Jump to content

Након самоубиства жртве вршњачког злостављања, насилници прете његовој сестри

Препоручена порука

иначе, никако да укапирам зашто је самоодбрана или узвраћање "нехришћанско"?

па није као да ће неко окупити своју банду и кренути да малтретира неког ...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Стварно је ружно на теми о овом немилом догађају говорити о томе шта треба и како треба, и шта би ко урадио.

Најбоље је и најхришћанскије једноставно се склонити злу са пута уколико је то могуће, уколико не...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322325136' post='533751]

па надмудри га, кад си већ дозволила да те издоминира и да изгубиш стрпљење са неким ко нема твоју спосоност сналажења.

самим тим што си одрасла и стасита за мајку би требало да говори о твојој способности да изађеш на крај са немирком.

а и тебе Бог надмудри да се смириш, па ти не сере на демократију, слободну вољу ...

Ja mu nisam mama, to je njegova mama trebalo da ga vec nauci.

Nije lako drzati pod kontrolom 30 pubertetlija.

Подели на овим сајтовима

@ Iuris

Лепо се разликује васпитна мера од иживљавања. Уосталом, човек од 20, 30 година се не може васпитавати нити преваспитавати, за разлику од детета.

Varaš se.

Kad se npr. donese rigorozan zakon o bacanju smeća po ulici, šta je činjenica da to više ne radiš ako ne posledica prevaspitavanja?

Подели на овим сајтовима

Лепо се разликује васпитна мера од иживљавања. Уосталом, човек од 20, 30 година се не може васпитавати нити преваспитавати, за разлику од детета.

Ako tvoje dete dodje sa polomljenim zubom, kako ja da znam da li si ga ti vaspitavala ili si se izivljavala? Ajd ti se bavis tim stvarima trebalo bi da makar razmisljas o toj problematici, kako ja da dokazem t.j kako neko da zna da li sam se ja izivljavao ili vaspitavao?

Druga stvar, ako to prodje zato sto je moje dete, ako prebijem ja mog drugara, mogu da argumentujem isto. Ja sam njega zveknuo tako da sam mu naduo oko sa namerom da ga vaspitam casni sude. :)

Prolazi a? :)

p.s. da lupis nekog po dupetu ne znaci tuci ga. Jer ne nanosis stetu niti povredu. Nanosis kratak i trenutan bol koji jako brzo prodje i koji je vise refleksnog tipa.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ako tvoje dete dodje sa polomljenim zubom, kako ja da znam da li si ga ti vaspitavala ili si se izivljavala? Ajd ti se bavis tim stvarima trebalo bi da makar razmisljas o toj problematici, kako ja da dokazem t.j kako neko da zna da li sam se ja izivljavao ili vaspitavao?

Druga stvar, ako to prodje zato sto je moje dete, ako prebijem ja mog drugara, mogu da argumentujem isto. Ja sam njega zveknuo tako da sam mu naduo oko sa namerom da ga vaspitam casni sude. :)

Prolazi a? :)

Pravi se razlika između fizičkog kažnjavanja i fizičkog zlostavljanja, a ne između iživljavanja i vaspitanja (šta to, kao po namerama, šta? pošto to ostavlja previše prostora ovakvim manipulacijama.

Подели на овим сајтовима

Има везе. Ни ја нисам родитељ, али сам сигуран да не можемо имати представу, нити маштати о томе шта значи бити родитељ док сами не искусимо. Кажеш треба насилника трпети. Па где је ту добробит твојег детета?
За хришћанина управо нема везе. То јесте неприродно, али ваљда и јесте циљ да се уздигнемо изнад пале твари. Нисам рекао да треба трпети насиље над својим дететом, него решити проблем; а како то учинити - то зависи од дате ситуације. У сваком случају без насиља и мржње...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Pravi se razlika između fizičkog kažnjavanja i fizičkog zlostavljanja, a ne između iživljavanja i vaspitanja (šta to, kao po namerama, šta? pošto to ostavlja previše prostora ovakvim manipulacijama.

Problem dolazi od toga sto je granica tanka. U oba sluchaja imas upotrebu fizicke sile razlika je u nameri te upotrebe. A kako da razlikujes nameru u sluchaju roditelja? Moze da se desi hteo sam da mu lupim shamarce al nemam osecaj kada udaram. Nisam hteo da ga fizicki povredim ( zlostavim).

Vaspitanje upotrebom fizicke sile moze da bude naprimer ako si ti moj mladji brat i ja pazim na tebe i lupim ti cvrgu kad napises nesto netachno iz matematike npr 15-6 = 11

Ali fizicko kaznjavanje je ako ti lupim shamarcinu da ti napravim unutrasnji podliv.

Подели на овим сајтовима

Izbacivnje sa casa je nezakonito?

Od kada?

Мораш да га запослиш, да му даш неку активност да се њоме бави. На пример, ти почнеш да причаш о... било о чему, а онда он устане, искези се и пред свима дрекне: Попе (иако ти ниси свештеник, само предајеш веронауку), ја сам ј***о козу!

(А ти сад види како могу остали да се понашају у том случају... док сви знају да му не можеш ништа)

Не можеш му ништа... Као што нису могли ни овима који су дечка отерали у смрт.

Мени само једно није јасно: како та деца и њихови родитељи славе славу, како смеју да позивају госте, како смеју да пију кафу ујутру, како смеју да се смеју и да слушају музику? Одакле им смелости??

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

@ Iuris

Када је Владимир написао да можеш тући некога и из љубави тј. васпитно верујем да није имао на уму

иживљавање над женама, на шта си се ти иронично позвао у наредном посту (који је Владимир цитирао, а ти потом изменио), већ да се његов став односи на васпитавање или преваспитавање деце, што и јесте, шире гледано, тема.

Васпитање се не односи на физичко малтретирање које ће резултовати преломима, осакаћењима, подливима и мањком зуба у глави (што је свима сасвим јасно), већ на различите методе које имају утемељење у разумној љубави. Зато и написах да се ове две појаве јако добро могу разликовати, што не знам да ли си превидео журивши да ми претенциозно уделиш савет да је време да размишљам о томе.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Не, али заиста не видим какве то има везе. Ствар је по том питању јасна - "Ко љуби оца или мајку више него мене, није мене достојан, и ко љуби сина или кћер више него мене, није мене достојан".

то не треба да ти буде изговор за одбрану, напротив то те позива на исту јер онда имаш недостатак љубави да заштитиш и телом своје дете.

Подели на овим сајтовима

@ Iuris

Када је Владимир написао да можеш тући некога и из љубави тј. васпитно верујем није имао на уму

Ne znam sta je imao na umu. Da lupis nekom cvrgu iz ljuabvi mozes, ali to ne znaci tuci nekog.

иживљавање над женама, на шта си се ти иронично позвао у наредном посту (који је Владимир цитирао, а ти потом изменио), већ да се његов став односи на васпитавање или преваспитавање деце, што и јесте тема.

Ok.

Васпитање се не односи на физичко малтретирање које ће резултовати преломима, осакаћењима, подливима и мањком зуба у глави, то је свима сасвим јасно.

Ne znam dunja, kada meni neko kaze potukli se pera i mika ja ocekujem da bar jedan ima minimum podliv ispod oka ili neki vid fizicke povrede.

Nikad nisam video tucu ili da nekog tuku a da nema tako nesto.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...