Jump to content

Зашто ви, у ствари верујете у хороскоп?

Оцени ову тему

Јаков.

Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?  

77 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste i pored toga što ste pravoslavni, koristili pomoć nekog maga, horoskopa....?

• da
      6
    • ne
      57
    • interesovala-o sam se
      15

Препоручена порука

У једном од оних парохијских писама, мислим Храма Св. Александра Невског у Београду, на тему подуке парохијана гледе штетности гледања и веровања у хороскопе и звездочатсво уопште, на почетку текста бејаше наводно истинит прича о новом свештенику у парохији, који није још упознао све парохијане... И тако, једнога дана, дође једна жена код проте са молбом, да јој овај изда крштеницу за сина који живи у иностранству и који је решио да се жени, па му је ова потребна ради црквеног венчања.... И узе прота књиге, нађе годиште тог јуноше, те поче да попуњава образац... Након основних података о крштеноме, дођоше на ред и питања о томе да ли је дете брачно, да ли има неки особен знак или белег, те да ли је дете близанац... "Није оче, побогу. Па зар не видите да је рођен у фебруару!?", просто се нађе мајка увређена...

Подели на овим сајтовима

У једном од оних парохијских писама, мислим Храма Св. Александра Невског у Београду, на тему подуке парохијана гледе штетности гледања и веровања у хороскопе и звездочатсво уопште, на почетку текста бејаше наводно истинит прича о новом свештенику у парохији, који није још упознао све парохијане... И тако, једнога дана, дође једна жена код проте са молбом, да јој овај изда крштеницу за сина који живи у иностранству и који је решио да се жени, па му је ова потребна ради црквеног венчања.... И узе прота књиге, нађе годиште тог јуноше, те поче да попуњава образац... Након основних података о крштеноме, дођоше на ред и питања о томе да ли је дете брачно, да ли има неки особен знак или белег, те да ли је дете близанац... "Није оче, побогу. Па зар не видите да је рођен у фебруару!?", просто се нађе мајка увређена...

Водолија значи...непредвидиве, радознале, маштовите ...пуне нових идеја... :291291291: ..кхм...кхм...well :291291291: ...како се брише пост ?

Подели на овим сајтовима

Horoskop funkcioniše samo iz jednog razloga... Čovek se lako identifikuje... i kad 100 puta pročita da treba da bude

Водолија значи...непредвидиве, радознале, маштовите ...пуне нових идеја...

onda i postane to u šta veruje...

• Волим 1

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

Биљана, on 14 Jun 2013 - 10:40, каже:  Толико је била у томе да је развила способност да "препозна" хороскопски знак на некоме кога први пута види и на основу свега пар реченица које овај изговори! 

Ја то делимично могу, на основу изгледа човека. Пар пута сам погодио, верујте ми на реч.

Искрено, колико год ми се чини тачним, мислим да је проклет. Доста сам га размтрао, да кажем усавршио, ал бих волео да никад нисам упознао то.  

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...
  • 3 weeks later...

Dovoljno meni sto sam Lav u horoskopu, ostao me ne zanima sta pise horoskop i kaze :))

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Да ту нема опасних сила православље га не би забрањивао.

Ја сам мислила да је безазлена забава, јер немогуће је поверовати у та "пророчанства" посебно не карактерне квалификације људи, али мислим да је то ђавољи трик да нам се то потури као безопасно. Елем, не верујем у хороскоп - верујем у Бога, али верујем да је хороскоп, као и гледање у шољу опасна  работа што раније нисам схватала као такво.

Посебно седамдесетих година су те "женске забаве" просто натуране кроз женске часописе.  сваком је био туториал како гледати у шољу, длан, звезде, пасуљ, бројеве, облик главе итд итд...опасност је заправо лежала у томе што су се та гатања представљала као безопасна игра и подразумевана, традиционална женска вештина попут штрикања..Женама је ово било лакше потурити због искуства са интуицијом

Кажу да је највећи страх - страх од непознатог. Верујући човек зна да ће га само Господ избавити и да својим снагама не може ништа. Зато не брине.

А неверујући, маловерни или необавештени човек у тим прорицањима види утеху и помоћ да се припреми да се спасе ако га нешто лоше чека....не види или не зна или неће да зна да не мора и не може сам, без Бога ништа...на тај начин нам хороскопи и остала гатањаузимају веру у Бога...јер нас упућују да морамо да се уздамо у себе а не у Њега.

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

EDMUND: Krasna je ta budalaština ovoga sveta: kad nam se sreća razboli često zato što

se presitila našim sopstvenim postupcima mi krivicu za naše nesreće svaljujemo na

Sunce, Mesec i zvezde; kao da smo hulje po nužnosti; budale po nebeskoj prinudi;

nitkovi, lopovi i izdajice zbog toga što sfere vladaju nama; pijanice, lažovi i preljubnici

zbog iznuñene poslušnosti uticaju planeta; i sve u čemu smo zli zahvaljujući nekom

božanskom podstreku. Divan izgovor za arhikurvara da svoj nagon za prcanjem stavi na

teret neke zvezde! Moj otac se spojio s mojom majkom pod Zmajevim repom, a rodjenje

mi je palo pod vladavinom Velikog medveda; iz čega sledi da sam surov i pohotljiv. Ama

šta! Bio bih ja onaj koji sam čak i da je najdevičanskija zvezda treptala na nebeskom

svodu dok su od mene pravili kopile.

KRALJ LIR

1.ČIN 2.SCENA

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja stvarno nisam čitala 7 strana ove teme, nešto ne mogu ....

Ali horoskop uredno čitam , vrlo me razveseli

I to ne čitam samo sebi , već za sve prisutne ljude

To je toliko duhovito i smešno, prava razonoda, a ljubav je uvek u usponu .

Pa kako da ga ne pročitam onda :) :):) :):)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Meni eto u slovenskom horoskopu pise da sam vrlo sposoban da dobro zaradim. Eh kada bi to samo bila istina! molimoli

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Meni prijatelj kaže da mu je devojka izračunala da je u kineskom horoskopu konj, ali ne zbog kose

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...