bog blagoslovio oplodjivanje jajne celije i dao sansu zivotu, covek nema pravo da taj isti zivot sprecava...

Razilazimo se ovde. Ko zeli da radja neka radja, a ko ne zeli, neka se bar dovoljno cuva, presece jajovode, odnosno izvrsi vazektomiju i spreci ovo ruglo zivota koje mi danas prihvatamo kroz prizmu slobode. 

Ne, nema niko pravo da primenjuje silu da bi jedan zivot ugasio, jer ne zna ko ce to biti i kakav potencijalni covek se tu krije. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

BOŽIĆNA POSLANICA PATRIJARHA PAVLA

zs29122006_1_1.jpg

BOŽIĆNA POSLANICA PATRIJARHA PAVLA

ZLO DOBRA DONETI NEĆE 

Patrijarh srpski gospodin Pavle sa svim arhijerejima uputio je tradicionalnu Božićnu poslanicu Srpske pravoslavne crkve u kojoj je pozvao vernike na život po veri Hristovoj, da pokažu "ljubav nelicemernu jedni prema drugima i prema svima ljudima", kao i da se prevaziđu međusrpske razmirice i crkveni raskol. Ukazao je takođe da se najveći previd čini "u vezi sa čedomorstvom" i opomenuo da "zlo dobra doneti ne može". 
„ To je najgnusnije ubistvo, odbijanje blagoslova Božjeg i uskraćivanje prava na život novoj ličnosti. Molimo vas, roditelji, ne činite to više, ne zatvarajte vrata svojih srca i domova za blagoslov života. Ima mesta za sve i biće hleba za sve. Setite se onih bezdetnih roditelja koji suznih očiju mole Boga da im podari taj blagoslov! Neka vam materijalne nedaće ne budu izgovor za čedomorstvo!", poručuje se u poslanici 
patrijarh takođe opominje da "u vršenju dobrih dela, u praštanju i u molitvi treba da budemo istrajni i da izdržimo do kraja", jer je "pobeda koja pobeđđuje svet - vera naša". 
„ Pravoslavni Srbi na Kosovu i Metohiji to najbolje osećaju i znaju, kao i mnogi drugi obeskućeni i sa ognjiššta prognani. Oni nose na telu rane Hristove i tako pobeđuju svoje progonitelje, poput negdašnjih hrišćanskih mučenika i ispovednika. Duboko verujemo da će doći vreme kada će se nasilnici postideti. Molimo se i za neprijatelje naše da uvide da činjenje zla ne može doneti dobro nikome. Neka znaju da će, posle svih poraza kojima ponižavaju druge, na kraju sami sebe poraziti beznađem. I za njih se molimo da pobede sebe i postanu učesnici onog mira koji Hristos svima daje", navodi se u poslanici. 

Služiti svima

"Mora da važi i pravilo da onaj ko želi da bude prvi, taj treba svima da služi. Hristos je svojim životom pokazao sve ovo, a mi hrišćani imamo sveti zadatak da i svojim življenjem to potvrdimo. Svako od nas treba da u ličnosti drugog čoveka vidi lice Božje, lice svoga brata i večnog sabrata. Tada će srce svakoga od nas istinski biti vitlejemska pećina u kojoj se Hristos uvek iznova rađa. I što više bude takvih srdaca, svima će biti bolje i svi ćemo biti bolji", poručio je patrijarh.
Подели на овим сајтовима

ABORTUS (UTROBNO ČEDOMORSTVO) JE UBISTVO ŽIVOG BIĆA!

abortus-zivo%20bice.jpgNajveći covekov greh je čovekoubistvo. A najveći stepen greha je ubistvo nevine osobe, u ovom slučaju plodonosna utroba majke postaje hladno telo zmije svom detetu, grobnica, gde ono ne ugledavsi svetlost dana biva ubijeno uz pomoć saučesnika.

Sveti Vasilije Veliki u 2 i 8 kanonu izjednačava saučesništvo u izvršenju abortusa sa saučesništvom u ubistvu: 

Žena koja svesno pogubi plod u svojoj utrobi podleže istoj osudi kao ubica a onaj koji omogući uklanjanje ploda ili obezbedi otrov za čedomorsto takodje je ubica.

Dugo se smatralo u medicini da je namerni (artificicijalni abortus-tkzv.legalni) ili kiretaža uklanjanje mrtvih neformiranih masa iz tela žene. Još su to popularno zove kiretaža.

Danas se utvrdilo da teološko stanovište da plod od starta formiranja dobija besmrtnu dušu, duša je inače besmrtna, živ je znači i postepeno se formira i oblikuje. Sa osamnaest dana počinje da kuca srce, sa šest nedelja počinju da rade bubrezi, jetra, uspostavljaju se mozdani talasi, sa osam nedelja dete počinje da oseća bol i pokreće glavicu a sa dvanaest oseća sve što i majka. Pomera noge, ruke, usta, sisa palac, reaguje na zvukove duboke otvaranjem usta. Ovo sve lepo može da se vidi na ultrazvuku.

Sa tačke gledišta savremene biologije, genetike i embriologije život čoveka kao biološke jedinke započinje od momenta spajanja muske i ženske polne ćelije i formiranja jedinstvenog jedra koje sadrži neponovljivi genetski materijal tokom celokupnog razvoja unutar jedra. Novi organizam ne može da se smatra delom tela majke. On se ne može poistovetiti sa organom niti delom organa iz majčinog organizma. Zato je očigledno da je abortus u bilo kojoj fazi trudnoće nameran prekid jednog ljudskog života kao biološke jedinke. Ovo su utvrdili najveći stručnjaci na polju medicine. Potvrdu svega ovoga je dao i naš doktor Stojan Adašević koji je nakon ovih saznanja prekinuo da se bavi abortusima i posvetio život širenju istine o ovom neprikrivenom zlu koje se svakodnevno dešava na planeti. Utvrdjeno je da je više ubistava izvršeno na ovaj način nego što su to uradili svi ratovi na planeti.

Da, namerni abortus je rat sa nesagledivo lošim posledicama po naše civilizacijsko društvo koje ide ka svom uništenju.

Osim fizičke i psihičke traume plodu, prekida života, nastaju rane i kasne komplikaije na polnim organima majke, od raznih upala do anatomskih deformacija pa žene često nikada više ne zatrudne, ili zatrudne pa telo odbaci trudnoću ili se radjaju nedonoščad a često deca postaju invalidi sa promenjenim tonusom mišića, pa čak i cerebralnom paralizom i drugim teškim obolenjima. Jer jajna ćelija pamti i sveti se. Dešavaju se genetske promene, vrši se izmena DNK i to se može odraziti i na reproduktivne sposobnosti budućeg deteta pa da ona rodjena posle prethodnog abortusa majke ostanu neplodna.

Zene često usled iskrvarenja u toku ubijanja ploda u svojoj utrobi i umru.

Neretko se desi da žena duševno oboli, upadne u depresiju, šizofreniju, deca koja se radjaju posle abortiranih predhodnika nose dušu ubice koju im je majka prenela, jer su trpela stres u njenoj utrobi. Postaju destruktivna, sadistički nastrojena prema roditeljima i okolini iz čistog mira. Trudnoća je blagosloveno stanje i prekidajući je okrećemo ledja našem tvorcu a on je rekao: Razmnožavajte se i radjajte i nosite breme jedni drugima, a ne što bolje vodite ljubav i ubijajte decu u utrobi svojoj. Božji zakoni su večiti i istiniti kao što je večita i besmrtna duša ubijenog deteta i majka koja ga se oslobodila na ovom svetu zbog lagodnijeg života na večnom sudu neće ugledati svetlost nebesku kao što njeno dete nije ugledalo svetlost ovoga sveta i pitaće je: MAJKO, ZAŠTO SI ME UBILA?

Grešna žena treba po rečima svetih otaca da se iskupljuje suzama pokajanja, da ako joj Bog da rodi sto više dece posle toga, Pali sveću za ubijeno dete kao za umrlo, kada daje prilog u crkvu ili sirotinji da ga namenjuje za njegovu dušu.

Čak po ocima svetim i kada se u prenatalnoj trudnoci utvrdi da se nosi invalidno dete ne bi smelo da se abortira jer njihova duša ide u raj i žena pazeći i otac takvo dete se iskupljuju za života.

Žene još treba da znaju da je abortus mučenička smrt nerodjenog deteta kasapljenjem njegovih delova tela pojedinačno sondom kojima se apsorbuju pod pritiskom. Čitala sam da je u Poljskoj postajala mašina za spaljivanje ostataka ove dece, ili idu na smetlište. Pa zar i Hitler nije u krematorijumima u svom poremećenom umu spaljivao ljude i pravio od njihove kože abažur za lampe?

Smatra se da majčine misli protiv začeća ili već formiranog embriona predstavljaju teško psihološko zastranjenje koje je potpuno suprotno majčinskom instiktu. (Medicinska psihologija, Moskva 1984.g.).

Kada ide na abortus ako ne svesno a ono podsvesno oseća da je budući ubica. Žena često abortira iz straha kako će reagovati suprug (koji bi u osnovnoj ulozi ako nije poremećen trebalo da štiti majku i buduće dete, šef na poslu (da li će dati otkaz), da li ce uopšte dobiti posao zbog trudnoće, kako će reagovati kolege i šira familija jer je postala sramota radjati više od dvoje dece, zbog naruživanja sopstvenog izgleda i teškog vraćanja u top formu pre istog.

Postoje žene koje su to uradile i po dvadeset i više puta i pričaju sa osmehom na licu , koji je ustvari produkt sotone koji se ceri i igra u veselju zbog totalnog pada njihove duše a one jadne ne znaju.

Na kraju da kažem, žena koja je POGUBILA PLOD UTROBE svoje dala je i deo nepovratano duše i srca svog i nikad više ne može i neće srećna biti makar i presto carice na ovom svetu zadobila.

Piše: Nataša Čvorović

Подели на овим сајтовима

Iako svaka oplodjena jajna celija ne znaci da ce se zavrsiti formiranjem bebe, takodje iako svaka pocetna trudnoca ne znaci i konacna zbog mnogo faktora, verujem da ako je Bog blagoslovio oplodjivanje jajne celije i dao sansu zivotu, covek nema pravo da taj isti zivot sprecava...

Razilazimo se ovde. Ko zeli da radja neka radja, a ko ne zeli, neka se bar dovoljno cuva, presece jajovode, odnosno izvrsi vazektomiju i spreci ovo ruglo zivota koje mi danas prihvatamo kroz prizmu slobode. 

Ne, nema niko pravo da primenjuje silu da bi jedan zivot ugasio, jer ne zna ko ce to biti i kakav potencijalni covek se tu krije. 

Ajde ovako, posto si normalan za razliku od dejan.. sad da ti kzem moj glavni moralni problem.

Kada oplodis jajnu celiju u sudu, cinijici da bi od toga npravio novo srce za neku devojcicu...ubistvo ili ne!?

Blagoslovena jajna celija od boga i gasenje jednog zivota "nerodjene bebe" ili ne..

Mene izuzetno iritira jer je to jako komplekseno filozofsko pitanje... a ljudi ovde koriste obicnu retoriku...... uopsteno ignorisnje argumenata... i sve to da bi umurili sopstvenu savest..

oplodjena jajan celija jednostvno nije covek.... moze da se odgovara samo za ubistvo coveka..

"nerodjeni covek"

itd... ostlo su smo retorike....

Подели на овим сајтовима

Ne, nego (posto si mi citirao post koji se odnosi na fotku) mi ti objasni kako je moguce da ne vidis kolko je poster- glup!

Kakve veze ili jednakosti imaju ugrozene zivotinjske vrste i covek koji nije ugrozena vrsta?

Ovakvi posteri vredjaju inteligenciju, hvataju na emociju i iskreno verujem da samo tupavi ljudi mogu da se pale na takve stvari... Ono tupavi kao glupi ko tocila.

Подели на овим сајтовима

Ajde ovako, posto si normalan za razliku od dejan.. sad da ti kzem moj glavni moralni problem.

Kada oplodis jajnu celiju u sudu, cinijici da bi od toga npravio novo srce za neku devojcicu...ubistvo ili ne!?

Blagoslovena jajna celija od boga i gasenje jednog zivota "nerodjene bebe" ili ne..

Mene izuzetno iritira jer je to jako komplekseno filozofsko pitanje... a ljudi ovde koriste obicnu retoriku...... uopsteno ignorisnje argumenata... i sve to da bi umurili sopstvenu savest..

oplodjena jajan celija jednostvno nije covek.... moze da se odgovara samo za ubistvo coveka..

"nerodjeni covek"

itd... ostlo su smo retorike....

pa ne znam sta da ti kazem kada je u pitanju vestacka oplodnja... pogotovu za dobijanje organa... kao hriscaninu, meni je ipak to moralno nedopustivo, ali opet ne mogu da vicem ovo na glas. suvise je kompleksna tema. Recimo ima onaj film ''never let me go'' koji govori o mladim englezima koji su zapravo klonovi nekih ljudi i koji ce biti u nekom trenutku ubijeni kada njihovom ''originalu'' zatreba odredjeni organ, a i ostalim ljudima. Buduci da su oni vestacki zaceti, a potom doneti na svet od surogat majki, sistem se prema njima ophodi kao prema potrosnoj robi... A tu vidimo i njihove borbe. Ne znam sta da ti kazem, nehumano mi je to, skroz. 

ili jos gore ona varijanta da sada rade na tome da pilici budu kao klonovi odgajivani u nekim specijalnim uslovima u kojima oni nisu uopste pokretljivi, vec su prikaceni na neku vrstu aparata i samo im se razvijaju misici, tj jestivi delovi... jezivo mi je to malo. ne znam

Подели на овим сајтовима

Jedina pozitivna stvar u Srbiji je to sto skoro niko ne sumnja da su ovi ljudi mentalno izazvane osobe kojima trenutno niko ne poklanja medicinsku paznju samo zato jer su bezopasni...

Подели на овим сајтовима

pa ne znam sta da ti kazem kada je u pitanju vestacka oplodnja... pogotovu za dobijanje organa... kao hriscaninu, meni je ipak to moralno nedopustivo, ali opet ne mogu da vicem ovo na glas. suvise je kompleksna tema.

pa jeste komplesn tema... tebi kao HRISCANINU.... ali problem je sto se t komplesnost ovde apsolutno ignorise kao i cinjenica da nisi svu ko ti hriscani...

Kapirasa sada moj problem?!

Ajde reci ateisti, ja sam za to da tvoje dete umre, jer mislim da su stem celije nov covek, i da je to ako njih iskoristimo da napravimo srce tvom detetu - ubistvo. I ti si ubica..

koliko necovek moras biti....

nivo patnje i bola koji ces naneti tom detetu i tom coveku je ogroman..

nivo patnje i bola koji ces naneti tom oplodjenom zigotu je 0

razmisli o tome...

Подели на овим сајтовима

Надам се да знате да се Црква у вези чедоморства,обраћа верницима, који би (врло важно напоменути) били светлост и показатељ да се без чедоморств мора и може.

Градјански закон није тај који ће спречити.

Све је врло јасно.

Борба против абортуса губи битку ако се сведе само на градјански закон. Није нам потребан.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...