Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

Јасан ми је твој "просто-проширени" пост, али кажем да нема смисла - и већ сам објаснио где грешиш и шта си све занемарио. Приватно обезбеђење о којем смо разговарали нема никакве везе са државом, нити може да представља некакву "еволуцију". Државе нису настале из приватног обезбеђења...

А пошто си прешао на "немаш ти појма" аргумент, немам намеру да више губим време са тобом. Научи прво да будеш пристојан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Волим овај форум јер никад не знаш на шта ће на крају тема да изађе.  :)))

Просто те вуче да завириш у сваку тему. Јер ништа није увек као што по наслову изгледа да јесте  :)

Подели на овим сајтовима

Strogo gledano " ateiste MISLE da postoje" a onako iz prakse.... svako veruje u bar nešto; kocku, piće, ženu,dačića, vućića a poneko i u pare ili  đilasa...neko u struju a neko u rotary club...tako da u celini gledano zaista NE postoje!!

Подели на овим сајтовима

Strogo gledano " ateiste MISLE da postoje" a onako iz prakse.... svako veruje u bar nešto; kocku, piće, ženu,dačića, vućića a poneko i u pare ili  đilasa...neko u struju a neko u rotary club...tako da u celini gledano zaista NE postoje!!

To nije isto. 

Ateisti su kontra teistima. Teizam, nije bilo kakvo vjerovanje, vec vjerovanje u svemocnog Boga. Ateizam je prema tome nevjerovanje u Boga. U tom slucaju oni kako takvi postoje. 

Naravno ovakve pogresne implikacije dolaze od toga sto se sama vjera poistovjecuje sa vjerom u Boga, a to nije nikako isto. S toga ako bi se neko nazivao antivjernikom u doslovnom smislu ili "apista" (od grckog pistos - vjera, vjerovanje), onda bi se moglo reci da takvi ne postoje, jer nema covjeka koji percepciju svijeta ne izrazava kroz neki vid vjere, samo sto kod nekih ta vjera se ne produzava do Boga.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ih bre prijatelju ja  u svasta verujem: sebe (pre svega), ljubav, prijateljstvo, umetnost... pa sam opet ateista jr ne verujem u jednu jedinu stvar- Bogove.

A tu smo zapravo vrlo slicni npr. ti i ja. 

Jel ti verujes u Alaha?  Ni ja!

Jel ti verujes u Manitua? Ni ja!

Jel ti verujes u Visnua? Ni ja!

Jel ti verujes u Jahvea? NI ja!

Jel ti verujes u Ksanadua? Ni ja!

Je ti verujs u Sivu? Ni ja!

Eto... lista ide  skoro pa u nedogled... a to nije lista razlicitosti nego lista nasih slicnosti. Mene kao ateiste i tebe kao pravoslavca. Mnogo smo slicniji nego sto na pviv pogled izlgeda, pa zasto onda da se ne druzimo? :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
lista ide skoro pa u nedogled

http://www.godchecker.com/

Nisam mogao da odolim, mora da mi je neko sa ove liste zaposeo telo&duh i tera me svaki put da navedem ovu adresu! :D

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ih bre prijatelju ja  u svasta verujem: sebe (pre svega), ljubav, prijateljstvo, umetnost... pa sam opet ateista jr ne verujem u jednu jedinu stvar- Bogove.

A tu smo zapravo vrlo slicni npr. ti i ja. 

Jel ti verujes u Alaha?  Ni ja!

Jel ti verujes u Manitua? Ni ja!

Jel ti verujes u Visnua? Ni ja!

Jel ti verujes u Jahvea? NI ja!

Jel ti verujes u Ksanadua? Ni ja!

Je ti verujs u Sivu? Ni ja!

Jel verujes u natural body building? Ni ja! xD

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• 11 months later...

Neke stvari jednostavno ne postoje :D

Ne postoji cloudking!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Ateisti doživljavam kao i pripadnika svake druge vere. Njegova vera je neverovanje u Boga.

Čoveku je dat slobodan izbor i tu nema diskusije. Jako mnogo ljudi iz kruga mojih poznanika i kolega su ateisti ili agnostici (razlika između njih je vrlo tanana), ali među mojim prijateljima (pogotovo onim najbližim) nema ateista (onda verovatno ni ja ne bih bio vernik).

Verovanje u Boga je, jednostavno stil i način života, filozofija života i tu praviti kompromise sa nekim ko u startu negira osnovni postulat tvoje filozofije nije moguć, tako da je veru nemoguće definisati samo kao "intimni čin".

Ne moram da dodatno objašnjavam da mi nije bitno da li je verujući pravoslavan, katolik, Jevrejin ili musliman. Bitno je da je vernik. 

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Ја сам атеиста (14 гласове [8.64%]

Po ovoj statistici ateisti na ovom forumu su prešli celzijus i imaju pravo da uđu u skupštinu pouka.org

Vidim da je opicja "ateisti ne postoje" masovno odobrena od strane forumaša.   Je l može neko da elaborira ?

Подели на овим сајтовима

Srpski ateista je uglavnom zakleti antiteista (ima veze sa tvrdoglavošću i inatom) - što će reći mrzi Boga...a ne možeš da mrziš ono što ne priznaješ da postoji :), dok je zapadni ateista, u stvari u velikoj većini samo agnostik - dakle, ne zna ni da li postoji Bog ni da li ne postoji, većina priznaje postojanje neke "sile" i sl.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...