Jump to content

Након самоубиства жртве вршњачког злостављања, насилници прете његовој сестри

Препоручена порука

Не, него ће двапут да размисле пре него што крену да туку некога.

Poprilichno naivno. Poznajem lichno dosta nasilnika, sa dosta njim sam nevoljno blizak imao sam velikih problema sa istima spominjao sam to, znajuci njih, ne vredi nista od toga.

Na svu srecu ovi koje ja znam nemaju roditelje koji mogu da ih zastite sa "moje dete zlatko" pa ih je kad im je doslo vreme milicija redovno sutirala po stanici.

Medjutim znam i one koji imaju roditelje, doktore i advokate, mnogi guraju pod tephih i ignorisu jer su ta deca uglavnom u kuci pred roditeljima dobra a van kuce bez roditelja divljaju.

p.s.

Nasilnicki um je takav ( to je meni psiholog rekao sa kojim sam pricao dok sam imao probleme ) da im je zrtva emotivno osetljivija osoba koja ce da se uplasi i nece da se zali puno, koju mogu konstatno da maltretiraju. Sto se manje zalis to te sve vise i vise maltretiraju u umerenim dozama.

Opet sve ovo sto pricam pricam iz perspektive nekog ko je sve to proziveo i preziveo i idalje ima malo posledica iz tog dela zivota.

Inace ja nisam dozivljavao maltretiranje po skoli nego po ulici.

I, kada su profesori saznali za to sto mi se desava njihova predrasuda je bila da sam ja HULIGAN i DELIKVENT koji se kachi sa tom decom pa oni mene onda maltretiraju i tuku. A ustvari im nikad ruznu rec nisam reko nego sam im bio tu, idealna zrtva, previse osetljiv.

Ja smem da se kladim da je misljenje dobrog dela profesora bilo "ma taj aleksa je nemirno dete on se kaci sa ovim dobrim djacima"

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Морам се сложити са Јурисом - имали смо гомилу таквих случајева: клиња прави проблеме у школи, ми га на једвите јаде избацимо, а он се просто пресели из школског дворишта у паркић прекопута школе, и тамо настави даље да ради исто што је радио у школи, једино што му тада више ништа не можемо...

А не знам да ли сте чули - спрема се нови закон према којем ће и средња школа бити обавезна. А све и да се не спрема, од наредне године ће ценус (сума новца коју министарство одређује школама за исплату плата запосленима) бити одређиван не по броју одељења, него по броју ученика - другим речима, свако ко буде хтео да ради свој посао одговорно радиће га на сопствену штету. Ја, на сву срећу, имам на располагању само описне оцене, али колеге које нисуте среће ће бити принуђене да деле прелазне оцене ко поп нафору ако мисле да задрже посао...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

А не знам да ли сте чули - спрема се нови закон према којем ће и средња шкожла бити обавезна.

То је супер да мазгова од 18 година који неће да учи затвориш у учионицу по цео дан... Није ни чуда да подивљају па бацају клупе и вршњаке кроз прозор.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је супер да мазгова од 18 година који неће да учи затвориш у учионицу по цео дан... Није ни чуда да подивљају па бацају клупе и вршњаке кроз прозор.

Zvonko, stvarno naivno razmisljas po ovom pitanju.

Nema ni veze to sto ih zatvaras. Evo ti sada kada srednja nije obavezna oni idalje bacaju klupe.

Momak koji je bacio klupu u srednjoj skoli, je vec u osnovnoj ubo drugog momka nozem cisto da dokaze da sme. Bukvalno je bilo na foru "Zajeban si ti lik al ne bi ti imao muda nikad nikog da izbodes" i ovaj da dokaze da sme uzme ubode decka koji je sedeo bukvalno ispred njega za vreme velikog odmora. Sva sreca bio je neki perorez i ubo ga je u ledja pa nista strashno nije bilo.

To sigurno nije zato sto je "zatvoren" u skoli.

Ja lichno znam petoricu samo iz moje skole koji su napadali nekog nozem i ranjavali a broj onih koji su samo napadali bez ranjavanje je mnogo veci. Pricam o osnovnoj skoli.

Nikakve veze to sa time sto idu u skolu nema. Maltretiraju oni cekaju ispred skloskog dvorista, reketiraju za uzine itd.Ukoliko neko od vas ima decu pazite to moze biti i vase dete ili nasilnik ili zrtva ili podrzavaoc nasilnika. Ljudi sa tim stvarima moraju konachno da se souce dosta se zmurelo pred svim tim devijacijama i delikventima. Skola je sam oidealno mesto za to (pored kafica ) jer su u skoli svi. Skola je centar socijalnog desavanja. Ali nije uzrok tog ponasanja.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322327242' post='533811]

ти си васпитач јер деца гледају реакцију одраслог, исто колико и професор. а педагогија је чудна дисциплина ...

и не треба да их држиш под контролом, треба да управљаш тим аутобусом.

а ако дете седне за волан, не бих се зачудио где ће час да заврши.

Covece, a ruke su ti vezane!

Подели на овим сајтовима

Covece, a ruke su ti vezane!

Problem je jako los odnos autoriteta ( skolskih profesora, direktora, sluzgenika psihoga i polocajca) sa decom generalno.

Imam mnogo primera iz lichnog okruzenja gde se secam nemocnih profesora ali i nemocne dece.

Uglavnom oni koji su huligani, fizicki ili mentalni i sa profesorske i sa decije strane najbolje prolaze a oni koji su zrtve losije.

A profesori takodje vrlo lako mogu biti zrtve dece i obrnuto.

Mislim da treba da psotoji nezavisan organ koji sve to proverava.

Подели на овим сајтовима

Skole bi trebalo da budu obezbedjene da takvi ne mogu ni da pridju.

Onda bi se to desavalo po igraonicama, kaficima, parkovima, uvece u gradu i tako.(gde se i inace desava pored skole) Nasli bi oni mesto, video sam nasilnike i bulije kako maltretiraju nekog svud gde je zariste nekog socijalnog desavanja.

Подели на овим сајтовима

Nisam rekao da je skola uzrok, nego da im nije u skoli mesto. Skole bi trebalo da budu obezbedjene da takvi ne mogu ni da pridju. Da su privatne tako bi i bilo.

Jedno je privatna skola u Srbiji, drugo na zapadu. Ovde uglavnom idu duduci sa lovom i rade sta hoce, veze sa zivotom nemaju, ali Boze moj-mama i tata imaju para, sve ce da se sredi. Drzavne skole su po kvalitetu obrazovanja i dalje bolje, dok je na zapadu obrnuta situacija-drzavne vise lice na geto.

Подели на овим сајтовима

Ovde uglavnom idu duduci sa lovom i rade sta hoce, veze sa zivotom nemaju, ali Boze moj-mama i tata imaju para, sve ce da se sredi.

Upravo jedine privatni fakulteti koji valjaju ovde su informaticke prirode koje su otvorili zapadnjaci. A megatrendi, singidunumi i ostale "skole" su krajnje sprdnje.

Подели на овим сајтовима

hmmm delikatna situacija, bas razmisljam sta i kako bi ja, prvo mi je palo na pamet da bi odvalio roditelje od batina uz psiho torturu i dao im tacne instrukcije sta i kako da rade, zatim mi je palo na pamet da bih sa svakim klincem nasilnikom popricao lepo, ako nece da slusa lepo, onda bih opet popricao snjim samo skroooooz drugacije, verovatno bi jos usput i napravio neki show zvrcku performans da ne znaju gde im je dupe a gde glava, isto tako bi i roditeljima namestio neki trip, pa nek se misle posle, mene imati za neprijatelja je prilicno redak slucaj, a to kad se desi(jos se nije desilo) taj je onda u ozbiljnim khm khm jer postajem rafinirano uzasan koristeci maximum umnog potencijala, ne zelim tako nesto nikome, bilo bi ko u filmovima...

ali to se ne resava na taj nacin, nego treba upraviti um, jer .molitva.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

hmmm delikatna situacija, bas razmisljam sta i kako bi ja, prvo mi je palo na pamet da bi odvalio roditelje od batina uz psiho torturu i dao im tacne instrukcije sta i kako da rade, zatim mi je palo na pamet da bih sa svakim klincem nasilnikom popricao lepo, ako nece da slusa lepo,

A to je to na jednom ramenu djavo na drugom andjeo, ne moz da se odluci dal bi tukao il bi pricao :P

Ja ne bih pipnuo roditelje. They did damage nothing can be done about that now.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...