Jump to content

Саопштење Светог Архијерејског Синода поводом ревизионистичке кампање о броју жртава концентрационог логора смрти Јасеновац

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Дејан рече

У преводу : Хвала ти Боже што нисам ко ови други људи...

Погрешан превод.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 265
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 21 минута, Дејан рече

Молићу се Богу да се умањи егоизам код људи, самим тим и површност, како не би себи давали за право да под маском "Богу службу чиним" тумачили оца Јустина и Свете оце као што то расколници учинише и оправдаше грех који ни крв мученичка не може да спере.

Као што рекох, поздравио те владика Фотије. Или је и он "површни егоиста" који погрешно тумачи светог Јустина и Свете Оце у вези екуменизма? 

Свети владика Николај
и авва Јустин
- духовни Оци нашег времена,
и о злу екумеменизма говорише,
да је то скуп свих јереси
- свејерес,
и да од тога, као од духовне куге
бежати треба,
а за друге хришћане
и друге представнике религија
ми Православни увек се молимо
да и њих, ако Бог да,
на Пут спасења - Христу вратимо,
а никако са њима
молитвеним кривинама
у амбис да идемо,

Подели на овим сајтовима

А што се екуменизма тиче, довољно је рећи да је Истанбулска парријаршија 100 година уназад  најжешћи и најмилитантнији промотер екуенизма, јуче и данас су то Вартоломеј и Зизиулас. Погледаш њихову теологију и њихово црквено деловање и све ти је јасно о екуенизму. 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Родољуб Лазић рече

Као што рекох, поздравио те владика Фотије. Или је и он "површни егоиста" који погрешно тумачи светог Јустина и Свете Оце у вези екуменизма? 

Свети владика Николај
и авва Јустин
- духовни Оци нашег времена,
и о злу екумеменизма говорише,
да је то скуп свих јереси
- свејерес,
и да од тога, као од духовне куге
бежати треба,
а за друге хришћане
и друге представнике религија
ми Православни увек се молимо
да и њих, ако Бог да,
на Пут спасења - Христу вратимо,
а никако са њима
молитвеним кривинама
у амбис да идемо,

Не сикирај се ти за владику Фотија, ту су Патријарх и владика Иринеј да му појасне нејасноће.

Подели на овим сајтовима

Не знам шта значи "сикирати се". Можда си мислио "

секирати се"?

Можда ниси знао, владика Фотије није маље владика од Порфирија и Иринеја нити му недостаје богословаког знања да би му ова двојица нешто "појашњавала". 

Свако ко иоле пажљивије проучи Истамбулску патријаршију у последњих 100 година и деловањеВартоломеја и Зизиуласа, све му је јасно, нико не треба ништа да појашњава.

Подели на овим сајтовима

О, и те како је жив Зизиулас на ПБФ-у, а и мноштво других модерниста и екумениста: истанбулских, атинских, америчких, српских, руских...

Има тамо и литературе и предавача и римокатоличких и протестантских, има тамо много тога...

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече

то је велика мрља на начем богословљу крајем прочлог века. На БТФ је тај Зизијулас био као неки нови Св Јован Богослов, само он, али то је прошло интервенцијом Патријарха Иринеја, било не поноволи се.

Године 2003. написао сам књижицу "Новаторско богословље митр. Зизиуласа". Испоставило се да је много тога у њој тачно речено. Један свештеник је тада осуо паљбу по њој, бранећи лик и дело митрополита. Сада је он предавач на ПБФ-у. А има их много који су у свом понашању пресликали онај дијалог из филма "Балкан експрес" - "Јеси ти музичар (зизиуласовац)?" "Јесам". "А, јеси!?" "Не, нисам". Па би сад да однесу лек тетки...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Родољуб Лазић рече

Не знам шта значи "сикирати се". Можда си мислио "

секирати се"?

Можда ниси знао, владика Фотије није маље владика од Порфирија и Иринеја нити му недостаје богословаког знања да би му ова двојица нешто "појашњавала". 

Свако ко иоле пажљивије проучи Истамбулску патријаршију у последњих 100 година и деловањеВартоломеја и Зизиуласа, све му је јасно, нико не треба ништа да појашњава.

Опрости, био сам несмотрен у писању.

Владика Фотије је један честит монах и епископ, ал не бих сад да се бавимо оценама. Оценама могу да се баве професори. 

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Родољуб Лазић рече

О, и те како је жив Зизиулас на ПБФ-у, а и мноштво других модерниста и екумениста: истанбулских, атинских, америчких, српских, руских...

Има тамо и литературе и предавача и римокатоличких и протестантских, има тамо много тога...

Рођо, ти си написао мноштво, ја бих рекао да су сви. Не знам Рођо пта да ти кажем, гледано из твог угла ситуација је иреверзибилна 🙂

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Родољуб Лазић рече

Испоставило се да је много тога у њој тачно речено. 

Јеси ти нагађао у тој књизи кад се на крају испоставило 😁

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Дејан рече

Јеси ти нагађао у тој књизи кад се на крају испоставило 😁

Ако си читао, знаш да нисам нагађао него све образлагао. Рекао сам "испоставило се" имајући у виду оне које су тврдили да су моја мишљења у вези са Зизиуласом погрешна и неутемељена. Време је показало (=испоставило се) да нису погрешна.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Ако си читао, знаш да нисам нагађао него све образлагао. Рекао сам "испоставило се" имајући у виду оне које су тврдили да су моја мишљења у вези са Зизиуласом погрешна и неутемељена.

Рођо, Аца Милојков је такође контрирао и оповргавао теолошке ставове митрополита Зизјуласа. 

Аца је то радио на један теолошки и људски здрав начин.

Подели на овим сајтовима

Ја се сећам да је овде на поукама Милојков био један од највећих поклоника Зизиуласових. Небитно уосталом. Скенули смо на ПБФ И Зизиуласа...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече

нападање владика је велики грех завршиш као екипа борбе за вечеру. 

Царе, некада је постојао сајт Ихтус. Они су били сам врх. Пред гашење сајта појавила се тема са насловом: Не идите на Поуке, сломиће вас. У објашњењу аутора теме пише да су се многи чланови Ихтуса преумили током писања на поукама, па их сад срамота да се врате на Ихтус као и да наставе да пипу на поукама. Ихтус је био спао на пар уредника и онда су га угасили.

Шта се дешава са борбом за вечеру?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...