Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

Religija je duboko ukorenjena i u drzavu i u politiku i u drustvo... a vi ovde pitate "a ko vas uopste dira?"  ... mislim... jel se zezate?

Овде треба бити опрезан. Ми, сви заједно, треба да се боримо да сви будемо једнаки пред законом. А да ли у друштву "преовладава" ово или оно мишљење, то је ствар сваког појединца који слободно одлучује за себе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је мало племенска логика - "ако ниси са нама...", људи смо шта ћеш... ;)

Не знам да ли си видео ову тему, можда ти буде занимљива: https://www.pouke.org/forum/topic/28551-%D0%BC%D0%BE%D1%98%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B0/

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Свака част! Само цепај и не обраћај пажњу на заједљиве коментаре. :good2:

mali zaebava dobije odgovore na pitanja i ne cita ih jer ima vec spremljeno novo vrlo vazno pitanje.

tako da...sta da ti kazem.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ne razumem zašto bi mi trebala vera? i što misliš da sam usamljen?

Pa vidi to bi i Steva mogao da ti odgovori sta se desi coveku ako se oslanja samo na sopstvenu snagu.

Mislim ipak da nece znas on je ribar.

Подели на овим сајтовима

Hvala, samo ne razumem, da ako ja osećam da sam ispunjen u svom životu, zašto bi neko mislio da nisam :)

Ih bre ako to ne razumes ti onda ne znash nista o ljudima.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Sad znaš kako je sa nama što pokušavamo kreacionistima nešto da objasnimo.

Strpljenja dobre volje mudrosti da ne povredis ono sto posle Boga najsvetije a to je covek.

Volim direktne pogotke jer verujem Hristu da nas je naoruzao Machem Istine i imam strpljenja kad neko hoce da kaze u sta on veruje odnosno kakav je njemu zivot a ne da ocekuje kako ce mu neko odgovoriti na pitanje kojeg nece da procita.

Подели на овим сајтовима

Не знам како одговорити на ову тему. Познајем неколико атеиста и сви су они према мени добри, али ипак их видим као непријатеље цркве. Не желим никога да вређам! Поштујем свачије мишљење, али ово говорим по мом искуству. Ма колико они да су добри пријатељи, нервирају ме са својим ставовима. По њима, они се залажу за неку као једнакост, по њима смо сви исти и сви имамо право на слободу вероисповести, а они непрестано нападају и исмевају вернике и цркву и псују Бога! Чуј, залажу се за једнакост и за слободу мишљења и вероисповести, а они нападају на вернике. Ако не верују у Бога, онда не треба да причају о Њему и о цркви, а камо ли да вређају вернике! По мени су они у већини случајева непријатељи цркве (посебно под овим мислим на групу ''Атеисти Србије''), наравно има изузетака. Знам да на овом форуму има атеиста, па се извињавам ако сам некога увредио јер сам писао по сопственом искуству. Надам се да ме нико неће нападати због овога, јер ''свако има право на своје мишљење''.  :)

• Волим 1

''Бог је Истина. Зато наша уста не смеју говорити лаж. Ми морамо живети у Истини и за Истину и кроз Истину.''

Димитрије Љотић

Подели на овим сајтовима

Не знам како одговорити на ову тему. Познајем неколико атеиста и сви су они према мени добри, али ипак их видим као непријатеље цркве. Не желим никога да вређам! Поштујем свачије мишљење, али ово говорим по мом искуству. Ма колико они да су добри пријатељи, нервирају ме са својим ставовима. По њима, они се залажу за неку као једнакост, по њима смо сви исти и сви имамо право на слободу вероисповести, а они непрестано нападају и исмевају вернике и цркву и псују Бога! Чуј, залажу се за једнакост и за слободу мишљења и вероисповести, а они нападају на вернике. Ако не верују у Бога, онда не треба да причају о Њему и о цркви, а камо ли да вређају вернике! По мени су они у већини случајева непријатељи цркве (посебно под овим мислим на групу ''Атеисти Србије''), наравно има изузетака. Знам да на овом форуму има атеиста, па се извињавам ако сам некога увредио јер сам писао по сопственом искуству. Надам се да ме нико неће нападати због овога, јер ''свако има право на своје мишљење''.  :)

Nisu ateisti protiv crkve, nego protiv mesanja crkve u politiku, skole, fakultete i nametanje pravoslavne vere kao iskljucive na ovim prostorima. Drzava Srbija je sekularna po Ustavu, a crkva je uz pomoc politicara umesana svuda.

Подели на овим сајтовима

Nisu ateisti protiv crkve, nego protiv mesanja crkve u politiku, skole, fakultete i nametanje pravoslavne vere kao iskljucive na ovim prostorima.

U Srbiji ne postoji nikakvo nametanje pravoslavne vere.

Verska nastav postoji i za muslimane, takodje postoji i gradjansko vaspitanje za one koje religija ne zanima.

Drzava Srbija je sekularna po Ustavu, a crkva je uz pomoc politicara umesana svuda.

Nemoj da te na AteistiSrbije uce sta je sekularnost... nece dobro da te nauci. Sekularnost ne znaci da je zbranjena svaka saradnja crkve i drzve ...

Naravno u Srbiji postoji nekoliko sluchajeva sive zone gde moze da diskutujemo o narusenoj sekularnosti ali to ne znaci da je sekularnost zapravo narusena.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Nisu ateisti protiv crkve, nego protiv mesanja crkve u politiku, skole, fakultete i nametanje pravoslavne vere kao iskljucive na ovim prostorima. Drzava Srbija je sekularna po Ustavu, a crkva je uz pomoc politicara umesana svuda.

Eto to je ta mantra/definicija, bez uvrede, brainwashed ateiste NV(W)O.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Волим да слушам атеисте који исказују своје мишљење о Богу и религији.Поштујем њихова мишљења ако са конкретним разлозима говоре.Постоје и поједини који у разговору користе речи мржње и нападају оне који не мисле као и они,па и самог Бога.Такви нису вредни пажње.

5150-1343778623.jpg

Подели на овим сајтовима

Ajde razumem da ti smeta ukorenjenost (mada danas nije bas ukorenjena ) u politiku i drzavu, ali zasto vam smeta ukorenjenost u drustvo?

Drustvo jednostavno vise bira da bude religiozno. 

U politiku je religija minimalno "ukrenjena" ima negde koju granu, to jeste... ali te price o ukorenjenosti su bezveze. Nismo teokratija pobogu...

Kako objasnjavas patolosku pojavu da drzavne firme slave svoju slavu? Npr...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta on to zamislja pod drzavom, pa drustvo cini drzavu, kakva je volja drustva takva je i drzave...

Ali solomon na drugoj temi kaze da je drzava losa ali da je drustvo dobro... kakav je pa sad to paradoks? Kad ja kazem da Srbijom mozes samo da se stidis a retko da se ponosis, on kaze drzavom mozda, ali je drustvo "uzviseno"?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...