Jump to content

Лажне трибине о Косову у организацији Артемијевих присталица

Оцени ову тему

Препоручена порука

22.12.2011. У Шапцу одржана је трибина насловљена са Косовски завет или (Косовска) клетва у организацији православне народне хришћанске заједнице Братство св. краља Милутина. На поменутој трибини акценат је стављен на заједништво под капом "свесрпског" националног већа Срби на окуп и "српског" националног већа Косова и Метохије. Доле сам ставио линк ка организатору предавања па можете погледати ко су били излагачи. Но све у свему излагали су нас лепо. Под окриљем неке њима знане борбе за Косово, ни помена није било о неком конкретном решењу ни барем о предлогу решења, већ се одмах приступило блаћењу установљеног поретка СПЦ, као и изношењу најгорих неистина у добро познатом маниру. Све наравно праћено сликама и слајдовима које сви знамо а којима се они тако лепо хвале да их је милина не прекидати. Мислим да је изузетна срамота (мене је бар) што је шабачка Епархија дозволила да се под окриљем борбе за Косово, у најгорем светлу прикаже и Епархија и сам Преосвећени Владика Лаврентије (наравно незаобилазно је било поткачити еп. Атанасија, еп. Теодосија и све остале којих су се сетили па и самог Патријарха) као екуменисти и да не причам све какве називе су користили. Тужно је и жалосно што се под изговором патриотизма подстиче не само на разједињење народа, већ и на непослушност СПЦ, а канонски епископи и свештеници приказују и називају сатанама. Овакви људи нит су патриоте, нит су верни људи и престављају следбенике, бићу слободан да кажем култа (читај секте) окупљеног око рашчињеног владике. Питам се само што је та особа уопште и монах а камоли да себе назива владиком и гласником Христа, користећи овакве методе да стекне популарност. Нас неколико који смо одмах видели о чему се ради, ћутали смо до краја трибине, мислећи да ће бар бити неке конкретне ствари речене па да опростимо будалаштине на конто тога, међутим ни говора. После неког "јеромонаха" Максима на сцену ступају локалне "патриоте" и "покрети" где се са још већим жаром наставља са исмевањем СПЦ. Овај догађај је и више него сраман и ја бих још штошта овде написао али не Хришћанска савест обавезује да то задржим за себе. Чувајте се браћо и сестре оваквих "покрета" и ако већ хоћете да будете патриоте и чланови било чега, следите пут СПЦ и слушајте оне који својим програмима подржавају канонско јединство и устројство Цркве. Благо је речено ако кажем да су покрети окупљени око шизофреније артемизма, уствари шарлатани и преваранти који на одјекујуће глупости хватају лаковерне, али задржаћу се на томе јер не желим о таквима ништа више да кажем. Ево линк ка страници "покрета" који је вероватно организатор целе лакрдије, па нек им је наздравље "патриотизам".

Поздрав и свако добро од Бога,

Бојан

http://www.svetosavskipokret.com/?p=1455

Подели на овим сајтовима

Догађај

ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ У ШАПЦУ

Шабац је град, који у правој мери показује забрињавајућу и страшну слику данашње Србије. “Заборавише Бога, спаситеља својега …; … не слушаше гласа Господњега; него се помијешаше с небозабошцима и научише дјела њихова; стадоше служити идолима њиховим, и они им бише замка; проливаше крва праву, крв синова својих и кћери својих, које приношаху на жртву идолима Хананским (Европским), и оскврни се земља крвнијем дјелима“ (Пс.105-21,25,35,36,38).

Vladika+Artemije+u+%25C5%25A0apcu.jpg

Он је потонуо у таму и безнађе евроунијатских интеграција, у коме царују криминал, неморал и очајање, у коме се грех сматра прогресом и све више личи на проклете градове Старог завета Содом и Гомор. Владајућа класа, људи режима, обузетим блудом и среброљубљем, понашају се према граду као да је он њихова дедовина, коју користе да би задовољиљи сопствену похлепу. Међутим, оно што посебно боли нас обичне људе и верно Христово стадо, је то што Шабац зову “Мали Ватикан“. Тај назив потиче од тога што је свака делегација, која је долазила из јеретичког Ватикана у Србију, обавезно дочекана и у Шапцу. Римокатолички клир у Шапцу се понаша као код своје куће, раде шта хоће и колико хоће, а све уз благослов владике Лаврентија и његових послушника у мантијама без образа и части, који им чак и активно помажу. Тако је само у Шапцу, у протеклих десетак година, римокатолички фратар Ђероламо успео је око 200 Срба, па чак и читаве породице, да одвуче у римокатоличку јерес. У знак захвалности (на успешном унијаћењу Срба), када је одлазио из Шапца, испраћен је на највишем нивоу, као “велики добричинетељ“. Бојимо се да долази време да ће више људи бити на миси у римокатоличком храму у Шапцу, него на Литургији у Саборном храму СПЦ у истом граду.

У том и таквом граду, у суботу 10. 12. 2011. године, на тренутак је засијала светлост, родила се нада и осетила огромна благодат Божија. Тога дана наш град се удостојио да угости у овом моменту највећи Православни светионик у нашој отаџбини, и много шире, нашег светог владику Артемија. Заједно са њим дошло је и неколико његових монаха и око 70 браће и сестара из свих Србских земаља, које одликује јака и небокољебљива вера у Бога и у Србство, који су спремни на сваку жртву ради ИСТИНЕ. А све то је било у оквиру једне дивне светосавске патриоске организације “СРБИ НА ОКУП“. Ова организација ради по благослову владике Артемија и сабира све Србе истините исповеднике Православне вере, који су верни Богу и Роду, који су достојни светих предака, који су спремни за Христа и Реч Божију пострадати. To je организација која сабира друге организације, удружења, појединце са циљем опште саборности Светосавског Србског народа у борби за Крст Часни и слободу златну. Мудрошћу нашег владике Артемија, ова организација има пре свега за циљ да сабере разједињено Христово стадо, со овој земљи, Светосавску Србију под један барјак, а у одбрану Православне вере и Отачаства. На поменутом величанственом сабрању, седмој седници Свесрбског националног већа “Срба на окуп“, договарало се како бранити Србију (КиМ) од непријатеља споља и велеиздаје изнутра, а пре свега како пробудити Србски народ из смртног сна. Нашем братству је том приликом указана двострука част, и то: прво што смо позвани у ту велику Светосавску породицу која се доследно држи Светосавско-Косовског завета “За Христа све, а Христа ни за шта“; а друго што смо ми били домаћини тог великог и светог сабрања браће и сестара у Христу. Морамо признати да због опасности да отпадници од Бога и рода, који су због своје похлепе одани јахачима апокалипсе Европској Унији и Ватикану, не покушају да спрече наведено сабрање у тајности смо држали долазак владике Артемија, јер само помињање његовог имена код екуменитиста изазива бес због којег се претварају у звер (пример Ћелије на Благовести ове године). И сада, када је све прошло како се само пожелети може, и како само Господ може уредити, с поносом и из све гласа вичемо душманима: “Били смо домаћини нашем светом владики Артемију и организацији “Срби на окуп“. “Ко је мудар, нека запамти ово, и нека познаду милости Господње“(Пс.106-43)

Под утиском оног што смо чули, видели и доживели, позивамо свеколико Србство, сву браћу и сестре и све патриоске организације да се придруже организацији “СРБИ НА ОКУП“, како би сабрани под један Светосавски барјак и држећи се Светосавског – Косовског завета, храбро, исповеднички с вером у Бога устали у борбу за Крст Часни и слободу златну. Налазимо се на крају времена, а велеиздаја од стране сатаних слуга је коначна, продадоше веру, државу, част и образ. Пред нама је коначни избор или Косавски завет или Косовска клетва. Ми само треба да дамо све од себе, а Господ ће остало учинити.

“С Тобом ћемо избости непријатеље своје, и с именом Твојим изгазићемо оне који устају на нас. Јер се не уздам у лук свој, нити ће ми мач мој помоћи. Него ћеш нас Ти избавити од непријатеља нашијех, и ненавиднике наше посрамићеш.“ (Пс.43-5,6,7)

Како чинили тако нам Господ и помагао!

Дана 30.11/13.12.2011. лета Господњег на спомен Светог апостола Андреја Првозваног,

С љубављу у Господа верна браћа и сестре у Христу

Братство Светог краља МилутинаШабац

Подели на овим сајтовима

Ко стоји иза тог удржења "свети краљ Милутин" и има ли то удружење благослов Епископа?

живо би ме занимало ко би им дао благослов за овако нешто ...

http://borbazaveru.i...nt/view/3205/1/

http://www.bogotrazitelj.com/?p=4522

http://www.srpskapol...tinica/012.html

http://www.svetosavs...kret.com/?p=259

http://forum.ihtus.o...pic.php?p=43399

http://bratstvosveti...n.blogspot.com/

"Светосавски народни покрет" вам представља песме:

"Ми нећемо римског папу" и "Да нам вера буде чиста"

у извођењу "Братства Светог краља Милутина" из Шапца.

Подели на овим сајтовима

Зар је отац Артемије занимљив још некоме ко је припадник Цркве. Толико је и упозорења и објашњења издато, да би било више досадно коментарисати Артемијев случај и ту нешто још објашњавати шта и како.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Зар је отац Артемије занимљив још некоме ко је припадник Цркве. Толико је и упозорења и објашњења издато, да би било више досадно коментарисати Артемијев случај и ту нешто још објашњавати шта и како.

мислим да ово није само Артемијев "случај", јер овде није укључен само Артемије и његов "клир" и неки тамо леви људи који хоће то да слушају, већ се ствара читава мрежа, удружења и организација штетних и по Цркву и по праве патриотске организације, које ништа заједничко са овим будалаштинама немају. Под изговором Косова те бриге за српски народ блатити канонски поредак Цркве и правити великопојанија рашчињеном епископу који око себе ствара секту, на 500м од епархијског дома и саборног храма Епархије, по мени не да је дрскост, него изван свих оквира памети да би се могло о томе ћутати и мирно посматрати, и рећи себи ма идем ја на колаче то је случај владике Артемија. Ни ја се можда не слажем са многим Црквеним одлукама и можда ми нешто смета у неком поретку и сматрам да сам ја у праву , али то задржавам за себе и онда је то мој случај. Али не могу људе позвати на расправу о јавној расвети (знајући да ће их вазда доћи) и онда им причати о својим Црквеним или каквим већ ставовима.....то мени мало личи на Јим Јонеса и ону несрећну секту јер само су се они служили таквим методама.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

мислим да ово није само Артемијев "случај", јер овде није укључен само Артемије и његов "клир" и неки тамо леви људи који хоће то да слушају, већ се ствара читава мрежа, удружења и организација штетних и по Цркву и по праве патриотске организације, које ништа заједничко са овим будалаштинама немају. Под изговором Косова те бриге за српски народ блатити канонски поредак Цркве и правити великопојанија рашчињеном епископу који око себе ствара секту, на 500м од епархијског дома и саборног храма Епархије, по мени не да је дрскост, него изван свих оквира памети да би се могло о томе ћутати и мирно посматрати, и рећи себи ма идем ја на колаче то је случај владике Артемија. Ни ја се можда не слажем са многим Црквеним одлукама и можда ми нешто смета у неком поретку и сматрам да сам ја у праву , али то задржавам за себе и онда је то мој случај. Али не могу људе позвати на расправу о јавној расвети (знајући да ће их вазда доћи) и онда им причати о својим Црквеним или каквим већ ставовима.....то мени мало личи на Јим Јонеса и ону несрећну секту јер само су се они служили таквим методама.

Treba im predloziti da se transformisu u NVO, to je nekako logicnije. Vukovi siti a jaganjci na broju greengrin

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Treba im predloziti da se transformisu u NVO, to je nekako logicnije. Vukovi siti a jaganjci na broju greengrin

ovakva pozicija im savrseno odgovara, jer posto su jos u crkvi onda mogu da organizuju tribine, rade pod blagoslovom, ucestvuju u crkvenim odborima..... narod moze slobodno da im odlazi... sve je to odlicna pozicija.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Требало би у наслову додати "...и Метохији".

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Ljudi u Ljuljacima su se desila dva čuda u crkvi u kojoj je Artemije služio, kako to objašnjavate? Meni ništa nije jasno.

http://youtu.be/TfzyUHnCg_k

"чуда" се дешавају увијек код секти. То један од начина како да оправдају своје дјеловање.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ovo je kopija ikone Make Božije koja koju su kozaci donijeli iz Rusije. Na originalnoj ikoni u Rusiji se takođe dešava čudo i cvijetaju grančice dva do tri mjeseca u godini, ne znam tačno, međutim Majka Božija je darovala srpski narod još većim čudom da na ovoj kopiji originalne ikone grančice cvijetaju neprestalno. Mislim da se ovde ne treba da sumlja u čudo jer i sam snimak, a ima ih više sve dobro pokazuje. Pitanje je zašto se to desilo u hramu gdje Artemije služi. Ja ne mislim da Bogorodici slučajno ispadaju čuda kojekuda bez nekog višeg Njenog i Božijeg promisla. Do danas sam bio veliki protivnik Artemijev, sada sam jako zbunjen. U Rusiji postoje mnoge čudotvorne ikone Majke Božije tako da je jako neumjesno čuda povezivati sa sektama.

Подели на овим сајтовима

Ovo je kopija ikone Make Božije koja koju su kozaci donijeli iz Rusije. Na originalnoj ikoni u Rusiji se takođe dešava čudo i cvijetaju grančice dva do tri mjeseca u godini, ne znam tačno, međutim Majka Božija je darovala srpski narod još većim čudom da na ovoj kopiji originalne ikone grančice cvijetaju neprestalno. Mislim da se ovde ne treba da sumlja u čudo jer i sam snimak, a ima ih više sve dobro pokazuje. Pitanje je zašto se to desilo u hramu gdje Artemije služi. Ja ne mislim da Bogorodici slučajno ispadaju čuda kojekuda bez nekog višeg Njenog i Božijeg promisla. Do danas sam bio veliki protivnik Artemijev, sada sam jako zbunjen. U Rusiji postoje mnoge čudotvorne ikone Majke Božije tako da je jako neumjesno čuda povezivati sa sektama.

Претпостављам када би видео какава и која све чуда постоје код копта, монофизита, да би по аналогији коју сам пројављујеш у свом писању постао један од њих! Па зар је ''чудо'' мерило...

Брате мој драги, па каква чуда постоје код Будиста рецимо.. има их и код муслимана... не брини има их и код потпуних секташа... Чудо није мерило нечије вере нити икакав доказ нечијег правоверја... Па зар с ене сећаш како упозоравају многи свети да ''онај непомјаник'' може узети и сам анђеоски лик ..појавити се као светитељ... зар и то није чудо...

Мани се чуда... гледај где је Вера, Љубав, мир... дакле оно од чега се Живи са великим Ж. Наша Вера је пре свега Реалност..а не чудо! Васкрсење је Чудо за невернике.. за Верујуће је РЕАЛНОСТ... ми се не ЧУДИМО... нисмо ЗБУЊЕНИ... него препознајемо шта откуд и зашто долази...

Конташ...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...