Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

То је најблаже што се може рећи. Ако се удубиш у ту проблематику схватићеш.

Ти си се видим удубио у проблематику тријадологије све у шеснаест...Било би, чини ми се, корисније по тебе да се удубиш у то шта мислиш и говориш, какав ти је однос према саговорнику...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ти си се видим удубио у проблематику тријадологије све у шеснаест...Било би, чини ми се, корисније по тебе да се удубиш у то шта мислиш и говориш, какав ти је однос према саговорнику...

А теби прија када мој саговорник Бистрик каже да ''православно искуство сведочи'' да су моји аргументи ''прелести варљивих... омамљивих сензуализација до којих долази услед острашћеног и психотичног приступања Богу, лишеног искреног покајања и душевне скрушености''.

То је супер разговор. Само је лоше када неко њему каже да му оно што напише толико нема смисла.

Боље би било да се бациш на тему о којој разговарамо. Можда ћеш ти рећи нешто разумније.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Боље би било да се бациш на тему о којој разговарамо. Можда ћеш ти рећи нешто разумније.

to možda može na nekoj drugoj temi ali na temi o trijadologiji teško da će uspeti... ovako lepo raspališ po sagovornicima onako... zavisno od trenutnog raspoloženja

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Разумније од тебе не верујем да могу нешто рећи, нити могу дати такав допринос расветљавању интратринитарних односа. За то су потребни узлети у непојамне (мистично) богословске висине. Нисам ја твој калибар :-)

Подели на овим сајтовима

to možda može na nekoj drugoj temi ali na temi o trijadologiji teško da će uspeti... ovako lepo raspališ po sagovornicima onako... zavisno od trenutnog raspoloženja

Па наравно, видиш како знаш. Ово су теме резервисане за небопарне богословске орлове...

Подели на овим сајтовима

Не треба бити небопаран да би познао Бога. Имамо Бога који се открио, имамо свете Оце који су познали Бога, имамо начин да Га и ми познамо.

Треба само узнети своје срце ка Њему - са скрушењем, свакако.. Погледај шта пише у Милојковом потпису, то је једини начин да се Бог заиста позна.

Не заборави где је Син Божији. Са телом је код самог Бога где треба и ми да будемо и где треба све да узносимо.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Милане, одувек ме је фасцинирала твоја неспутана жеља да поучаваш друге, да дајеш корисне а нетражене савете...Па ето, хвала ти на овим саветима. Иначе ништа од овога нисам знала.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Онда си промашила форум. Или макар тему.

Али уздам се у такве као што си ти да ћете оваквима као што сам ја ипак успети да објасните, ма колико то превазилазило наше моћи поимања.Ваше стрпљење и жеља за поучавањем су вредне дивљења.

Подели на овим сајтовима

Милане, одувек ме је фасцинирала твоја неспутана жеља да поучаваш друге, да дајеш корисне а нетражене савете...Па ето, хвала ти на овим саветима. Иначе ништа од овога нисам знала.

Умеш ли ти ишта да напишеш а да то није провоцирање, прозивање и осуђивање учесника на форуму?

Подели на овим сајтовима

благодатне енергије

ипостасно 

многозначно опредељив појam личности

апофатички

позитивно мислећа и опредељива стварност

истосврховито

разноврсно према предодрећењу створења

благобиће

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

онај који употреби све ово у једном пасусу ...  је кандидат за аплауз године !           Чиме ли се он бави?  Шта га одушевљава?  Да ли има омиљени виц?  Да ли чита поезију?  Да ли псује?    Да ли је заљубљен?   Да ли воли баклаве?    Је л навија за ФК Ковачевац?   Да ли је читао како се бију Муса и Марко?  Да ли је чуо  како Пако свира ?   Је л се разнежи на Лепу Протину Кћи?    Више воли сарму или печење?

Подели на овим сајтовима

Умеш ли ти ишта да напишеш а да то није провоцирање, прозивање и осуђивање учесника на форуму?

Кад будеш одговорио на питања која сам ти на овој теми давно три пута поставила, али ниси одговорио, видећемо да ли умем...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...