Jump to content

ТВ Храм - Одговор духовника: Поглед на Еуро прајд

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 минута, Родољуб Лазић рече

Наравно да је и Милош рекао исто крупне ствари као и Боки, и те како.

А шта, Милош не може да уради исто што и Боки? Њему је то компликованије него Бокију? Па његово није безобразлук, а Бокијево јесте? И са њим можеш да комуницираш, а са БОкијем не можеш? Ма дај...

Него вас неколико овде одавно имате пик на Бокија, хоћете да га изолујете, направите црном овцом, који је, наводно оваКАВ И ОНАКАВ, ућуткујете га и исмевате углавном зато што има другачији теолошки дискурс од вас. Наравно, сви у нечему некад грешимо, али ви имате системску варијанту да Бокија откачите. 

У праву си. И Милош може то да уради. И исто се односи на њега. Али разлика је у томе што је Боки отворено рекао мрзи ме и наставио о крупној политици.

Да би постојала системска варијанта, мора да постоји систем. Али ја то не знам јер нисам део система нити верујем да га има.

Са Бокијем се често расправљам јер често имамо супротна мишљења. Као и са тобом. Немој да учитаваш да је прогоњен, молим те.

И буду љубазан, врати се на ћирилицу, безвезе се инатиш.

А @Bokisd и @Милошшш молим да им  не буде тешко да пребаце тастатуру на ћирилицу и овде и свуда кад пишу српски. Толико можемо сви. Ваљда тај минимални корак сви можемо да учинимо браћо. Ово пишем без прозивке, стварно братска молба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 400
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Могу да се вратим, а и не морам. Ако си приметио, претходну поруку сам писао ћирилицом. 

Молба да пребаце на ћирилицу је нешто сасвим друго у односу на оно прво што си покушао са БОкијем. Молба да, шиканирање не.

Апсолутно постоји група људи (неколико њих већ неко време нису активни на форуму) која се врло често на исти или сличан начин опходи према Бокију (можда сам претерао речју "системски") са блажим или јачим исмевањем или омаловажавањем, са идејом да га "обележе" или дисквалификују или као личност, а много чешће оно што он пише.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Родољуб Лазић рече

Могу да се вратим, а и не морам. Ако си приметио, претходну поруку сам писао ћирилицом. 

Молба да пребаце на ћирилицу је нешто сасвим друго у односу на оно прво што си покушао са БОкијем. Молба да, шиканирање не

Да, нисам приметио да већ јеси.

Да молба је друго од оног првог што сам рекао (да не причамо док не пребаци на ћирилицу) изазван ставом "мрзи ме".

Углавном, остајем при молби.

Подели на овим сајтовима

@Родољуб Лазић Ја сам падреа критиковао жестоко за ставове око покојног мироплита.

Са друге стране више је него очигледно да митрополија није "гајила" Српство доле адекватно. Е сад, то је исто ставр процене....народ ј еподељен доле, митроплит то зна, воли их све и онда какоделовати?

Има интервју Бокана где прича како је позван од митрополита да говори доле поводом неке битке, чега ли (није Мојковац), и сад свечаност траје после Службе, долази владика Методије и уместо да говора, Методије му каже да је благослов повучен...и наравно објашњава Бокану да то нема везе са њим него са стањем доле. У принципу "не смемо пуно србовати".

ИСТО ти је Роћо сада патријархово типа: немемо много антиЛГБТКЈУовати.

Наравно да сам ја за то да се томе противи...али морам да кажем нисам ја у ситуацији да процењујем. Говорим са тачке поверења патријарху.

Подели на овим сајтовима

Не говоримо о истим стварима. Ти говориш о томе зашто патр. Порфирије није јасно и гласно рекао на тему прајда и да ти не желиш да то процењујеш. А  ја сам говорио о томе да ли уопште МОЖЕ да се коментарише патријархово мишљење и став или одсуство мишљења и става. Са тог аспекта сам писао.  Јер је то претходно питање. Ако не може да се размишља и коментарише, као што је било на почетку тврдња неких (па су онда  омекшали), онда је о свему осталом непотребно разговарати. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ćiriličar рече

Са друге стране не мислим да твоје и Бокијево писање ружи, хули, одмаже патријарху. Добро је да се чују у клиру умерени гласови пастве. То је неминовност, без тога се клир скроз одваја од пастве и губи стварну слику стварности.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Родољуб Лазић рече

Ако не може да се размишља и коментарише, као што је било на почетку тврдња неких (па су онда  омекшали),

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Вилер Текс рече

У праву си. И Милош може то да уради. И исто се односи на њега. Али разлика је у томе што је Боки отворено рекао мрзи ме и наставио о крупној политици.

Да би постојала системска варијанта, мора да постоји систем. Али ја то не знам јер нисам део система нити верујем да га има.

Са Бокијем се често расправљам јер често имамо супротна мишљења. Као и са тобом. Немој да учитаваш да је прогоњен, молим те.

И буду љубазан, врати се на ћирилицу, безвезе се инатиш.

А @Bokisd и @Милошшш молим да им  не буде тешко да пребаце тастатуру на ћирилицу и овде и свуда кад пишу српски. Толико можемо сви. Ваљда тај минимални корак сви можемо да учинимо браћо. Ово пишем без прозивке, стварно братска молба.

Ево прешо сам, ће ми испадну очи док сва слова сконтам  :takeoff: 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Bokisd рече

Ево прешо сам, ће ми испадну очи док сва слова сконтам  :takeoff: 

Е да си ми жив и здрав! Свака ти част брате!

Ови организатори Еврошејма кажу да не одустају од намере.

28. августа, да нас, ако Бог да буде што више. Достојанствено, мирно и са вером у Бога.

Огласио се и владика Иларион:

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Родољуб Лазић рече

Ако не може да се размишља и коментарише, као што је било на почетку тврдња неких (па су онда  омекшали), онда је о свему осталом непотребно разговарати. 

Родољубе, када група људи изда саопштење у којој траже нешто од Патријарха, а прете расколом на мала врата (сам си рекао да ниси видео тај део кад смо почели расправу а он јасно стоји на дну саоштења/захтева) а предходно човек из те групе Мировић буквално вербално насрће на патријарха увредама и клеветама онда то није размишљање и коментарисање. То је био окидач за расправу. Да је нормално речено, од стране неког ко није пљувач, у реду.

Дакле нико никад није рекао да не може да се размишља и коментарише. А коментари и размишљања носе и одговорност пред Богом.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Владимир Владимирович Цар1 рече

која гомила глупости, неконтролисаног писања. Овде Патријарх није ширио јерес, па да га критикујемо, као Васељенски и екипа, него води рачуна да не направи проблеме без потребе за Србе, да не дели народ без потребе

Амин!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...