Jump to content

Зашто ви, у ствари верујете у хороскоп?

Оцени ову тему

Јаков.

Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?  

77 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?

• da
      6
    • ne
      57
    • interesovala-o sam se
      15

Препоручена порука

Fascinantno mi je kad neko opovrgava veru u Gospoda Isusa Hrista uprkos svim dokazima a onda saznas da veruje u fakin horoskop! u koji se jos samo loze priglupe zvezdice i tetka strine! Au bre razocara me covece.

I bas me zanima sta ti nije nista pogresio. Pritom ne kazem da nekad horoskop nesto ne pogodi,ali brate verovati u horoskop pa to je ne znam...

Kako šta pa svve. Šta god da je pisalo tamo za mene to se desilo, da ne pričamo o tome što moja ličnost savršeno odgovara horopskopskom znaku. A što se horoskopa tiče postoje gomila dokaza da je tačan, al ii naučnih objašnjenja zaštoi je tačan.

Подели на овим сајтовима

Naravno horoskop ne može svako da piše itd. već je za to potreban stručnjak. Zbog toga horoskop što horsokop pišu svakakvi ljudi on ima ovakvu reputaciju, kada pročitate reči pravog stručnjaka, ne ovih kvazi tarota i ostalih i kada se te reči ostvare (kao što se uvek ostaruju) shvatićete koliko ste bili u zabludi što niste verovali u te stvari.

Подели на овим сајтовима

pa ajde navedi ta naucna objasnjenja,sto je to tacno...i da li mislis da je zivot sam po sebi besmislen bez ikakvih krivudavih linija vec samo ravna jer je sve vec predodredjen? 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

МилошБГ:

Ако ниси прочитао, молим те прочитај моју поруку изнад. Астрологија је много озбиљнији проблем него што се то чини и много интелигентних људи упада у њену замку.

Подели на овим сајтовима

Каже свети Василије Велики о астрологији, ево одломак, овај болдован део ми је генијалан. :)

"Какве су последице свега овога? Овај ће, кажу, бити кудраве косе и ведрога погледа; јер је час његовог рођења у знаку Овна - а животиња ован управо тако изгледа. Али ће бити и великога духа, јер ован има обичај да предводи; и радо ће да даје, али ће умети и да стиче, јер та животиња не жалећи даје своју вуну, а опет, по својој природи, лако се њоме изнова одева. Ко је, пак, рођен у знаку Бика, тај ће се, кажу, патити и служити другога, јер бик носи јарам. Ко је рођен у знаку Шкорпије, тај ће бити склон уједању, јер ће тој бештији наличити. Ко је рођен у знаку Ваге, тај ће бити праведан, јер ваге, колико знамо, показују равномерност. Има ли ишта смешније од овога? Ован, од кога узимаш час човековог рођења, представља дванаести део неба, у коме Сунце доспева у границе пролећа. Исто тако и Вага и Бик - јер свако од њих представља дванаести део такозваног зодијачког круга. И пошто велиш да оданде потичу узроци који управљају људским животима, како онда према земаљским животињама предсказујеш нарави оних који се рађају? Јер, онај који је рођен у знаку Овна, по теби ће бити издашан не зато што такву нарав ствара тај део неба који се назива Овном, већ зато што је земаљски ован такве природе. Зашто нас, с једне стране, страшиш веродостојношћу звезда, а са друге покушаваш да нас убедиш блејањем оваца? Јер, ако је небо такве своје особине попримило од животиња, тада и оно подлеже туђим начелима, пошто своје узроке има у животињама. Ако је тако нешто смешно и рећи, онда је још смешније да покушаваш да нас убедиш наводећи разлоге који међу собом немају никакве везе. Свакако да су таква њихова мудровања налик пауковој мрежи кад се у њу ухвати какав комарац или мува или било шта што је нејако као они, остаје заробљен;но кад ту мрежу дохвати каква снажнија животиња, она лако пролази кроз њу, а нејако пауково ткање бива покидано и уништено".

Подели на овим сајтовима

А ево нешто што сам ја размишљао, незахвално је да после св.Василија Великог ја нешто као говорим, ал ај. Мени је нејасно око астрологије то - како могу астролози са сигурношћу да говоре, када узимају за време рођења оно време када се мајка породила. Дете је живо и пре тога, у мајчиној утроби, шта ћемо са тим?

Друго, ми сви доста сличних особина имамо, сви, ко добро зна психологију може сасвим фино да неке од тих особина каже, и да клијент астролога то препозна код себе.

Ево рецимо, астролози говоре да је марс у 12-ој кући спутана енергија, потиснута. Па ко бар у малој мери то нема?

А можеш било шта од тога да употребиш, то смо једноставно ми - пали људи, свашта у себи имамо, сви.

Плус, има астролога који се не баве предиктивном астрологијом, чак говоре да астрологија за то и не служи, већ из наталне карте читају људске "потенцијале". А човек има потенцијала да буде и светац и ђаво. Људска душа је предубока, увек са нечим можеш да је "подбодеш".

Дакле, то је први корак. Следећи је да клијента увучеш у врзино коло - да је све то што си му рекао непроменљиво, да мора да се креће кроз те матрице. Да су те особине и потенцијали "стубови" његове личности, и он остаје затворен у томе.

А човек може и мора то да превлада. Колико житија подвижника који су све матрице мишљења и понашања палог човека превазишли уз благодат Божију. А не лутањем по астрологији. Јер слободна смо бића, можемо да бирамо.

Подели на овим сајтовима

Јбг, истекло ми време за едитовање. Ево ово само још, јер ме баш занима... тако, присталице астрологије бих замолио, ако хоћете и кад можете да ми одговорите - рецимо одем ја сад код те неке астролошкиње и вештице, она ми испарла хороскопски таква и таква ствар, каже ми овакав си онакав си... - погодила нешто рецимо, па ај погодила - али какве ја конкретне користи имам од тога? Који је смисао тога - и шта ја са тим могу да урадим у животу? Рецимо, то је као да ми неко каже - еј, па ти у бараци живиш. Супер, рекао си ми где живим - али што ми не кажеш како лепу кућу да подигнем, да имам комфора и да ми буде супер, где да нађем средства, извођаче радова, како до крова да стигнем.

Ето, нико од тих вештица и вештаца до сада никоме није рекао - како да постане слободан. Сви су робови, кад погледаш са стране стварно је ужасно.

Стварно, то ми је вечита енигма, и никако нико да ми да неки за мене задовољавајући одговор. А лепо прочитам неко житије, или видим неког истинског, правог Православца, и видим како се тај неко ослободио од робовања лавиринту палог постојања, и има мир и радост. Али стварну мир и радост, у Духу Светоме.

Подели на овим сајтовима

На чему треба да почива критика астрологије?

Критика астрологије не треба да почива на томе да је она нетачна, јер људи заиста добијају .......

критика астрологије може и треба да буде из свих могућих углова. астрологија је један од најстаријих начина обмане људи. у 21 веку имамо довољно знања да тумачимо и психологију, и астрофизику и статистику, тако да би број оних који астрологију схватају за озбиљно требало да буде врло мали.

међутим, са сцене не одлази Људска Природа , услед које тежимо за инстант објашњењима, и фатализмом.

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

...upoznala sam lično ljude koji se bave tim alternativnim metodama i koje kakvim proricanjima Živila sam na Hvaru RH jedno vreme zbog posla, tamo toga ima jako puno...u suštini ti koji se bave koje kakvim proricanjima nemaju pojma jer je tačnost zapadnog horoskopa nekih 40 posto, a tzv. istočnog, indijskog 70 posto, dakle niko ništa ne zna...nagađanja, naklapanja i baljezgarije....na to uopće ne treba obraćati pažnju, to su gluposti koje izbijaju novce ljudima iz džepa

Подели на овим сајтовима

Ne citam horoskop ... Ne verujem u horoskop , to je isto kao kad bih verovala u vanzemaljce ...  

Medjutim , zainteresovala me je jedna druga stvar ... Ako je susret sa vanzemaljcima ,bliski susret trece vrste , sta je onda bliski susret prve i druge vrste ...  ?     :coolio:   

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ako je susret sa vanzemaljcima ,bliski susret trece vrste , sta je onda bliski susret prve i druge vrste ...  ?

BLISKI SUSRETI PRVE VRSTE - odnose se na viđenje letjelice ili nepoznate pojave na udaljenosti većoj od 150 metara.
BLISKI SUSRETI DRUGE VRSTE - odnose se na viđenje letjelice ili nepoznate pojave na udaljenosti manjoj od 150 metara. Također se ovi susreti odnose i na viđenje fizičkih tragova na tlu koje je ostavila letjelica.
BLISKI SUSRETI TREĆE VRSTE - odnose se na viđenje nekakvih čudnih bića - "ufonauta" - u blizini letjelice.
BLISKI SUSRETI ČETVRTE VRSTE - odnose se na fizičke kontakte sa izvanzemaljcima.
BLISKI SUSRETI PETE VRSTE - odnose se na direktnu komunikaciju sa izvanzemaljcima i ostvarivanje interaktivnog kontakta. U ovu kategoriju ubraja se i channeling (kanaliziranje - navodna telepatska komuniciranja sa izvanzemaljskim entitetima).

(http://www.duap-polaris.hr/html/ufologija_blue_book.html)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

...Aha ... Evo ga  ...   

Astronom dr. J. Allen Hynek je autor poznate klasifikacije bliskih susreta sa vanzemaljcima. Njegova klasifikacija  predviđa pet vrsta susreta:

1.Bliski susret prve vrste:  viđenje letilice ili nepoznate pojave na udaljenosti većoj od 150 metara.
2.Bliski susreti druge vrste:  viđenje letilice ili nepoznate pojave na udaljenosti manjoj od 150 metara,  kao i  viđenje fizičkih tragova na tlu koje je ostavila letilica.
3.Bliski susret treće vrste:  viđenje  čudnih bića, ufonauta, u blizini letilice.
4.Bliski susret četvrte vrste fizički kontakti sa vanzemaljcima.
5.Bliski susret pete vrste:  direktna komunikaciju sa vanzemaljcima i interaktivni kontakt.

Bliski sureti  nulte vrste ne nalaze se u opšteprihvaćenoj  klasifikaciji učenog astronoma.

....

:351780:

Подели на овим сајтовима

Пише ми у годишњем хорорскопљу да сам финансијски угасио почетком године.

И кренуло мене у јануварију све пара за паром. И спрдам се ја са звездама, реко ааа види ово ааа, шта је сад звездочатци?! Кад после половине месеца прц, ништа. Дапаче, изгубих нека три послићка.

Мамицу им хороскопску како су само знали?!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...