Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 2 часа, obi-wan рече

Sve si ovo dobro rek`o, medjutim, posteno je da se kaze da smo mi vec 70+ godina pod komunizmom, i da kod nas i dan-danas sve uglavnom funkcionise po plemenskom principu "ja tebi - ti meni", pa donekle nije ni cudo sto kod nas ovako nesto ne bi mozda ni bilo zapazeno. S druge strane, `Murica sve to isto vreme vazi kao etalon skoro pa idealnog drustva, i u tom nekom kontekstu je i bilo ono pitanje.

Jesu oni daleko ispred nas u mnogim stvarima ali daleko su od idealnog društva... još im je sad policija i mnogo bolja nego ranije, kod njih su baš baš zeznuti kada misle da nisi u pravu... kao da imaju samo dva moda: ili si friendly neighbor ili si pseto... tako su mi bar ljudi pričali i u pitanju je generalizacija pa sigurno ne važi baš za svakog pandura, a Grizli ili Juan će me valjda ispraviti ako nije tako...

A ovakve ispade ni jedno društvo ne može da spreči... budali pukne film jer misli da ga neka tamo med. sestra za...bava, a ne kapira da je ona u pravu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Ukinut imunitet, Amerikanci ušli u rusku misiju u SAD

Vašington -- Vlasti SAD preuzele su kontrolu nad zgradom ruske trgovinske misije u Vašingtonu, javlja agencija Tass i dodaje da su američki stražari poslati u zgradu. 

IZVOR: TANJUG SUBOTA, 2.09.2017. | 21:47

Šef ruske trgovinske misije u prestonici SAD Aleksandar Stadnik potvrdio je ovoj agenciji da je, prema rečima američkih vlasti, zgradi misije ukinut diplomatski imunitet u 14 časova po lokalnom vremenu (21h po našem). 

"Naše osoblje je napustilo teritoriju trgovinske misije. Zvaničnici SAD su i dalje tamo. Nemamo pojma šta rade tamo. Rečeno je da će tamo načiniti video snimak", rekao je portparol ruske ambasade u SAD Nikolaj Lariohin. 

TASS je ranije javio da se Amerikanci pripremaju da izvrše pretres ruske trgovinske misije u Vašingtonu i da je savetniku američke ambasade u Moskvi Entoniju Godfriju u vezi s tim uručena protestna nota. 

"Tehnički, pretres će sprovesti Stejt department", rekao je portparol ruske ambasade Nikolaj Lakonin za Tass. 

Rusko ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da je planirani pretres ruskih diplomatskih objekata u SAD nečuvena, agresivna akcija koju američke obaveštajne agencije mogu da iskoriste za organizovanje provokacije pomoću podmetnutih predmeta. 

"U noti se ističe da planirani nelegitimni pretres diplomatskih prostorija Rusije bez prisustva ruskih zvaničnika i pretnju da će prednja vrata biti obijena smatramo nečuvenom, agresivnom akcijom koju bi američke obaveštajne agencije mogle da iskoriste i za organizovanje antiruske provokacije pomoću podmetnutih kompromitovanih predmeta", naglašava Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. 

Ministarstvo dodaje da Moskva zadržava pravo na uzvratne mere na osnovu reciprociteta, prenosi Sputnjik. 

"Vlasti Sjedinjenih Američkih Država treba da zaustave najgrublju povredu međunarodnog prava i odustanu od napada na imunitet ruskih diplomatskih institucija. U suprotnom, zadržavamo pravo da odgovorimo na osnovu reciprociteta", navodi se u saopštenju. 

Ranije je rusko Ministarstvo spoljnih poslova izjavilo da specijalne službe SAD nameravaju da 2. septembra izvrše pretres ruskog konzulata u San Francisku, koji je takođe zatvoren na zahtev američkih vlasti, kao i stanove ruskh diplomatskih predstavnika. 

Iznad konzulata je primećen dim, a spekuliše se da su "Rusi spaljivali papire". 

Stejt department je odbio da komentariše ove informacije.

Подели на овим сајтовима

To je to, drugari, što smo se družili, družili smo se...

BREAKING: North Korea readies HYDROGEN BOMB as Kim Jong-un 'watches its loading into ICBM'

http://www.express.co.uk/news/world/849367/north-korea-war-threat-kim-jong-un-watch-hydrogen-h-bomb-load-ballistic-missile-ICBM

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Млађони рече

- Neki svestenik iz nisa rekao da pravoslavni vernici ne smeju da se kupaju neodeveni.
- Muslimanski sheik rekao da treba da se kamenuju ljudi.

Jel vidis razliku? Jel vidis koliko ti je smesno poredjenje? 

Jedina je razlika u tome sto muslimani kazu jasno i glasno sta misle a mi zavijemo u bezmoodu izreku poput "drvo koje ne radja sece se i u oganj baca" koju izgovirimo pred prajd i lepo zivimo u blagostanju jer ce horda vernika momentalno da po komandi da skoci da brani "visoko crkveno lice" jer se kao radi metafori..

Zato musimani zvuce strasnije, ne umeju da se maskiraju metaforama... eto, priznajem da su gluplji od vas ;)

A bas me zanima da mi obojica objasnite od kad je seik verska titula? Kolko ja znam seik je vodja arapskog plemena, nema veze sa religijom... negi to je vasa fora, cim je neko zamotan u carsaf taj je terorista a cim neko u carsavu na TV prica o islamu taj je najveci islamski autoritetu ovom delu galaksije.

Naravno, na istom tom jutjubu imate istinske islamske verske vodje koji pricaju i potpuno drugu pricu o islamu al "oni nisu pravi muslimani", samo sto jos nisu imali to zadovoljstvo da im auror i mladja to objasne :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, cloudking рече

Jedina je razlika u tome sto muslimani kazu jasno i glasno sta misle a mi zavijemo u bezmoodu izreku poput "drvo koje ne radja sece se i u oganj baca" koju izgovirimo pred prajd i lepo zivimo u blagostanju jer ce horda vernika momentalno da po komandi da skoci da brani "visoko crkveno lice" jer se kao radi metafori..

Eto vidis svi smo mi to toliko dobro zaveli, da si ti ateista na pravoslavnom forumu gde smo mi pravoslavci to zavili u modu, i ti ovde mozes i da pises i da budes ateista niko te ne dira ljudi de cak i gotive.

A u vecini muslimanskim zemljama bi otisao u zatvor, evo ti spisak:  https://en.wikipedia.org/wiki/Discrimination_against_atheists
A evo ti spisak zemalja gde bi bio ubijen da se javno iznjasnjavas kao ateista: https://www.theatlantic.com/international/archive/2013/12/13-countries-where-atheism-punishable-death/355961/

Цитат

A bas me zanima da mi obojica objasnite od kad je seik verska titula? 

Objasnjavamo ti sve vreme.. islam je politicka ideologija. Ali ti nekako nikako da shvatis....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Avocado рече

Jesu oni daleko ispred nas u mnogim stvarima ali daleko su od idealnog društva... još im je sad policija i mnogo bolja nego ranije, kod njih su baš baš zeznuti kada misle da nisi u pravu... kao da imaju samo dva moda: ili si friendly neighbor ili si pseto... tako su mi bar ljudi pričali i u pitanju je generalizacija pa sigurno ne važi baš za svakog pandura, a Grizli ili Juan će me valjda ispraviti ako nije tako...

A ovakve ispade ni jedno društvo ne može da spreči... budali pukne film jer misli da ga neka tamo med. sestra za...bava, a ne kapira da je ona u pravu...

e konacno avokado napisao na ovoj temi post sa kojim se slazem.
samo da dodam, za padnure, verovatno vazi od drzave do drzave i od okruga do okruga. 
Mislim da to vise vazi za pandure na mestima gde ima vise kriminala. 
Sto je nekako i logicno da panduri  u gradovima blizu meksika krene da mrze meksikance zbog silnih operacija tijuana kartela, dok to neces da vidis sa pandurima na aljasci. 

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, cloudking рече

Naravno, na istom tom jutjubu imate istinske islamske verske vodje koji pricaju i potpuno drugu pricu o islamu al "oni nisu pravi muslimani", samo sto jos nisu imali to zadovoljstvo da im auror i mladja to objasne :D

Je l si gledao nekog ko prica drugu pricu? Daj nadji mi tog koji prica pricu da ne treba da vlada serijat i kako to teoloski pravda. Ja sam gledo nesto nisam primetio. 

I isto bih voleo da znam, zasto se vecina muslimana ne slaze sa njime? 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Eto vidis svi smo mi to toliko dobro zaveli, da si ti ateista na pravoslavnom forumu gde smo mi pravoslavci to zavili u modu, i ti ovde mozes i da pises i da budes ateista niko te ne dira ljudi de cak i gotive.

A u vecini muslimanskim zemljama bi otisao u zatvor, evo ti spisak:  https://en.wikipedia.org/wiki/Discrimination_against_atheists
A evo ti spisak zemalja gde bi bio ubijen da se javno iznjasnjavas kao ateista: https://www.theatlantic.com/international/archive/2013/12/13-countries-where-atheism-punishable-death/355961/

Objasnjavamo ti sve vreme.. islam je politicka ideologija. Ali ti nekako nikako da shvatis....

Auror rece da je seik isto sto i pravoslavni vladika...

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Млађони рече

@cloudking evo ti jos ovih podataka, ako ti ovo ne promeni misljenje nece nista:
zemlje gde je homoskesualnost kaznjiva:
329.jpg

2000px-Muslim_Percent_Population_v2.svg.

Mora proverim ove mape a ne mogu to s telefona, mora sacekas malo

Подели на овим сајтовима

Šta mislite el će Tramp da udari na Kima jer ovaj sigurno neće da se smiri sa nukleranim probama i raketama?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...