Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

Највећи пропуст државе су гомила беспотребних и бескорисних државних фирми које гутају новац порезних обвезника .Поента је да, кад си већ имао ту срећу да се увалиш на државну сису бар немој да кукаш како те угњетавају. Мислим, нема смисла.

Trebalo bi da te je sramota.

Ti mene ne poznajes i ne znas da li ja, i koliko, vredno, odgovorno ili posteno radim svoj posao. 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Trebalo bi da te je sramota. Ti mene ne poznajes i ne znas da li ja, i koliko, vredno, odgovorno ili posteno radim svoj posao. 

Не знам, у праву си , није ми била намера да увредим,  али чим ти је кршење секуларности најтежа мука на послу , није теби лоше. Јер , кад чујем како људи пролазе код приватника ове твоје муке ми дођу смешне .

Подели на овим сајтовима

U privatnim ume da bude i gore...

Уме, али са својом имовином и фирмом човек има права да ради шта жели, па тако и да слави славу, бајрам, дарвиндан или шта год. 

Подели на овим сајтовима

Јел? Онда трк у са породицом у џунглу, негде далеко од цивилизације и државне контроле, бежи од њеног поробљавања, рекета и јаничара што даље...што живиш у њој? Имај храбрости па барем једном поистовети своје поступке са убеђењима. :)

Нека они иду у џунглу, за боље и нису. Слободни појединци граде цивилизацију, државе је руше и уништавају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Највећи пропуст државе су гомила беспотребних и бескорисних државних фирми које гутају новац порезних обвезника .Поента је да, кад си већ имао ту срећу да се увалиш на државну сису бар немој да кукаш како те угњетавају. Мислим, нема смисла.

Cloudking je akademski umetni, dakle radi ili u muzeju, bioskopu, pozoristu ili nesto slicno. 

Nije on salterica na salteru za licne karte...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Нека они иду у џунглу, за боље и нису. Слободни појединци граде цивилизацију, државе је руше и уништавају.

Како год...то не мења чињеницу да су твоји ставови и дубокој колизији са праксом. Годинама на овом форуму показујеш несхватљив степен презира и мржње према нечему чему се суштински и формално ћутке покораваш...немој ме погрешно схватити, немам ништа против тебе и твоје контрадикторности, али је просто не схватам. Да толико презирем нешто, у толикој мери као ти, нашао бих начина да га се ратосиљам по сваку цену или не бих могао, а сматрао бих и да немам права, било шта рећи, јер бих испао, најблаже речено, недоследан у својим очима...а замисли како бих тек изгледао у туђим.

Слободни појединци? Тај исти Берђајев је такође био слободан појединац и ма колико је био свестан да је због људског фактора могуће извитоперење формално - функционалне стране државе ( а тога смо свесни сви и то ти је ваљда јасно?), у суштини је имао потпуно опречан став од тебе у вези са суштином, смислом и циљем поменутог појма. Твој став је радикално негативан у вези са поимањем и доживљајем државе, и природа твог става имплицира нешто што је по мом мишљењу страшно лоше и уједно, као такво, бива препознато у једној његовој реченици:

"Најстрашнија тиранија је она која је очарана потпуним одбацивањем државе у име овог или оног начела, класног или индивидуалног, међународног или народног" - Николај Берђајев

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Како год...то не мења чињеницу да су твоји ставови и дубокој колизији са праксом. Годинама на овом форуму показујеш несхватљив степен презира и мржње према нечему чему се суштински и формално ћутке покораваш...немој ме погрешно схватити, немам ништа против тебе и твоје контрадикторности, али је просто не схватам. Да толико презирем нешто, у толикој мери као ти, нашао бих начина да га се ратосиљам по сваку цену или не бих могао, а сматрао бих и да немам права, било шта рећи, јер бих испао, најблаже речено, недоследан у својим очима...а замисли како бих тек изгледао у туђим.

Проблем је, брате, што од државе не можеш побећи. А Звонко, чини ми се, више иде у крајност да би неке људе навео да размисле ван постојећих оквира, да би се после нашли на некој средини (минимална, али функционална држава).

Подели на овим сајтовима

Проблем је, брате, што од државе не можеш побећи. А Звонко, чини ми се, више иде у крајност да би неке људе навео да размисле ван постојећих оквира, да би се после нашли на некој средини (минимална, али функционална држава).

Можеш... џунгла, лук, стрела, копље, гаће од прућа, огртач од мевдеђе коже и кућица на дрвету, неко индијанско племе у Амазону, можда неко племе у северним пределима Русије или у забитима Азије, итд, итд...толико дивљих места на планети има где можеш слободно живети без бојазни да ће те државна рука досегнути у току твог живота. :)

Искуствено гледано, ипак мислим да оно што он заступа може у крајњој инстанци произвести само оно што је речено у горњој реченици...све остало је, по мом мишљењу, изговор и оправдање.

Подели на овим сајтовима

"Најстрашнија тиранија је она која је очарана потпуним одбацивањем државе у име овог или оног начела, класног или индивидуалног, међународног или народног" - Николај Берђајев

Solomone, ajde daj link odakle je ovo izvučeno, ako ima na netu to jest.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Можеш... џунгла, лук, стрела, копље, гаће од прућа, огртач од мевдеђе коже и кућица на дрвету, неко индијанско племе у Амазону, можда неко племе у северним пределима Русије или у забитима Азије, итд, итд...толико дивљих места на планети има где можеш слободно живети без бојазни да ће те државна рука досегнути у току твог живота. :)

Искуствено гледано, ипак мислим да оно што он заступа може у крајњој инстанци произвести само оно што је речено у горњој реченици...све остало је, по мом мишљењу, изговор и оправдање.

Не можеш. Чим би то слободно друштво произвело неку већу вредност, дошла би држава да ти узме порез. Оно што ти предлажеш је да се оде у Амазон да се умре сам, а не да се оде са истомишљеницима и живи у друштву.

Иначе, та реченица коју си поставио, сама по себи нема неки смисао ако се не аргументује. ;)

Подели на овим сајтовима

Не можеш. Чим би то слободно друштво произвело неку већу вредност, дошла би држава да ти узме порез. Оно што ти предлажеш је да се оде у Амазон да се умре сам, а не да се оде са истомишљеницима и живи у друштву.

Иначе, та реченица коју си поставио, сама по себи нема неки смисао ако се не аргументује. ;)

Какав бре порез у џунгли? :)

Не мора да оде сам...жена, деца, куче, а тамо ће већ наћи неко племе.   :)

Можда теби нема смисла...мени има.

Ништа у њој није "само по себи", већ она у потпуности сумира и манифестује могуће импликације негативног и једнодимензионалног става у вези са датим питањем, ставом који није само Звонков, већ и многих других. Звонко је показао свој радикалан став не у минимализовању значаја већ у суштинском одбацивању дубљег значаја па самим тим и суштинском обесмишљавању државе...то је лако уочљиво и лако препознатљиво свакоме ко има извесног знања и објективног приступа овом проблему.

Подели на овим сајтовима

Не знам, брате, одакле ти храбрости да са такве висине проповедаш. У сваком твом посту провејава (мада, често и експлицитно то наводиш) да ти спадаш у оне што имају појма и знање, а они који се не слажу са тобом су необјективни, незналице и слично. Ово је најблаже речено непоштовање. Као да смо сви ми (твоји саговорници са којима се не слажеш) прочитали само по један памфлет у животу, па сада паметујемо.

Жив био и видимо се на неким другим темама. :) Даље не мораш да читаш.

По мени је држава старозаветно наслеђе и творевина. Одлика Старог Завета је употреба силе за спровођење воље. Старозаветни човек нема избора да ли ће да прихвати Закон. Ако га не прихвати следи сурова одмазда.
Нови Завет то превазилази. Љубав је највећа вредност Новог Завета. Љубав је Закон. А слобода је предуслов љубави. Тако да је, по мени, улога државе испуњена и треба да се превазиђе.

Подели на овим сајтовима

Не знам, брате, одакле ти храбрости да са такве висине проповедаш. У сваком твом посту провејава (мада, често и експлицитно то наводиш) да ти спадаш у оне што имају појма и знање, а они који се не слажу са тобом су необјективни, незналице и слично. Ово је најблаже речено непоштовање. Као да смо сви ми (твоји саговорници са којима се не слажеш) прочитали само по један памфлет у животу, па сада паметујемо.

Жив био и видимо се на неким другим темама. :) Даље не мораш да читаш.

По мени је држава старозаветно наслеђе и творевина. Одлика Старог Завета је употреба силе за спровођење воље. Старозаветни човек нема избора да ли ће да прихвати Закон. Ако га не прихвати следи сурова одмазда.

Нови Завет то превазилази. Љубав је највећа вредност Новог Завета. Љубав је Закон. А слобода је предуслов љубави. Тако да је, по мени, улога државе испуњена и треба да се превазиђе.

Звонков дрвени адвокату...

...искрено речено, апсолутно ме брига шта ћеш и како ћеш схватити написано...најлакше је оптужити другога за "непримерен речник" и "лоше понашање" и тако покушати маскирати своју немоћ за правилно разумевање написаног. Ако сам рекао "зналачког", мислио сам на философско - боголовско схватање реалности, јер сам ,као што многи на овом форуму знају, философ а не само богослов.  Конкретно за Берђајева, да би се правилно протумачио (а и ја са њим), управо је потребно то...философско -богословско познавање и разумевање његовог опуса....на то сам мислио а не да је неко "незналица као незналица". У крајњем случају, не знам колико пута требам рећи да ме уопште не интересује шта, на пример, ти, Клоуд, Пера, Жика и слични, мислите о мени. Ако ти се не свиђа мој наступ, ако мислиш да сам препотентан или шта год, немој комуницирати са мном. Не знам колико пута морам ово нагласити?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...