Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 3 часа, Avocado рече

Očigledno nisi pročitao članke koje ti je Rile postavio.

Naravno da ih jesam procitao cak sam napisao i da se slazem sa stavom da tramp treba da pokaze svoje tax returns. Ono sto sam uputio rilanu jeste da sam primetio da nije pogledoa klip jer je rekao da je "tramp to dao" a u klipu se jasno kaze da tramp to nije dao, vec je novinar dobio u sanducetu. 

Ja zaista ne znam na kom jeziku pisem, ili me vi svi kompletno podcenjujete, ignorisete moje argumente i citata nakaradno.
Izvoli moj citat:

Цитат

Sa ovim se slazem, to je nesto sto bi trebalo objaviti jer ta tradicika postoji sa dobrim razlogom. Ranije sam razumeo bas zbog tih razloga, sada vec mislim da nije u redu. Trebaju da ga prozivaju ali ne trebaju da dizu hajp i onda kad je nista da se prave ludi. 

Zamolio bih te da me u buducnosti pazljivije citas ako vec resis da me kritikujes.
Da si pogledao video video bi da je ceo problem u tome sto rilan odgovara na nesto sto nema veze sa kontekstom videa. 
takodje sam napisao da je rilan formalno u pravu da to na videu nisu tax returns kako sam ja napisao inicijalno.

Ja ne znam ni sto mi je rilan (meni ) delio clanke gde se prica o razlozima da pokaze tax return... valjda se vodite pretpostavkom da ja mislim suprotno od toga... 

пре 1 сат, Juanito рече

Зашто би ико читао те комунистичке чланке?

Ne samo da sam ih procitao nego sam i izjavio da se slazem sa izjavom vezanom za te clanke. 

valjda svako vidi ono sto oce da vidi. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Млађони рече

Naravno da ih jesam procitao cak sam napisao i da se slazem sa stavom da tramp treba da pokaze svoje tax returns. Ono sto sam uputio rilanu jeste da sam primetio da nije pogledoa klip jer je rekao da je "tramp to dao" a u klipu se jasno kaze da tramp to nije dao, vec je novinar dobio u sanducetu.

Rile je govorio o dokumentima koje je Tramp dao (financial disclosure), a ti (i klip) o delu poreske prijave iz 2006. kojeg su mediji iskopali.

U delu gde on govori o "financial disclosure" kojeg je Tramp dao, ti ga pitaš da li je pogledao klip jer se iz istog vidi da "To nije trump dao, to su mediji iskopali."

Kako je moguće da ne budeš svestan da pričate o dve različite stvari i da se njegova ne opisuje u klipu (pa ne može ni da pogleda) ako si pročitao (pažljivo) njegov odgovor i članke?

Цитат

Da si pogledao video video bi da je ceo problem u tome sto rilan odgovara na nesto sto nema veze sa kontekstom videa. 

Da si pažljivo pročitao njegov prvi odgovor video bi da Rile ne odgovara na klip nego na tvoju izjavu koja glasi: "Ne znam jel bilo, ali svi se secamo one paranoje medija oko trump tax return. I dobili su papir." i da se u svom odgovoru uopšte ne bavi tim klipom nego tom tvojom izjavom, tj. objašnjavati da nisu "dobili taj papir" koji su tražili.

Цитат

takodje sam napisao da je rilan formalno u pravu da to na videu nisu tax returns kako sam ja napisao inicijalno.

Što takođe ukazuje na to da ne čitaš pažljivo jer Rile ne može da bude u pravu u vezi sa klipom, zato što klip nije ni komentarisao (verovatno ga nije ni pogledao)... a prilično je očigledno da si tek u odgovoru meni skapirao da pričate o dve sasvim različite stvari.

Цитат

Ja ne znam ni sto mi je rilan (meni ) delio clanke gde se prica o razlozima da pokaze tax return...

Zato što nisi obratio pažnju na to koji deo tvoje poruke je citirao i šta je napisao povodom tog citata, nego si kao i obično umesto da pročitaš stavove sagovornika samo učitao šta god ti padne na pamet... pri čemu ne mislim ni da je zlonamerno na bilo koji način... ne znam zašto to radiš...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Rile je govorio o dokumentima koje je Tramp dao (financial disclosure), a ti (i klip) o delu poreske prijave iz 2006. kojeg su mediji iskopali.

Sto je onda citirao mene i klip da prica o dokumentima koje je tramp dao? On je kriv za zabunu, nisam ja, citira jedan post i prica o necemu sasvim trecem sto nema veze sa onim sto sam ja rekao. Moje izvinjenje ako je to mislio, trebao je da naglasi to jasnije. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Tumaralo. рече

Šta kažu analitičari? 'Oće l' bit' jednog preventivnog na S. Koreju?

Ne verujem, mada ako Trampu opadne popularnost, onda je moguće...

Amerika nema nikakav ozbiljan interes da trenutno ratuje sa Severnom Korejom... naprotiv...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Avocado рече

Amerika nema nikakav ozbiljan interes da trenutno ratuje sa Severnom Korejom... naprotiv...

...

kim-jung-un-one-dum-fuc-one-dum-fuc-1974

https://pics.me.me/kim-jung-un-one-dum-fuc-one-dum-fuc-19746084.png

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Avocado рече

Nema sanse, severna koreja je sama i niko je nece dirati ako ona nekog ne dira. Kina je napeta sa njima, vec im je udarila sankcije, malo se bune protiv ovog trampovog ultimatuma ali verovatno ce da ga ispostuju. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Možda ipak postoji interes...

https://www.forbes.com/sites/ljkelly/2017/07/14/why-north-korea-is-an-untapped-goldmine-for-tech-companies-and-for-china/#1704b03e711f

http://www.independent.co.uk/news/world/asia/north-korea-trillions-mineral-resources-nuclear-iron-ore-a7818651.html

http://www.mining.com/largest-known-rare-earth-deposit-discovered-in-north-korea-86139/

Dovoljno je da se SAD i Kina slože i to je kraj za S. Koreju. Bez ispaljenog metka (ili hidrogenske bombe).

A verovatno je da Ameri imaju high-tech sredstva da neutrališu nuklearni potencijal S. Koreje kao u "Generalsu" xD

maxresdefault.jpg

Laser general bi dobio Nuka any time na taj fazon.:D

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Фотографија корисника Martina Fitzpatrick Doyle

Čija ćuna veća njemu telegram...:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Млађони рече

Sto je onda citirao mene i klip da prica o dokumentima koje je tramp dao? On je kriv za zabunu, nisam ja, citira jedan post i prica o necemu sasvim trecem sto nema veze sa onim sto sam ja rekao. Moje izvinjenje ako je to mislio, trebao je da naglasi to jasnije. 

Млађо, имаш одговор и на то, само да си даље читао Авокадов пост чију си прву реченицу цитирао (ја јуче после онога нисам био у могућности да поукујем, ал сад видим причу):

пре 16 часа, Avocado рече

Da si pažljivo pročitao njegov prvi odgovor video bi da Rile ne odgovara na klip nego na tvoju izjavu koja glasi: "Ne znam jel bilo, ali svi se secamo one paranoje medija oko trump tax return. I dobili su papir." i da se u svom odgovoru uopšte ne bavi tim klipom nego tom tvojom izjavom, tj. objašnjavati da nisu "dobili taj papir" koji su tražili.

Не знам шта је проблем да макар толико испоштујеш саговорника да до краја прочиташ његов одговор. Овде се не такмичимо ни у чему. Седи смирено, прочитај шта је неко написао до краја, пробај да размислиш о ономе што је написано и онда, смирено, напиши одговор. Не мораш да испаљујеш рафале после прве прочитане реченице.

И молим те да не мењаш сваки одговор по два или три пута у три минута, јер ако неко узме да ти одговори на једно а онда види да си написао сасвим друго, смори се од даље расправе, што се дешава и са мном, а видим да се дешава и у расправи да другима.

Ово немој да схватиш као молбу администратора, јер на то имаш право и не кршиш никаква правила, него као молбу саговорника и човека који би и на овој и на другим темама да гледа конструктивне расправе.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, RYLAH рече

Млађо, имаш одговор и на то, само да си даље читао Авокадов пост чију си прву реченицу цитирао (ја јуче после онога нисам био у могућности да поукујем, ал сад видим причу):

Не знам шта је проблем да макар толико испоштујеш саговорника да до краја прочиташ његов одговор. Овде се не такмичимо ни у чему. Седи смирено, прочитај шта је неко написао до краја, пробај да размислиш о ономе што је написано и онда, смирено, напиши одговор. Не мораш да испаљујеш рафале после прве прочитане реченице.

И молим те да не мењаш сваки одговор по два или три пута у три минута, јер ако неко узме да ти одговори на једно а онда види да си написао сасвим друго, смори се од даље расправе, што се дешава и са мном, а видим да се дешава и у расправи да другима.

Ово немој да схватиш као молбу администратора, јер на то имаш право и не кршиш никаква правила, него као молбу саговорника и човека који би и на овој и на другим темама да гледа конструктивне расправе.

Ceo kontekst klipa i diskusije nije bio o finasijskom izvestaju nego o medijskom hajpu i senzaciji koju su stvarli, a ti si krenuo o necemu skroz drugom i zato te nisam razumeo. A procitao sam te do kraja. I ja tebe molim, da ako menjas kontekst price da naglasis to jer ja ne umem da provalim sta si hteo da kazes. 

Zato sam ti i rekao "pogledaj klip papir nije dao tramp" jer si krenuo da pricas o dokumentima koje je dao tramp. St ozaista ne vidim kakve veze ima sa medijskom senzacijom koju su pravili oko tog jednog dokumenta koji su dobili od ko zna koga. Ne vidim vezu u kontekstu.

I ceo klip i post bio je kritika cnn-ovog medijskog senzacionalizma, i kako to nije fer od njih. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Avocado рече

Simon je jedan od zanimljivih intelektualaca u poslednje vreme. Gledao sam vise njegovih klipova o teoriji igara odlicni su. Svakom preporucujem da razume teoriju igara pomoci ce mu u svakodnevnom zivotu, jer teorija radi svud. 

A pomoci ce mu i u razmuevanu spoljnopolitickih ili bilo kojih drugih odnosa. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...