Jump to content

Посланица о правом пријатељству

Препоручена порука

Prijateljstvo pored sexalne privlacnosti se zove licimerje. :)

Пријатељство које се прекида због сексуалне привлачности није ни било пријатељство.

Зар не можеш имати привлачне пријатељице?

Приметила сам да су атрактивне девојке увек окружене гомилом "пријатеља",

додуше приметила сам и да мушкарци умеју да глуме пријатељство са привлачном женом док се не опусте довољно да признају привлачност, и затим ако су одбијени,не желе више да буду пријатељи. Али такви никад нису ни били пријатељи.

Мислим да одрасла особа може да превазиђе мало сексуалне тензије у пријатељству.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

zato sto je blisko prijateljstvo muskarca i zene uvek igra na oshtrici brijacha.

Treba da oboje istovremeno izbalansiraju to prijateljstvo i sve emocije i privlacnost da se niko ni ne ogrebe a kamo li poseche.

Jako tesko i jako retko.

Подели на овим сајтовима

У неком идеалном случају, када нема никаквих предрасуда ни са једне стране, ако разлика година није велика, мислим да не могу бити пријатељи, и да ту једноставно нема неке веће блискости која неће бити поведена полном привлачношћу.

Наравно, ако ставимо гомилу предрасуда које неко може да има, онда свакако могу бити пријатељи. Под предрасудама подрзумијевам свако мишљење које је произведено из песудорелигијских, психолошких, социјалних и других погледа.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Наравно да могу. Не разумем зашто неки подразумевају да апсолутно по дифолту мора да постоји сексуална привлачност између мушкарца и жене. Лепота је релативна категорија. Привлачност не проистиче из лепоте већ из става и онога чиме исијава особа. Има толико лепих особа које су тотално непривлачне, чак делују досадно. Затим, ко ће кога привући је тек ван сваке дискусије.

Дакле, не видим зашто се подразумева да апослутно мора да дође до осећаја сексуалне привлачности по дифолту између мушкарца и жене.

Подели на овим сајтовима

Ne ! Ako budem postao monah to je za mene i vise nego dovoljno.Cinovi me ne zanimaju,pred Bogom smo svi jednaki.

Cekaj, ako smijem da pitam, jesi li ti apsolutno siguran u ovo, ili je to iz razocarenja sto nisi naisao na odgovarajucu djevojku za brak? Nesto sam u tom smislu razumjela na nekoj drugoj temi, ili mozda grijesim. Nije dobro mastati o manastirskom zivotu samo zato sto je neko neispunjen u zivotu ili bi rado pobjegao od svijeta...

Naravno, ako osjecas apsolutan priziv... 138999

Подели на овим сајтовима

Moze, i povrsnije drugarstvo u svim uzrastima, i mladosti, i pravo, potpuno prijateljstvo. Ja sam imala to, i imam, i vidjam i kod svoje djece, tj. omladine. To postane odnos siblinga, iako nisu u srodstvu. Opusteniji su s tim drugom/drugaricom jer mogu upoznavati tu misteriju zvanu suprotni pol iz prve ruke a ne moraju ukljucivati mehanizme odbrane i navlaciti maske za predstavljanje kako to obicno biva. Covjek se ne moze svesti samo na tijelo i svoju biologicnost. Dusa i duh su (trebali bi da budu) pretezniji. Sta je odnos prema nekoj osobi suprotnog pola kojoj se divimo i postujemo je i volimo najcistijom ljubavlju nego prjateljstvo? (filia,agape). S druge strane, cak i da to osjecanje s nekim ko je dusevno i duhovno srodan (izgled je nebitan) prelazi u ljubav koja odatle naginje erosu, ne mora da znaci da se granica mora preci, ako je iz nekog razloga nedostupan. Nismo zivotinje, ni bica determinisana svojim nagonima i emocijama, nego svjesna i slobodna bica. Mogli bi, pozvani smo da budemo, bar.

Подели на овим сајтовима

Ne ! Ako budem postao monah to je za mene i vise nego dovoljno.Cinovi me ne zanimaju,pred Bogom smo svi jednaki.

To ja ne, tako to u mene ne važi, ja bih o monaštvu počeo razmišljati tek kad bi mi negdje ponudili i pozvali me da im tamo budem iguman, o nižem činu neću ni da čujem, ništa manje od tog ne prihvatam, ni slučajno, hahahaha! Samo to il odmah ravno arhimandritom, što da ne.

:D

Подели на овим сајтовима

Наравно да могу. Не разумем зашто неки подразумевају да апсолутно по дифолту мора да постоји сексуална привлачност између мушкарца и жене. Лепота је релативна категорија. Привлачност не проистиче из лепоте већ из става и онога чиме исијава особа. Има толико лепих особа које су тотално непривлачне, чак делују досадно. Затим, ко ће кога привући је тек ван сваке дискусије.

Дакле, не видим зашто се подразумева да апослутно мора да дође до осећаја сексуалне привлачности по дифолту између мушкарца и жене.

oglo liked this

LOL

:D

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Znaci, ladno ste dosli do 18. strane za nepun dan... neverovatno... greengrin

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

ukoliko postoji seksualna privlacnost makar sa jedne strane - drugarstva nema.

A neminovno je da se privlacnost usled bliskog druzenja desi makar sa jedne strane,.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...