Jump to content

+Irinej: Odricanje od Kosova je strašna cena ulaska u Evropu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наравно да народ зна и ко је Патријарх и шта значе његове речи. Не сумњам у интелигенцију народа. Него, Та категорија "правог народа" чини пар процената од укупног броја, што је за мене готово болно.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 53
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Milan

Tек некада у будућности десиће се нешто ако се Бог смилује - да Срби буду помиловани и искрено Богу верни и послушни народ.

Iuris

Verovali ili ne u Boga ovako je pogresno razmisljaju. Srbi su u losoj situaciji zato sto su pravili gomilu politickih i ekonomskih greski jednu za drugom. Nema to veze sa bogom

citat

Postoje metafizicki zakoni koji uticu na politicke i ekonomske okolnosti. Sve je povezano i determinisano, nase misli kroje nasu realnost, kamoli postupci.

Srbi bice pomilovani kad budu Bogu vjeran i poslusan narod.

Подели на овим сајтовима

Verovali ili ne u Boga ovako je pogresno razmisljaju. Srbi su u losoj situaciji zato sto su pravili gomilu politickih i ekonomskih greski jednu za drugom. Nema to veze sa bogom, ali realno ko zeli da ulaze u ovkavu zemlju i da pravi ovde investicije? Svi strajkuju, svadjaju se, retko ko hoce posteno da radi ( a ko postono radi uglavnom i zivi potaman). Pa zasto bi iko otvarao ovde radna mesta i pravio posao kroz Srbiju ako ne moze da profitira kroz to?

То се своди на исто. Ако се свађамо, крадемо, непоштени смо, нерадни, то је све показатељ да не живимо онако како нас Хришћанство учи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Postoje metafizicki zakoni koji uticu na politicke i ekonomske okolnosti.

Moguce ali nedokazano. No, kakve to veze ima sa bogom.

Sve je povezano i determinisano, nase misli kroje nasu realnost, kamoli postupci.

To da li je sve povezano i determinisano ili sansa je velika filozofska debata.

Nase misli svakako kroje nasu realnost jer su nasi postpuci i nase ponasanje posledica nasih misli - tu nikakve debate. Ali misli same po sebi nikako ne kroje realnost.

Srbi bice pomilovani kad budu Bogu vjeran i poslusan narod.

Dakle, Amerikanci, Japanci, Francuzi, Nemci, Svedjani, Norvezani i ostali su pomilovani jer su bogu veran i poslushan Narod?

Ne daje ti Bog lebac da prezivis nego to sto ga "napravis".

То се своди на исто. Ако се свађамо, крадемо, непоштени смо, нерадни, то је све показатељ да не живимо онако како нас Хришћанство учи.

Zvonko, kakve to veze ima sa bozijim polmilovanjem?

Tu su neka normalna ponasanja ljudi i ako se ljudi tako ponasaju (radno i posteno ) a uopste ne veruju u Hrista, Boga ili bilo sta slichno profitirace sigurno.

To svakako nije "bozje pomilovanje"

Oni ovde pricaju mi smo dobri hriscani- bog nas nagradi zbog toga.(dakle ne razvije se privreda jer smo posteni nego jer nas bog nagradio)

A ja kaze da je to svakako pogresno razmisljanje pravilno bi bilo - Mi smo dobri i posteni ljudi - posao, privreda i ekonomija se razvijaju.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Морам да те цитирам још једном и нагласим ово што си рекао.

Nemoj ispasces strani placenik i domaci izdajnik kao ja. :P

Подели на овим сајтовима

Moguce ali nedokazano. No, kakve to veze ima sa bogom.

To da li je sve povezano i determinisano ili sansa je velika filozofska debata.

Nase misli svakako kroje nasu realnost jer su nasi postpuci i nase ponasanje posledica nasih misli - tu nikakve debate. Ali misli same po sebi nikako ne kroje realnost.

Dakle, Amerikanci, Japanci, Francuzi, Nemci, Svedjani, Norvezani i ostali su pomilovani jer su bogu veran i poslushan Narod?

Ne daje ti Bog lebac da prezivis nego to sto ga "napravis".

Tu su neka normalna ponasanja ljudi i ako se ljudi tako ponasaju (radno i posteno ) a uopste ne veruju u Hrista, Boga ili bilo sta slichno profitirace sigurno.

Oni ovde pricaju mi smo dobri hriscani- bog nas nagradi zbog toga.(dakle ne razvije se privreda jer smo posteni nego jer nas bog nagradio)

A ja kaze da je to svakako pogresno razmisljanje pravilno bi bilo - Mi smo dobri i posteni ljudi - posao, privreda i ekonomija se razvijaju.

Zakone je Neko postavio. To je veza.

Misli imaju ogromnu energiju. Molitva ima ogromniju.

Kad je pojedinac ili kolektivni entitet obdaren razumom, radinoscu, postenjem, naravno da ce biti rezultata. Naravno da hljeb ne pada s neba, i da se radom i trudom stice, ali pada 'hljeb zivota' ali to je ono sto vi ne razumijete. E taj 'hljeb zivota' je ono sto daje razum, radinost, postenje, snagu da se na ispravnom putu istraje. Jer bez vjere nema puno motivacije da se u tome istraje. LJepse je ljenstvovati i provoditi se, lakse je krasti i otimati nego stvarati. E tako vjera posredno stvara dobrobit, i na kraju Bog svojim svoje nagradi. Posredno, nema vise intervencije direktne. Jednom pametnom dosta.

Подели на овим сајтовима

Zakone je Neko postavio. To je veza.

Ne pada mi napamet da se ovde sada dokazujem i da objasnjava da ne mora NIKO da postavi prirodne zakone.

Misli imaju ogromnu energiju. Molitva ima ogromniju.

Sreco crna rupa ima OGROMNU energiju.

Ne moze da je stopiraju svi ljudi ovog sveta.

Sunce takodje ima ogromnu energiju toliku da odrzava zivot na zemlji nekoliko miliona godina.

Misli cak i da kazemo da imaju neku energiju, kao i molitva (mada nisam sgiuran na koju energiju mislis ) imaju majusnu energiju u odnosu na te prirodne pojave.

ali pada 'hljeb zivota' ali to je ono sto vi ne razumijete

JA bih rekao da vi ne razumete koncept energije i "energiju" misli o kojoj pricate. Nego dobor.

Posebno sumnjive kategorije "misli" i "molitve" i njihovih "energija'

Подели на овим сајтовима

Слажем се са тобом. Нисам мислио на неко "магичну" Божију интервенцију, већ једноставно на поштовање неких основних закона који јесу универзални, тј. како си ти рекао "нормално понашање".

Нажалост, ми се већ дуго не понашамо нормално...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Слажем се са тобом. Нисам мислио на неко "магичну" Божију интервенцију, већ једноставно на поштовање неких основних закона који јесу универзални, тј. како си ти рекао "нормално понашање".

Нажалост, ми се већ дуго не понашамо нормално...

Ma kakvi, znash kako, kada ljudi imaju pare i buducnost ne odrastaju u besparici i kompleksima - sve bolje ide.

A ako vidis ovde je za hricana mnogo bnitnije da se prekrsti ispred crkve nego da ne krade i laze jer od 85 % hriscana koliko srbija ima po sopstvenom izlaganju ocigledno vise od 90 % istih laze i krade. :)

Подели на овим сајтовима

И пазите, Црква мисли све више на државу, а све мање на Цркву.

Хајде молим вас све овде као хришћане да одговоримо јасно, да ли уопште постоји негде заједница хришћана као у првим вековима?

Ко дели све што има са заједницом литургијском где пребива? Да ли неко од вас некога пита и да ли вас неко пита у тој заједници да ли има неко да је гладан? Да ли има невољних, потребитих, забринутих због нечег егзистенцијалног? Ето, такве заједнице готово да више нема на васељени? Сви смо у свом свету индивидуе, свом спасењу и у бризи за себе.

Јеванђеље нас учи да се одричемо свега, да ако устреба напустимо све што нас биолошки везује за друге. А шта сада радимо? Бојимо се за своју државу, територију, наследство и имања.

Историја Цркве нас учи да ствари треба да расуђујемо мудро и у складу са суштинским потребама. У том смислу немогуће је изједначити борбу за Косово у време св.Лазара са данашњим политичким стањем. Много тога треба да доводимо у ред што ће користити Цркви а не обратно.

Нама недостаје мудрост и жива жеља за напретком Цркве.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ne pada mi napamet da se ovde sada dokazujem i da objasnjava da ne mora NIKO da postavi prirodne zakone.

Sreco crna rupa ima OGROMNU energiju.

Ne moze da je stopiraju svi ljudi ovog sveta.

Sunce takodje ima ogromnu energiju toliku da odrzava zivot na zemlji nekoliko miliona godina.

Misli cak i da kazemo da imaju neku energiju, kao i molitva (mada nisam sgiuran na koju energiju mislis ) imaju majusnu energiju u odnosu na te prirodne pojave.

JA bih rekao da vi ne razumete koncept energije i "energiju" misli o kojoj pricate. Nego dobor.

Posebno sumnjive kategorije "misli" i "molitve" i njihovih "energija'

Bato, ne razumijes ti sta ja pricam a mene ne zanima tvoj diskurs. Nego, ono sto nam je zajednicko to je da zelimo dobrobit Srbiji, to je jedino bitno. Ne mora neka cisto patriotska tema da se pretvori u apologetsko-ateisticko natezanje. Zasto se vi ateisti osjecate pozvani da nama solite pamet (i to po nekim nama bitnim stavovima) bas u svakoj prilici i na svakom mjestu? Kao, na 'nasem' ste forumu. Budite malo normalni, imamo mi i zajednickih tema.

Подели на овим сајтовима

И пазите, Црква мисли све више на државу, а све мање на Цркву.

Crkva treba da misli i da se bavi hriscanstvom a ne Kosovom:

Јеванђеље нас учи да се одричемо свега, да ако устреба напустимо све што нас биолошки везује за друге. А шта сада радимо? Бојимо се за своју државу, територију, наследство и имања.

Подели на овим сајтовима

Nego, ono sto nam je zajednicko to je da zelimo dobrobit Srbiji, to je jedino bitno.

Vi iz Banjaluke uopste ne trebate da mislite o Srbiji i njenom dobru, njenoj unutrasnjoj i spoljnoj politici jer niste njeni gradjani. Bolje mislite o dobru vase drzave, jer Srbija nije vasa drzava. Osim ako nemate drzavljanstvo republike Srbije. Ja vas postujem kao pripadnike Srpske nacije, i to sto u danas nasem inonstranstvu odrzavate Srpski Indetitet ali vi niste deo republike Srbije i mi danas nezivimo u Dusanovoj velikoj Srbiji. Ono sto koristi nama nece direktno koristiti vama i obrnuto.

Zasto se vi ateisti osjecate pozvani da nama solite pamet (i to po nekim nama bitnim stavovima) bas u svakoj prilici i na svakom mjestu? Kao, na 'nasem' ste forumu. Budite malo normalni, imamo mi i zajednickih tema.

Mislim da smo poprilichno normalni ali imam potrebu da ti "solim" pamet kada krenes da mi pricas new-age gluposti o "energiji misli" "energiji molitve" i ostalim smejurijama.

Подели на овим сајтовима

A ako vidis ovde je za hricana mnogo bnitnije da se prekrsti ispred crkve nego da ne krade i laze jer od 85 % hriscana koliko srbija ima po sopstvenom izlaganju ocigledno vise od 90 % istih laze i krade. :)

Сигурно порастеш у својим очима када пљунеш на Хришћане.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...