Jump to content

Свети Архијерејски Сабор 2023. године

Оцени ову тему


Препоручена порука

Размишљам овако. Ђинђић је био фер када је као премијер рекао да нам Запад нуди милијарде шиптарских наркодолара да продамо ,,Теразије", ,,Електропривреду", итд. План је био да постанемо данашња ,,Македонија".

Све те паре се ипак сливају да би Србија постала оно што су замислили. Навикли су неки да живе као за време Тита, да продају све српско, да уништавају све српско.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

P

Пре сат времена, Milan Nikolic рече

Запад нуди милијарде шиптарских наркодолара да продамо ,,Теразије", ,,Електропривреду", итд

Па Милане шта је остало што Вучић није продао?  Нека јавна предузећа која су остала су легло корупције и губиташи. Једино Телеком, а и њега је хтео продати па кад је народ устао онда је одустао. Председник губи тло под ногама, губио појам о стварном стању. Не можеш владати вечно пројектујући виртуалну стварност. У болесном ситему многи су је укајмачили, а оним здравим, већинским делом народа  вешто се манипулише. Та манипулација  пројектовања неке непостојеће стварности више не пали - постала је потцена и омаловажавање људске интелигенције и здравог разума.

Најгоре од свега је што је Вучић патриотске снаге "либерализовао", одвукао их је са собом и у убацио у неки виртуални свет наде (=безнађа, јер пропадају скандинавски ситеми, да неће пропасти Вучићев ситем кредита и субвенција станцима). Нема од тога ништа, то ј еекономско лудило које води у недођију, и носи са собом катастрофалне друштвено-социјалне последице.

Само продаја ПКБа је економско лудило. Да не говорио да је земљиште вредније можда и 10 пута, смао земљиште. Него најлакше је владати кад се "накачиш" на шаблон ММФа и Волсстрита...јавна предузећа су "терет" јер мораш да их контролишеш, овако капиталистима служиш, убереш мало ореза и то је то. Па трагично-смешно је да неки мисле да је то нека мудрост. То су конекције на глобални ситем пљачке и то је то.

 

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, dilic рече

Човек ништа не потписује и ништа не признаје а све спороводи: независност Косова, улазак у међ. институције, санкције Русији, џендер идеологија, прљаве технологије, задуживање и економско ропство, продаја ресурса и суверенитета... и онда прекида Сабор да реши неке проблеме а главни је он и читава мрежа криминала коју је направио, а вама је наравно крива нека опозиција и свако ко се злу супротстави. 11 година тако.... О да ће Господ дати да прогледате!

Не знам да ли се обраћам вештачкој интелигенцији, провокатору, преваранту или тотално наивном човеку. Хајде да узмемо да си тотално наиван. Мислиш ли стварно да ћеш некога да убедиш у то што говориш, када је за тебе узор на пример епископ Максим међу нашим епископима? Ево, слагао си да смо увели санкције Русији, или си једноставно пренео јучерашњу лажну вест. Али твој узорни Максим је готово једини наш епископ који подржава Турског патријарха Вартоломеја у ситуацији са Украјином и спору са Русијом. 

Даље, чудиш се што нам је крива, како кажеш нека опозиција. Хајде реци ти нама искрено за кога да гласамо на следећим изборима? Није проблем, мењамо власт, али реци нам ко из опозиције не би урушио Србију у рекордном року? Као што видиш, твој резон је тотално парадоксалан. Зато сам те саветовао да не јуриш за поделама и анатемама, него да заиста уложиш себе у наше друштво, у све где можеш допринети својим радом и служењем.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Ćiriličar

Ево и за тебе само питање за кога да гласамо на следећим изборима? И да завршимо ову расправу јер није фер због наслова теме.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Milan Nikolic рече

Ево и за тебе само питање за кога да гласамо на следећим изборима? И да завршимо ову расправу јер није фер због наслова теме.

Милане, демократија није лагати пред изборе, освојити гласове и онда радити шта хоћеш.Има нешто што се зове јавна расправа. Ево сад, побијена су деца, опасан показатељ да је друштво болесно у корену и имамо шта? Сваки дан излази један човек и доноси одлуке какве он 'оће. Окупирао је јавни простор и држи монолога и издаје наређење.

Не треба мењати власт сваки дан, него они који су на власти слушају глас јавности. Да би се чуо глас јавности спроводе се јавне расправе. Не спороводи се болесни ријалити помедијима и скупштини. Србија има само једну институцију система - Вучић. У друшву се граде институције ситема - па и у окупираном има простора за деловање. И воде се јане расправе о СВИМ важним питањима! Не воде се ријалитии.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Ćiriličar

Ко ти брани да иступиш са идејама? Мислиш ли, на пример, да је Шапић глуп, Типсаревић глуп, Пикси глуп и многи други глупи који имају већ пара колико им треба и не треба им некаква пљачка народа?

Вучић се консултује са сваким ко то жели, никога није одбио за разговор, зато га многи истакнути људи цене. Еј сам си рекао да је Србија на ивици пропасти због глубалне ситуације, а не због нас самих, а сада сваљујеш све на нас саме. Па зар не би могло бити све другачије да нема тог притиска споља? Добро знаш да можемо бити згромљени преко ноћи.

Ево сада рече Вучић да ћемо тешко донети промену кривичне одговорности деце са 14 на 12 година због притиска споља. Не дају. Како не дају? Није рекао. Вероватно уцењују. А замисли шта нам раде по сваком могућем питању.

И ова тема може ићи помало политички јер је наша Црква везана за Државу и обратно, то је симбол двоглавог орла. Није чудо што истовремено имамо напад и на Цркву и на Државу, управо сада. Шта мислиш, да нашим непријатељима годи садашња власт по је јуре са власти? А знаш који им је био план ко да дође на место патријарха. Све је могло бити катастрофално, а сада је некакво мање зло, али ипак се враћамо себи после много времена лутања кроз титоизам и демонизам.

Молимо се Богу да нашем народу подари разум по Богу, расуђивање по Богу, осећаје по Богу и све што нам треба да превазиђемо навалу непријатеља, и унутрашњих и спољашњих.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@dilic

Али за кога да гласам када стално износиш лажи? Макар реци искрено за кога да гласам. Зар те је стид за кога ћеш сам гласати? Зашто би то крио, побогу? Видиш ли на шта то личи, изгледаш демонизовано када све скриваш.

Твоја лаж је оповргнута још јуче:

Директор Управе царина: Нема никакве забране извоза у Руску Федерацију

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

"KOSTI NIKOLAJA VELIMIROVIĆA TREBA DATI PSIMA" Skandalozni izlivi verske mržnje bivše potpredsednice Jevrejske zajednice CG

WWW.NOVOSTI.RS

OSNIVAČ i bivša potpredsednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, spisateljica, novinarka i građanska aktivistkinja Jelena Đurović na najprizemniji način je izvređala vernike Srpske...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

"КОСТИ НИКОЛАЈА ВЕЛИМИРОВИЋА ТРЕБА ДАТИ ПСИМА" Скандалозни изливи верске мржње бивше потпредседнице Јеврејске заједнице ЦГ

ОСНИВАЧ и бивша потпредседница Јеврејске заједнице у Црној Гори, списатељица, новинарка и грађанска активисткиња Јелена Ђуровић на најприземнији начин је извређала вернике Српске православне цркве.

Рођена Београђанка, од оца Црногорца и мајке Јеврејке, на Твитер профилу поручила је да кости српског светитеља и владике Николаја Велимировића треба бацити псима и својим чином изазивања верске мржње и нетрепељивости изазвала згражавање српске јавности.

„Кости Николаја Велимировића треба дати псима, али чији су власници европски Јевреји склони хигијени“, срамно је написала Ђуровић.

Огавну поруку Ђуровићева је написала наравно из строгог центра Београда, из којег се деценијама испаљују најотровније србофобне стрелице, пише Борба.

Ђуровићева је, између осталог, ангажована у Одбору за културу при Црногорском националном савјету у Републици Србији, а уређује и портал агитпоп.ме.

Ђуровићева је од 2011. до 2018. била оснивачица, а неколико година и потпредседница Јеврејске заједнице Црне Горе и заиста је забрињавајуће што овакви изливи верске мржње и нетрпељивости долазе од особе која је пуних седам година била у самом врху Јеврејске заједнице Црне Горе.

Ове огавне поруке додатно добијају на значају ако се узме у обзир трагична судбина коју су током Другом светског рата заједно делили јеврејски и српски народ.

А не треба сметнути са ума ни то да је сам владика Николај Велимировић био заточен у нацистичком логору Дахау.

Подсетимо, овогодишња слава Београда и Спасовданска литија, 25. маја, биће у знаку речи светитеља владике жичког и охридског Николаја Велимировића.

https://www.novosti.rs/c/crna-gora/vesti/1239530/kosti-nikolaja-velimirovica-treba-dati-psima-skandalozni-izlivi-verske-mrznje-bivse-potpredsednice-jevrejske-zajednice

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Значи гласаш за Лутовца. Нема проблема. Тражиш да не уводимо санкције Русији, уствари гласаш за увођење санкција Русији. Пази човече, то је парадокст пар екселанс.

Схваташ ли да не заслужујеш да те ико сматра за озбиљно?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Milan Nikolic рече

@Јанко

Не понашај се као секташ него покажи мало смирења. И мени је мука садашње власти, толико тога није добро, али шта ми ту да радимо осим да се трудимо да буде боље. Треба да покренеш нешто своје, а не да следиш србомрсце који су готово цела садашња опозиција.

Лако је да се позовеш на Исуса Христа, ако си уопште на Њега мислио када помињеш ,,истину''. Па цео Запад носи крст и у име Криста врши покољ и ропство по свету. Мани ме тог секташтва. Или си за слогу против врага или си враг. Дај нешто своје.

Секташ?

И то ми каже човек који се сам тако понаша...

Интересантно.

Слога против врага СА врагом?

Иди бегај...

"Христос васкрсе, радости моја!"

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Milan Nikolic рече

Значи гласаш за Лутовца. Нема проблема. Тражиш да не уводимо санкције Русији, уствари гласаш за увођење санкција Русији. Пази човече, то је парадокст пар екселанс.

Схваташ ли да не заслужујеш да те ико сматра за озбиљно?

Човек 33 године гласа за исту странку,  даје јој апсолутно поверење, а онда друге оптужује за идолатрију. Нек му Бог да свако добро.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

МАКЕДОНСКИ ИЗВОРИ:

СПЦ пред одлука, МПЦ-ОА и ПОА се обединуваат. Епископот Давид викарен на Архиепископот Стефан

  •  

Православната охридска архиепископија (ПОА)  и МПЦ-ОА, ќе се обединат во една црква и со тоа ќе заврши двасет годишната поделба на црквата воМакедонија.

Плусинфо,објави дека се уште не е донесена конечна одлука на Соборот на СПЦ,кој почна пред еден ден, но дека ПОА генерално е согласна околу суштинските елементи кои Синодот наМПЦ-ОА ги донесе на последната синодска седница, иако  некои детали се уште сенејасни.

Плусифо повикувајќи се на извори од Соборот на СПЦ,пишува дека Архиепископот охридски и митрополит скопски г.г. Јован од ПОА ја прифатил титулата митрополит крушевско-демирхисарски во МПЦ-ОА, но засега сѐ уште не е познато дали тој ќе ја задржи и титулата „поранешен архиепископ“. Ресен останува надвор од неговата нова епархија.

http://religija.mk/wp-content/uploads/2023/05/spc-stefan-jovan-300x200.jpg

Токму тоа беше едно од спорните елементи за кои пишуваше Религија.мк. Другиот спореммомент беше идниот статус на епископот Давид. МПЦ-ОА, не се согласува тој да добие епархија на управување, бидејќи и во ПОА тој е викарен, а не епархиски архиереј. МПЦ-ОА на синодската седница за него не носела одлука, но според информациите од Белград, Давид ќе остане како викарен епископ, но на Архиепископот Стефан. Неговата титула засега сѐ уште не е одредена, бидејќи во МПЦ-ОА веќе има еден епископ стобиски, г. Јаков.

Според неофицијалните информации,  актуелниот епископ брегалнички од ПОА, г. Марко  отсега ќе биде епископ делчевско-каменички во МПЦ-ОА, а актуелниот епископ полошко-кумановски г. Јоаким ќе биде епископ илинденско-дељадровски во МПЦ-ОА.

Ако заврши според предвиденото, владиците од ПОА ќе треба да ги депонираат своите оставки во СПЦ, а оставките и новите договори ќе треба да ги потпишат  српскиот патријарх Порфириј и архиепископот г.г. Стефан. Се тоа ќе треба да биде финализирано со заедничко сослужение на сите епископи и митрополити со новите титули на денот на издавањето на Томосот од страна на СПЦ, 5 јуни.

Она што засега МПЦ-ОА,одбива да и го објасни на јавноста е како Јован ќе биде вратен во МПЦ-ОА, која веќе го расчини. Дали Синодот ќе ја поништи таа одлука или не?

Другиот интересен момент е што за викарен епископ на Архиепископот Стефн ќе биде епископот Давид. Епископот Давид практично добива висока позицијаво МПЦ-ОА и практично ќе значи негов заменик, секаде каде што Архиепископот  нема да може даприсуствува. Но, овде треба да се очекуваат и најголемите „сопки“,знаејќи ги темпераментите и на Стефан и на Давид. Едниот веројатно ќе се обиде максимално да ја минимализира улогата на викарниот епископ,пред се овласувајќи свештеници да го заменуваат.  Од друга страна, пак другиот ќе инсистира на она што и го следува

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
×
×
  • Креирај ново...