Jump to content

Посланица о правом пријатељству

Препоручена порука

Мушки мозак - то је већ мистерија за жене :)

jedino ako nemas brata ili dobrog druga da ti objasni, iskreno - otprilike onako je ko sto ti Juris rece :D

Mada, itekako i oni znaju da se zatreskaju u svoju romanticnu fantaziju, tj. u projekciju svoje Anime

Подели на овим сајтовима

Pa i ja pričam o prijateljstvu, ali tebi smeta izgleda što je takvo to to prijateljstvo među hrišćanima, bolje reći hrišćanima i hrišćankama stalno, permanentno ugroženo sexom, sama si to napisala. U svakom trenutku mu prijeti potencionalna opasnost od sexa kojim može biti valjda uništeno i nenavratno pokvareno.

je ne mislim da je prijateljstvo izmedju hriscanina i hriscanke ugrozeno ,to misle neki drugi ljudi

pobrkao si me sa nekim :)

ako si me vec citirao kako nisi video znak pitanja na kraju :)

pa zar ne mozemo da budemo prijatelji i da volimo jedni druge bez sexualnih pretenzija ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Ево, ја сам рад да будем пријатељ са Петријом.

Баш да пробам. Ући ћу у то пријатељство храбро, отворено, без предрасуда.

Ако нешто крене наопако, шта да се ради, бар смо пробали.

:vulpes:

Подели на овим сајтовима

dje pomenu pare u sred emotivne teme i to u najgorem mesecu LOL

Šta ima tako toliko emotivnog na prijateljstvu? Najemotivnije scene u prijateljstvu su te kad prijatelj od prijatelja traži da pozajmi para, mislila si valjda na to? To si u pravu, uvijek su to takvi nevjerovatni izljevi emocija pri tom kad ti živopisno opisuju zaŠto su im te pare nužno potrebne i neophodne i da njihov cijeli život zavisi samo od toga hoćeŠ li mu/joj sad posuditi te pare ili nećeŠ.

2011-03-27_22-40-26pm88364editor.jpg

Подели на овим сајтовима

Cekaj, ako smijem da pitam, jesi li ti apsolutno siguran u ovo, ili je to iz razocarenja sto nisi naisao na odgovarajucu djevojku za brak? Nesto sam u tom smislu razumjela na nekoj drugoj temi, ili mozda grijesim. Nije dobro mastati o manastirskom zivotu samo zato sto je neko neispunjen u zivotu ili bi rado pobjegao od svijeta...

Naravno, ako osjecas apsolutan priziv... 138999

Nije u redu da ne odgovorim ali tema u opste nije o monastvu.Evo odgovoricu ovde https://www.pouke.org...__fromsearch__1

Подели на овим сајтовима

Pitanje o muško - ženskim odnosima van braka je veoma škakljivo i spada u domen "dam ti dam ti dam", što bi rekla gospojica štrumpfeta.

Ako su dvoje mladih ili starijih osoba ženskog i muškog spola, van braka, i slobodni (bez partnera), ako su lepi i dopadljivi, veoma teško, bar sa muške strane.

Ako su u brakovima ili vezama, mogu ali mislim da ipak mora postojati jedna stvar koja se zove "sigurnosna kočnica". I ne hoteći da u takvom odnosu bude nečeg više izuzev prijateljstva, jedna čašica viskija, jedan osmeh, ili pocepana čarapa, mogu i te kako biti "varnica" i podsticaj da sve ode u peršin. To prijateljstvo. Kočnica može biti naravno najviše Gospod, hrišćanski moral, ali i stalna misao da je to nešto što ne treba da se desi.

Inače ako nema tih "kočnica", kakvo prijateljstvo, odoše oni u najbliži hotel ili stan od kolege.

Verujem u ljubav, prema tome i u prijateljstvo. Jer ljubav je jača od tih polnih nagona i onda zaista čovek ako polazi sa te tačke ništa ga ne sprečava da bude prijatelj a ne ljubavnik ili partner.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Kako je krenulo, biće pitanje na forumu za 10 godina...

"Da li muškarac i muškarac mogu biti prijatelji ?"

O Sodomo i Gomoro... animal-smiley-075

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Mogu u onoj mjeri u kojoj mogu plus i minus u području elektriciteta da miruju jedan pored drugog.

I mogu ovako preko interneta bez da postoji mogučnost da se sretnu.

Mogu u pričama bajkama, itd

Mogu ako ona ima 90 a on pet puta ,manje godina

Mogu al u žutu.

Mogu ako je ona majstor borilačkiv vještina a mrzi ga a on nekakav smotanko i nesmije da razmiošlja osim o prijateljstvu sa njom.to su neke od iznimnih situacija u kojima se možda može desiti prijateljstvo.Sve ostalo vodi ka (da prostite)krevetu.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Imao sam, imam i imaću ženskih prijateljica. Ne fali mi ništa fizički, a ne fali ni njima. Novac je tercijalan u tim prijateljstvima. Shvaćam ako neko, nebitno kog pola, ne može da ima prijateljstvo sa osobama suprotnog pola, ali isto tako dozvolite da neki ljudi mogu imati lijepa prijateljstva tog tipa. Sa jednom prijateljicom se zovemo međusobno "srodne duše".

Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће."

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Креирај ново...