Jump to content

Zasto sv. Sava autokefalnost nije trazio od maticne Ohridske arhiepiskopije?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Bokisd рече

Znam nismo nastali sa sv.Savom i sv.Simeonom Nemanjom, ali su nam oni ucvrstili pravoslavlje i podarili nam nasu Crkvu na temelju Vizantije i te ortodoksije i simfonije crkve i drzave.

I zato sam te i pitao zasto suprostavljas nasu Crkvu i drzavu prema Crkvi i drzavi Vizantije i Carigrada, mi smo tada bili ista ortodoksija i Pravoslavlje i razliciti smo i od Rima i Rimokatolika i Anglikanac i Monofizita, ne daj boze da Monofiziti imaju apostolsko nasledje, tu si debelo omano.

Mislim da si malo pomeso taj danasnji Grcki nacionalizam i nacionalizam Kopta i Engleza sa pricom oko toga kakva treba da bude nasa SPC koju nam je sv.Sava ostavio.

Pravoslavci, Rimokatolici. Monofiziti, Anglikanci, Starokatolici, a i Luterani bi.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 92
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 38 минута, Вилер Текс рече

34:34

Moj deda je bio partizanski oficir i predsednik SUBNOR Aranđelovca, i mislim da bi ove streljao.

Doduše, i on je bio protiv Crkve, i možda bi ga ovi i dobili da su se kleli u jedinstvo Jugoslavije. Ovako su kupovali i varali Srbe, koristeći našu nacionalnu nezrelost da nas okreću protiv nas samih sebe.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...