Jump to content

Лажне трибине о Косову у организацији Артемијевих присталица

Оцени ову тему

Препоручена порука

Претпостављам када би видео какава и која све чуда постоје код копта, монофизита, да би по аналогији коју сам пројављујеш у свом писању постао један од њих! Па зар је ''чудо'' мерило...

Брате мој драги, па каква чуда постоје код Будиста рецимо.. има их и код муслимана... не брини има их и код потпуних секташа... Чудо није мерило нечије вере нити икакав доказ нечијег правоверја... Па зар с ене сећаш како упозоравају многи свети да ''онај непомјаник'' може узети и сам анђеоски лик ..појавити се као светитељ... зар и то није чудо...

Мани се чуда... гледај где је Вера, Љубав, мир... дакле оно од чега се Живи са великим Ж. Наша Вера је пре свега Реалност..а не чудо! Васкрсење је Чудо за невернике.. за Верујуће је РЕАЛНОСТ... ми се не ЧУДИМО... нисмо ЗБУЊЕНИ... него препознајемо шта откуд и зашто долази...

Конташ...

Papa se ne bi slozio sa tobom. U RKC puno vole cuda. I vole da ih ozvanice.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ne mogu da vjerujem da bi Bogorodica ili sv Vasilije Ostroški dozvolili da im se ikonama rugaju kojekakve nečastive sile. Za takav slučaj nisam nigdje čuo, niti sam u žitijama pročitao (možda sam preskočio skrenite mi pažnju). Da li se i gdje desilo da kroz svetu ikonu nečastivi čini čudesa? Teba biti obazriv, polako sa osudama.

Подели на овим сајтовима

Sabac je pogodno tlo za ovako nesto jer je poznato da se tamo ljudi bave magijom i vrachanjem i ostalim sujeverjima

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ne mogu da vjerujem da bi Bogorodica ili sv Vasilije Ostroški dozvolili da im se ikonama rugaju kojekakve nečastive sile. Za takav slučaj nisam nigdje čuo, niti sam u žitijama pročitao (možda sam preskočio skrenite mi pažnju). Da li se i gdje desilo da kroz svetu ikonu nečastivi čini čudesa? Teba biti obazriv, polako sa osudama.

Ако Бог дозвољава да нечастиве силе узму обличија ангела, светих, па и самог Христа понекад, зашто то не би било и са иконама. Иконе су обично дрво, боје, умјетнички рад, и самe по себи нема никакву натприродну важност, већ служе као помоћно средство при обављању обреда или молитве. Тако да нечастиве силе итекако могу да „прострује“ кроз неку икону.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ако Бог дозвољава да нечастиве силе узму обличија ангела, светих, па и самог Христа понекад, зашто то не би било и са иконама. Иконе су обично дрво, боје, умјетнички рад, и самe по себи нема никакву натприродну важност, већ служе као помоћно средство при обављању обреда или молитве. Тако да нечастиве силе итекако могу да „прострује“ кроз неку икону.

Подели на овим сајтовима

- Da li se i gdje desilo da kroz svetu ikonu nečastivi čini čudesa?

- Za takav slučaj nisam nigdje čuo, niti sam u žitijama pročitao (možda sam preskočio skrenite mi pažnju).

- Teba biti obazriv, polako sa osudama.

На ово прво питање сам ти већ дао делимичан одговор а такође и брате Јустинијан, у свом посту који ево овде цитирам поново..:

За ово друго питање ћу ти само рећи...или боље скренути пажњу, да нема, ..понављам НЕМА, и да практично нигде нмисам чуо да постоји нека врачара, или неко ко упражњава неку врсту магијског обреда или вештине, бајања, гледања у будућност или прошлост, исцељавање или нешто слично што има везе са неким магијским радњама и паганским веровањима, а да притом не користи свете Иконе, Крст, или с ене позива на Бога , Христа, Богородицу, Св.Петку, или неког другог светитеља!

У огромном броју случајева, многи који одлазе на третмане код врачара по њиховој препоруци(или захтеву, наредби) по први пут и уђу у Цркву или се чак и причесте.

Постоје и екстремнији ''подухвати'' које сада не бих желео да помињем јер и само помињање таквих је веома недолично, увредљиво и ако хоћеш и саблажњиво..

А за твоју констатацију да будемо ''спори са осудама'' слажем се..али нисам приметио да је осуда уопште и било.. осим констатовања да се ''чуда'' јављају код многих и често иако нису ни православни ни Црквени... то је једноставно факт.. Чак и кад се ''чудо деси'' у оквирима Цркве, дуго се смисао истог не докучава и остаје тајна...

ето..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

?

Ко цјепаница. Цјепаница и икона имају исту запреминску тежину ако су од буковог дрвета рецимо. Боје на икони имају хемијски састав као и онај од кога су првобитно потекле, од разних врста минерала. Евентално позлата ако се ставља, задржава запреминску тежину злата и даље које се налази на икони, а оно износи 19300 кг/м3.

Са друге стране, човјек је тај који икони даје смисао. Његова вјера и побожност неку икону чине светом, да тако кажем. Икона сама по себи, да је највећи иконописац осликао, и да су се све владике овог свијета освештале и даље је обично дрво, док не добије своју праву намјену. Тако да секташи који се користе иконама, итекако могу доживљавати лажна чуда не везано шта је на тој икони изображено.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ко цјепаница. Цјепаница и икона имају исту запреминску тежину ако су од буковог дрвета рецимо. Боје на икони имају хемијски састав као и онај од кога су првобитно потекле, од разних врста минерала. Евентално позлата ако се ставља, задржава запреминску тежину злата и даље које се налази на икони, а оно износи 19300 кг/м3.

Са друге стране, човјек је тај који икони даје смисао. Његова вјера и побожност неку икону чине светом, да тако кажем. Икона сама по себи, да је највећи иконописац осликао, и да су се све владике овог свијета освештале и даље је обично дрво, док не добије своју праву намјену. Тако да секташи који се користе иконама, итекако могу доживљавати лажна чуда не везано шта је на тој икони изображено.

A zasto su slali Ikone Papi Vojtili kada je bio boilestan?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Nemojte skretati sa teme, nisam ja pitao ni za vračare ni za indijance šta rade sa ikonama, nisam pitao ni za kopte ni za turke, već sam jednostano pitao da li ko zna za podatak da se gdje deslilo da se kroz pravoslavnu ikonu desilo nako čudo dokazano djelovanjem nečastivog. Da li ima takav podatak gdje u žitijama ili su svetitelji gdje o tome pisali. Da li se to ikada igdje desilo? Jer ako nije ( što ne znam i ne tvrdim) onda bi ovo za vaše tvrdnje bio jedinstven slučaj, što je nevjerovatno.

Подели на овим сајтовима

Nemojte skretati sa teme, nisam ja pitao ni za vračare ni za indijance šta rade sa ikonama, nisam pitao ni za kopte ni za turke, već sam jednostano pitao da li ko zna za podatak da se gdje deslilo da se kroz pravoslavnu ikonu desilo nako čudo dokazano djelovanjem nečastivog. Da li ima takav podatak gdje u žitijama ili su svetitelji gdje o tome pisali. Da li se to ikada igdje desilo? Jer ako nije ( što ne znam i ne tvrdim) onda bi ovo za vaše tvrdnje bio jedinstven slučaj, što je nevjerovatno.

Широм Србије , Румуније, Русије, Бугарске, Македоније, Молдавије, ...дешавају се пројаве разноразних врста чуда, да ли виђења да ли исцељења УПРАВО УЗ ИКОНЕ..као такве... и ''кроз њих''. Многи заснивају своје ''моћи'' на њима и њима гледају, са њима(иконама) комуницирају или са ''светитељима'' којима је икона посвећена.. Најчешће им света Петка ''говори'' или ''мајка Божија''..тако они и хиљаде и десетине хиљада њихових поштовалаца СВЕДОЧЕ!

Има излечења, исцељења... НА ХИЉАДЕ људи(понављам), су клијентела оваквих ''магова''...

У Бугарској је једна оваква чак и на прагу ''светитељског'' статуса.. Ванга.. сигурно си чуо за баба Вангу..она је и Цркве градила од навца стотина хиљада људи којима је овако или онако помагала УПРАВО уз ''помоћ'' ИКОНА и других елемената из црквених обреда.. Е сад ти види колико је неко попут баба-Ванге Црква.. а има их у Србији на хиљаде(!) и да ли с екод њих не дешавају конкретна чуда, исцељења, комуникације са будућношћу, прошлошћу, мртвима, ... Дешавају се.. и шта с тим.. Има и у појединим житијима, да.. описани су слични случајеви различитих магова...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Ти се вртиш око неке потпуно небитне ствари, а није уопште о томе поента. Теби је за око битно што нешто цури из иконе, и онда по том цуркању судиш о нечијем могућем „правовјерју“. Имаш ситуацију да код старокалендараца, и то онијх најгорег кова, мироточе њихове мошти, и они тврде да новокалендарци немају благодати, а код новокалендараца такођер мироточе мошти. Ти сад просуди шта је истина. А истина је иста као у случају Јуде Искариотсог. И њему беше дата благодат, и он је у почетку чинио чуда, изгонио демоне заједно са другим апостолим, али опет је имајо змију у свом срцу.

Тако ти је у потпуности исто са иконом. Узмиму да цури из иконе у Љуљацима, то уопште ништа не представља и не брише чињеницу да је Артемије направио секту. Нека и има благодат Артемије, и његову литургију нека посјећује Дух Свети, опет то не брише чињеницу да је направио секту. Све ће то изаћи на Суду.

Ово је јако битна ствар да просудиш ко има ревности, ко има љубави, ко има трпљења, ко има смирења, ко има милости, ко има послушања, ко има разума, ко има духа покајничког – духа смирења. По томе треба да судиш о истини, а не по томе колико литара је источило из иконе.

Подели на овим сајтовима

A zasto su slali Ikone Papi Vojtili kada je bio boilestan?

Немам појма, поклон ваљда, знак пажње, а и да је било усмјерено ка томе да оздрави, опет не зависи од иконе, него од вјере.

Подели на овим сајтовима

Ja sam se protivio svemu što Artemije radi, ulazio sam i u sukob s ljudima zbog toga, međutim nija mala stvar da suve grančice cvjetaju neprekidno i ne dobija se od Boga takvo čudo slučajno na određenom mjestu. I ja ne vjerujem da je to čudo došlo s one druge negativne strane, posebno zato što se kroz originalnu ikonu u Rusiji također projavljuje isto čudo, a tamo nema Artemija i nije u pitanju nikakva sekta. Meni se lično ne sviđa šta Artemije radi ali ne mogu da ladno zanemarim i čudo Bozije. Nešto negdje dobro ne štima, meni nije jasno šta, ali za početak ću za promjenu prestati da lajem i malo da šutim.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...