Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da forsiram ono ili što nije baš lako , objasniću u sledećoj poruci odmah.

Само размишљај и одмах пиши. Немој ни у чему да се суздржаваш.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

То је по читавом форуму.

ni forum ne pratim pažljivo :bleh: :1503348ufz3z4yl5d: :Viannen_loungelizard: :pivo:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ako je naravno Bog čoveka stvorio kao besmrtno biće onda je i čovekova suštinska priroda takva dakle besmrtna.U prirodi čoveka nema iskonskog zla,čovek prirodno prepoznaje samo Boga sve ostalo je neprirodno i štetno.

Ako misliš da možemo u tom pravcu dalje ja bi voleo...

Gde ti vidis milane ovde ne dopuštavanje slobodnog izbora? prekini da dramiš i da me prozivaš svi imamo svoje ime na forumu.

Objasniću ti moci ako bude trebalo i gde Milan ne vidi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

meni se čini da ti iz najbolje namere (iz tvog ugla veličajući Boga) ipak praviš neke greške... kao ono kad neki tvrde da je Bogomati bezgrešno začeta

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

meni se čini da ti iz najbolje namere (iz tvog ugla veličajući Boga) ipak praviš neke greške... kao ono kad neki tvrde da je Bogomati bezgrešno začeta

Koje moci vrlo mi je bitno da znam koje?

Подели на овим сајтовима

Gde ti vidis milane ovde ne dopuštavanje slobodnog izbora?

Ја уопште не знам с ким ти разговараш. Али хајде, тераћемо даље.

Не можеш рећи суштинска природа. То је као што не можеш рећи аутомобилска кола.

Човек има слободу у којој постоји могућност одричног односа према Богу и Његовој вољи. Не можеш природу човечију посматрати без тога.

У томе се крије ,,задатост'' коју ти Моцарт спомиње. Бог држи творевину и води је Својом вољом, међутим, у томе се одвија слобода човекова, која му је Богом дата.

Та слобода човекова може да погреши. То се и десило, и дешава се до данашњег дана. Међутим, није то било неизбежно - тј, човек није морао да погреши, него је то слободан избор. Слобода у којој постоји погрешан избор.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Човек има слободу у којој постоји могућност одричног односа према Богу и Његовој вољи. Не можеш природу човечију посматрати без тога.

Ma gde ja to sporim? Ako nas je stvorio kao večne onda nam je i priroda takva,  kako može drugačije?

Naravno da čoveka može neko da zavede(djavo) gde se čovek posle toga nalazi u nekom neprirodnom stanju, stanju koja duša ne prihvata i bori se protiv toga.

Da nam je priroda smrtna duša , ne bi se borila protiv smrti bilo bi to prirodno i normalno. 

Slažete se samnom da nas je Bog stvorio kao besmrtna bića a posle ti to ne odgovara. 

Ako nas je stvorio da smo smrtni a samo po blagodati budemo besmrtni (poziv u Carstvo) to treba da jasno kažete umem da se složim sa tim naravno,i da zaboravimo to da nismo stvoreni kao besmrtni po prirodi.

Ne razumem smisao da se o ovome ne bi raspravljalo.

Подели на овим сајтовима

@@Volim_Sina_Bozjeg,

И шта ти сматраш за природу човекову? Ништа о томе не можеш знати осим у дубинама учења светих Отаца - о вољи Божијој.

Треба некако да схватимо то. Воља Божија из вечности изграђује од себе природу творевине - тј. саму творевину. Вечна дејства Божија ступају у ново постојање чином стварања, градећи природу творевине.

Хоћеш ли да ти дам директни цитат светог Оца?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

šta znači besmrtni po prirodi? besmrtni po prirodi su andjeli npr. pa i neki od njih otpadoše ko zrele kruške

Znači da je Bog stvorio čoveka sa namerom da živi večno u Bogu i da je to čovekovo prirodno okruženje.sve ostalo je smrt i nije prirodno okruženje čoveka.

Gde tu čovek nema izbora ako Bog dopušta da se slobodnom voljom stvorenog naruši čak i  priroda. (uradiš nešto protiv sebe)

Meni je potpuna čovekova priroda tek i isključivo samo u Bogu od kad nas je stvorio pa do daanas....

Подели на овим сајтовима

@@Volim_Sina_Bozjeg,

И шта ти сматраш за природу човекову? Ништа о томе не можеш знати осим у дубинама учења светих Отаца - о вољи Божијој.

Треба некако да схватимо то. Воља Божија из вечности изграђује од себе природу творевине - тј. саму творевину. Вечна дејства Божија ступају у ново постојање чином стварања, градећи природу творевине.

Хоћеш ли да ти дам директни цитат светог Оца?

Neću citata kaži čoveče svojim rečima. razgovaramo samo...

Подели на овим сајтовима

Neću citata kaži čoveče svojim rečima. razgovaramo samo...

Нећеш цитате а мало пре си трубео да ти требају цитати. Хоћеш ли цитат у вези овога што сам рекао или нећеш?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...