Jump to content

Које су ми протестантске заједнице симпа и зашто?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 22. 6. 2018. at 10:36, Sofija_ рече

svako govori iz svog iskustva, nisu ni svi Srbi losi, znam mnogo pravoslavnih i crkvenih, dobrih i postenih porodica, bas onako cestitih i vernih sluga Bozjih, i dok ima i zrno takvih ja verujem u obozenje i opstanak potomaka Svetog Save

Expand  

Јасно да има много честитих и обожених Срба, поготово у Републици Српској, говорио сам о Србима у целини; ми нипочему нисмо грешнији од других народа, али смо привилегованији због наше вере и због тога је наша одговорност већа.

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2018. at 10:44, Ariadna рече

@Sofija_ , upoznali ste mormone u Srbiji ili inostranstvu?

Expand  

ne, niti me zanimaju, ne verujem u preobrazenje otpadnika(osim razbojnika na krstu pored Hrista koji se pokajao)u danasnje vreme, iz mnogo primera, niti u sebi vidim vrlinskog Sv. Apostola Pavla da bih mogla propovedati drugim veroispovestima da ih osolim pravoslavljem,tako  da se drzim samo svog jata, u nadi da cu kolko tolko uspeti da svojim primerom uticem na bliznje i one pravoslavne koje poznajem

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2018. at 10:44, Вукашин Ковачевић рече

Јасно да има много честитих и обожених Срба, поготово у Републици Српској, говорио сам о Србима у целини; ми нипочему нисмо грешнији од других народа, али смо привилегованији због наше вере и због тога је наша одговорност већа.

Expand  

Oboženih nema sigurno al pobožnih ima ali to je vrlo mali procenat,više se to poštuje kao tradicija....al i to je nešto.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2018. at 11:27, Ariadna рече

@Sofija_, naravno, sto bi Srbi bili loši. Trenutno je kriza morala, nekultura i nevaspitanje caruju, ali se nadam da će i to proći. Eto, npr u evropskim zemljama su kulturni, vaspitani, ali teško da ima duha, duse i ljubavi, a svi smo hrišćani... 

Expand  

kriza morala je svugde, ne samo u Srbiji, sve je to posledica bogootpadnistva, i nisu svi hriscani koji se  tako nazivaju, u nekim zapadnoevropskim zemljama crkveni hriscani izumiru, a crkve se masovno zatvaraju

Подели на овим сајтовима

Slazem se da treba upoznati duh svog vremena,ali iz razloga da bi covek mogao da se zastiti od zla koje se nalazi u tom vremenu... sto se tice tih sekti,njih treba upoznati povrsno,cisto da se zna o cemu se radi,tj,da se ne sablaznimo pa poverujemo.

Nasa vera je preogromna da bismo gubili vreme na detaljnije izucavanje necega sto nam ne moze doneti sustinu,a to je spasenje.

Moje skromno misljenje,ne znaci da mora biti ispravno.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

@Sofija_ , da, da, upravo to i napisah, zao je meni nas Srba, za druge vise nemam toliko energije na trošenje. Ali mi se uopste ne sviđaju sadašnje tendencije, mnogo je nekulture i nevaspitanja, a od takvim plodova će se teško sta dobro nadalje zapatiti ako se nešto na vreme ne učini. 

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2018. at 11:56, Ariadna рече

@Sofija_ verovatno sam greškom pitanje tebi uputila. U preobraženje treba verovati, po meni je to kao prica o bludnom sinu. Ispade da se otac vise obradovao bludnom sinu nego onome koji je uvek sa njim bio.

Expand  

Ако си мене питала, да, у Сремској Митровици их има доста, мисионара, дају бесплатне часове енглеског деци, и сваке две године долазе нови, јако уљудни и добри момци.

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2018. at 11:56, Ariadna рече

@Sofija_ verovatno sam greškom pitanje tebi uputila. U preobraženje treba verovati, po meni je to kao prica o bludnom sinu. Ispade da se otac vise obradovao bludnom sinu nego onome koji je uvek sa njim bio.

Expand  

pa ti veruj da ce mormoni, jehove i ostali otpadnici da postanu pravoslavni i protracices svoj zivot, u danasnje vreme to je cista zabluda, preobrati sebe i ucvrsti sebe u svojoj veri i vec si na dobitku...ne mozes ti druge vuci za rukav da se preobrate ako oni to nece niti zele, zasto biti veci mormon od njih sami, o Boze o cemu ja diskutujem :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

@Вукашин Ковачевић , nisam znala koga pitam, pitala sam Sofiju, ona se brecnula nešto, te sam, očigledno, pogrešila. Znaci ima ih ovde u Vojvodini? Nisam znala. Znam samo da Jehovini svedoci presreću ljude u NS i nude Kulu stražaru i emotivno ucenjuju ako ne želiš da je uzmeš ili ih saslušaš. Inače oni misionare, a nazarenima je npr misionarenje zabranjeno. Ima li baptista kod nas?

Измењено од Ariadna
greska u kucanju
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...