Jump to content

Посланица о правом пријатељству

Препоручена порука

Na onovu cega je bogougodno nositi mini suknje? Sama nasa savest i Pismo nam govore kako se ne treba oblaciti.Haljine za zene su u redu ali zatezanja,razgolicavanja i mini suknje nisu,to je odlika paganskih naroda.

Paganke su nosile minjake :D?

Подели на овим сајтовима

Na onovu cega je bogougodno nositi mini suknje? Sama nasa savest i Pismo nam govore kako se ne treba oblaciti.Haljine za zene su u redu ali zatezanja,razgolicavanja i mini suknje nisu,to je odlika paganskih naroda.

ja ipak mislim da si ti mnogo mlad :)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Nema sexualnih pretenzija.

катастрофа, опет то свођење на биологију и телесност ...

па то потпуно негира постојање виших функција једне личности и своди целог човека на радовање гениталије ...

јел постоји телесност без пристанка ума?

Подели на овим сајтовима

Paganke su nosile minjake :D?

Mislio je verovatno na moderne paganke :D
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1323394805' post='540518]

катастрофа, опет то свођење на биологију и телесност ...

па то потпуно негира постојање виших функција једне личности и своди целог човека на радовање гениталије ...

јел постоји телесност без пристанка ума?

Covece, pa ja sam zavrsila tu biologiju, a i dalje je ucim. Gotovo sam "istrenirana" da tako razmisljam!

Подели на овим сајтовима

Ma govorim uopsteno. Postavio si post o idealima u razlicitim vremenima. Ovo je ideal 21. veka, mada ne verujem da bi neko iz proslih vremena ostao imun :D. Lepa zena :).

лепо лице не обећава ништа ...

мислим да би сви људи пре 20. века мислили да је неухрањена и не би била никакав идол лепоте, још мање што се не уклапа у претходне аршине.

поготово без шминке и вондербра, да не помињем њен морал за који би зарадила букагију, каменовање, линч, спаљивање или слање у манастир, у зависности од времена и класе у којој би се родила.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1323395121' post='540527]

лепо лице не обећава ништа ...

мислим да би сви људи пре 20. века мислили да је неухрањена и не би била никакав идол лепоте, још мање што се не уклапа у претходне аршине.

поготово без шминке и вондербра, да не помињем њен морал за који би зарадила букагију, каменовање, линч, спаљивање или слање у манастир, у зависности од времена и класе у којој би се родила.

Bila bi drugacije vaspitavana i drugacije bi se hranila :).

Подели на овим сајтовима

jel moguce da uvek izmedju dve osobe ima sexualnih pretenzija ?

Zavisi od kuda je seksualna energija usmjerana ali uglavnom da.Mislim da je u svijetu (razumijemo taj pojam) vrlo teško prevazići takvu vrstu privlačnosti,a ona je posebno danas na svom vrhu ali i sa vrha se pada do banalnosti.Nas jedino što blagodat božija u sklopu liturgijskog života čuva i preumnjuje nas ali i to vremenom,polako...jer i pored svih darova i čovjekove revnosti da se izbori sa strastima takvih pretenzija...slabost može da zakuca na vrata i prouzrokuje totalno gubljenje svijesti.Treba postaviti granicu između zadovoljstva koje seksualne pretenzije takvog tipa nesumljivo pružaju i bola koje će to zadovoljstvo neminovno donijeti ukoliko se probiju i rane već palog čovjeka.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...