Jump to content

Зашто ви, у ствари верујете у хороскоп?

Оцени ову тему

Јаков.

Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?  

77 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?

• da
      6
    • ne
      57
    • interesovala-o sam se
      15

Препоручена порука

Па и није баш. Рецимо тројицу преварио десеторицу није. Немаш довољно информација о мотиву, личности, разлозима, начину. 

Живот је јако несигурно место, никад ништа не знаш сигурно. :)

Иначе одличан сајт, када се научно гледа - али живот нема време, методе и 1000  мозгова које упошљава наука када се доносе одлуке. Мора да се изграде инстинктивни механизми. :)

Млађо, дружење са Билбијом изгледа лоше утиче на тебе. Не читаш ништа, не размишљаш уопште о ономе што сам писао, него само тераш једно те исто. :) У том примеру опет нема бесмислених корелација. Несигурна и непотпуна информација није исто што и бемислена корелација. Уопште не поричем то о чему ти причаш, већ говорим о тотално десетој ствари.

Подели на овим сајтовима

Млађо, дружење са Билбијом изгледа лоше утиче на тебе. Не читаш ништа, не размишљаш уопште о ономе што сам писао, него само тераш једно те исто. :) У том примеру опет нема бесмислених корелација. Несигурна и непотпуна информација није исто што и бемислена корелација. Уопште не поричем то о чему ти причаш, већ говорим о тотално десетој ствари.

очигледно да мало другачије схватамо појам бесмислене корелације :Р ништа чудно... 

ја заиста не разумем зашто је смисленија корелација када ивица превари три клијент од рецимо 50 него када на пун месец 3 пута о години буде више саобраћајки.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Зато што тај лик може да превари, док је мало теже објаснити како пун Месец може да изазове саобраћајке. Онога тренутка кад имаш идеју, корелација престаје да буде бесмислена. Рецимо, могуће је да пун Месец својом лепотом привлачи возаче више него млад Месец, те им одвраћа пажњу од вожње. Могуће је да постоје људи који мрзе лепоту, па су мрзовољни кад је пун Месец. Али сада корелације више нису битне, имам хипотезе које могу да проверавам. Могу, рецимо, да кренем да истражујем да ли људи заиста доживљавају пун Месец као лепши...

Подели на овим сајтовима

Зато што тај лик може да превари, док је мало теже објаснити како пун Месец може да изазове саобраћајке. Онога тренутка кад имаш идеју, корелација престаје да буде бесмислена. Рецимо, могуће је да пун Месец својом лепотом привлачи возаче више него млад Месец, те им одвраћа пажњу од вожње. Могуће је да постоје људи који мрзе лепоту, па су мрзовољни кад је пун Месец. Али сада корелације више нису битне, имам хипотезе које могу да проверавам. Могу, рецимо, да кренем да истражујем да ли људи заиста доживљавају пун Месец као лепши...

Aха, на то мислиш. Сад разумем. Фора је што ја то мало генерализованије гледам. Не мораш увек знати механзам да би постојала повезаност. Нпр... људи некад нису знали који је механизам између магнета и метала, али су знали да неке метале привлачи одређено камење или одређени други метали. Дакле нису имали механизам али су видели образац. 

Месец, је слажем се са тобом, и у науци .. могуће је видети те образце и објаснити механизме. Али у животу често постоје неки обрасци чије је механизме тешко објаснити. 

Например... девојке оће да појуре момка који их игнорише... ја не знам механизам иза тога.. али видим образац... не знам сада д лупам примере.. али конташ на шта мислим. Уствари људи генерлно оће да појуре неког ко их одбије, небитно да ли је посао у питању или љубав. Опет - не знам механизам, појма немам ни како ни знашто је тако, у мојој глави је такво понашање ван сваке памети.. али видим да често ради и тиме се понекад служим. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Jedna od najapsurdnijih tema na forumu

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Jedna od najapsurdnijih tema na forumu

Zašto?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

krivo mi što na jutjubu nema rts sinhronizacije Miki, Paja, Šilja i čarobni pasulj... scena kad džin kaže - u redu, u redu u muvu. Zašto? A Miki odgovori - Pa ovaj, zato! LOL

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Успевам да заобиђем поменути у широком луку. :cheesy3:

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Иако сам православна, не читам хороскоп. Вјеровали, или не, мени то уопште није ни занимљиво. Нисам ни од оних који су се забављали "гледањем у шољу" (кафе :) ). Али..........(увијек оно "али") јесам доста придавала важности сновима :) Читала сановнике, истраживала све на том пољу па сам се чак дрзнула и дала себи слободу да их и тумачим  :0222_shocked:

Доста дуго ме је то држало док нисам случајно (или не) набасала на једног свештеника и тако почнемо и о томе да причамо и човјек ми фино објасни неке ствари и ја сваки пута када бих дошла у искушење да протумачим, ја се сјетим њега. Да се разумијемо, дуго је трајао тај процес одвикавања и још траје. И даље се ја понекад уплашим неких снова и покушам да их растумачим. Није то безазлено, уопште. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Иако сам православна, не читам хороскоп. Вјеровали, или не, мени то уопште није ни занимљиво. Нисам ни од оних који су се забављали "гледањем у шољу" (кафе :) ). Али..........(увијек оно "али") јесам доста придавала важности сновима :) Читала сановнике, истраживала све на том пољу па сам се чак дрзнула и дала себи слободу да их и тумачим  :0222_shocked:

Доста дуго ме је то држало док нисам случајно (или не) набасала на једног свештеника и тако почнемо и о томе да причамо и човјек ми фино објасни неке ствари и ја сваки пута када бих дошла у искушење да протумачим, ја се сјетим њега. Да се разумијемо, дуго је трајао тај процес одвикавања и још траје. И даље се ја понекад уплашим неких снова и покушам да их растумачим. Није то безазлено, уопште. 

И шта радиш кад се уплашиш ?

Питам озбиљно, ја се само уплашим и не знам шта даље. :unbelieveble: winter

После, изјутра, кад се сетим ...помолим се: Нека васкрсне Бог ... :navijanje:  и буде ми боље.Ал', стварно.

Подели на овим сајтовима

И шта радиш кад се уплашиш ?

Поменем Господа. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Поменем Господа. 

Ја се толико уплашим да не смем да отворим очи, не смем да дишем, аааа, ... мука ми је кад се сетим. :229:

Не знам где сам. :0228_hot:

Е, ујутру се и ја сетим Господа. :krstix:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...