Jump to content

О ПОСЛЕДЊЕМ ВРЕМЕНУ

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 26. 2. 2019. at 22:48, Милан Ракић рече

Заправо. Пај сад. Поменуто је овде како је Елон Маск посл'о ракету некакву да довуче некакав камен који ће да тресне на Земљу. 

Но, Елон је послао и неки црвени ауто... И... Воила. То је онај ауто посут црвеним штрасом из сна оне благочестиве сестре, што је архимандрија Некодима поделио са нами.

Коцкице се слажу

Expand  

ауууу.... значи... благочастива сестра је шпијунирала елона маска и јавила некодиму шта овај смера и онда је он не-математичким моделом рачунао путању аута и провалио причу о астероиду и крају света а затим је све то сањао за сваки случај, да овери...  а у украјину је сигурно отишао јер ови имају руску не-нумеричку технологију за пресретање астероида... све се слаже.... све... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 365
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 26. 2. 2019. at 22:48, Милан Ракић рече

Коцкице се слажу

Expand  

12:smeha:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 26. 2. 2019. at 22:55, Vladan :::. рече

руску технологију

Expand  

Рус је то... 

Подели на овим сајтовима

On 26. 2. 2019. at 8:42, Милан Ракић рече

Ovaj svat priča o kraju sveta a iza njega sve Filipsovi kućni aparati. I za smuti i za seckanje i sokovnik i mikrovalna... Ikone ti bajo stavi. Neki Vilerov goblen ako ništa drugo, gondolu i šustiklu na TV

Expand  

Овај Моланов коментар ме је навео да се мало замислим,. Мада мислим да ме је на размишљање више навео Обу-Ванов коментар

Цитат

amo da dodam da i vracare metnu ikone po stolu, pa su opet vracare. Izvin`te, samo sam `teo da pozajmim sundjer... :blush:

Expand  

Значи ли то ако се неко окити иконама да је он аутоматски веродостојан ауторитет у Хришћанству? из Оби-вановог коментара можемо да видимо да то није случај. И да иконе лако могу да заведу верника који слепо верује и не расуђује шта је добро за веру а шта не.

Стари је испуњен пророчанствима о доласку месије, и кад је Христос дошао врло мали број људи је препознао тај догађај.Учени људи оног времена нису преознали јер су имали светоотачко предање, имали су тумачење светог писма којим су били научени и то их је завело да не препознају долазак месије.

Ко су били људи који су препознали Месију у Христу? То су били људи који су расуђивали а не људи који су слепо веровали ауторитетима.

Они који су слепо веровали ауторитетима су разапели Христа.

Ако врачара корисзи иконе светаца и не бива кажњена од њих за хулу, Шта то значи? Или свеци подржавају оно што врачара ради или свеци не бране Бога, нису богоборци,. Ја мислим да свеци нису богоборци је писмо и не тражи то од нас,  Писмо тражи да будемо милостиви, да не осуђијемо друге људе а камоли да кажњавамо бранећи Бога.Зар свемогући Бог не може сам себе да одбрани.

Значи свеци виде да се њихове иконе користе за безбожне ствари али не реагују, Зашто не реагују? Зашто не заштите вернике које врачаре заводе? Зашто Бог не заштити од свега тога? Зато што и Бог и Свеци не желе слепе вернике, већ се траже верници способни да на основу СВ. Писма расуђују шта је добро а шта зло.

Господ нас позива на расуђивње следећим речима.

• Jovan, glava 7
  • Ко хоће његову вољу творити, разумјеће је ли ова наука од Бога или ја сам од себе говорим.

Господ нам овим речима говори да ће разумевање доћи са чињењем Божије воље и да ће се са разумевањем у нас доћи Христос и да ће се настанити у нама.

Господ за себе говори да је он хлеб живота, Реч Божија је хлеб живота. А знамо да је Св. Писмо Реч Божија. То значи да је свето писмо Хлеб Живота.

Господ нас позива да једемо његово тело, хлеб живота, Реч Божију, Св. Писмо. И да ко се не храни Св. Писмом неће у себи имати Живот.

Зашто је потребно да читамо Писмо? Па да би смо били способни да расудимо шта је добро а шта зло, да не би били преварени иконама и сличним стварима.Да не би били преварени светоотачким учењем као што су Јевреји били заведенипа нису препознали долазак месије.

Затим Милан даје овакав савет 

Цитат

Naravno. Samo te molim da ne deliš ubuduće njegove "radove"

Expand  

Чега се ми то плашимо кад цензуришемо ствари. Милан се огрнуо иконама и прогласио ов што човек прича за глупост. 

Није ли форум зато ту да се ми научимо расуђивању и да можемо лакше да препознамо ко је врачара ко збори разумно. Ко се огрнуо иконама да би варао а ко се није огрнуо ничим а говори разумно.

Ја сам погледао тај видео и видео сам да човек износи занимљиве ствари за расуђивање, Мало је трапав и невешт у речи, могло би му се замерити што неприпремљен иде пред камеру па су му мисли разбацане. Али он тако само себи штету прави и многе ће људе отерати од онога шта прича због те своје немарности.

Ако смо ми способни да расуђујемо ми ћемо видети где греши и ако нисмо сигурни можемо то овде на форуму расправити и указати на његове грешке.

Тај његов видео је већ ту на јутјубу, и многи људи ће погледати то. Ако заводи људе онда то треба указати и образложити цензура само склања ђубре под тепих, Милан је завршио дописну школу али ће своје мишљење јако течко одбранити кад се о томе расуђује, Зато он као администратор може своје мишљење да заштити искључењем са форума, Да ли је то хришћански или је богоборство? Да је то хришћански свеци би казнили све оне врачаре које се огрћу њуховим иконама.

Често се људи позивају на светоотачко учење при том не наводећи агруменете које је одређени светав дао у прилог свога мишљења. Зашто ми не бисмо расуђивали мишљење светих људи? Да ли је добро у времену у којем се налазимо да будемо слепи верници уместо верници способни да расуђују? Хоћемо ли дозволити да не препознамо Други Христов долазак као што Јевреји нису препознали први долазак?

Упутићу приватну поруку свим администраторима и модераторима форума упућујући их на ову моју поруку, желео бих да знам какав је њихов став по овом питању.

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2019. at 6:44, Задње Време рече

Моланов

Expand  

...

On 27. 2. 2019. at 6:44, Задње Време рече

Обу-Ванов

Expand  

...

0703_read

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2019. at 14:56, obi-wan рече

...

...

0703_read

Expand  

Три ствари чине наше биће које су сама наша суштина, Све човеку може бити узето и тело и сећања, знање али расуђивање, воља и пажња му не могу бити одузети.

Расуђивање или разборитост су оно што нас чини разумним бићем и то нас раздваја од животиња. Ја напишем пост о важности расуђивања за једног верника а ти ми налазиш грешке у правотису. Па дај брате...

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2019. at 15:58, Задње Време рече

Ја напишем пост о важности расуђивања за једног верника а ти ми налазиш грешке у правотису.

Expand  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2019. at 14:56, obi-wan рече

В

Expand  

Молан и Обу-Ван... нзнм да ли ми звуче као нордијска божанства или као брендови за ауто и минивен... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2019. at 16:00, Рапсоди рече

Expand  

разумем да му спелинг чек не капира Обу-ван али није ваљда некада користио реч  правотис  ne_shvata

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2019. at 16:03, Vladan :::. рече

Молан и Обу-Ван... нзнм да ли ми звуче као нордијска божанства или као брендови за ауто и минивен... :smeh1:

Expand  

Не капираш тајне кодове....:smeh1: Обу-Ван  значи да му пророкује  излазак са форума, а Молан  значи да ће МИлан ускоро живети у Италији....:smeh1:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2019. at 16:06, Рапсоди рече

Не капираш тајне кодове....:smeh1: Обу-Ван  значи да му пророкује  излазак са форума, а Молан  значи да ће МИлан ускоро живети у Италији....:smeh1:

Expand  

ааааа... значи поред нумерологије сада упадају и кодирани правопис и морфологија речи.... прсли смо, ко ће то да испрати свих ми никодимових снова... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2019. at 16:12, Vladan :::. рече

ааааа... значи поред нумерологије сада упадају и кодирани правопис и морфологија речи.... прсли смо, ко ће то да испрати свих ми никодимових снова... :smeh1:

Expand  

Ма можда  брат Здње :smeh1: Време прати превише  Ворена Бафета...:smeh1: па се мало више  утриповао

Подели на овим сајтовима

Сват чека наше одговоре, и видим да се не јавља.

Што се мене тиче: млого ме брига за бројеве и знаке :))

Ономад рече да Трамп прави шестице прстима; шта је са знаковним језиком онда? Еве, појешћу се док не сазнам.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Ево ја се извињавам, брату  што на овако озбиљну тему тролам и шегачим се, а можда нешто врло битно има да нам каже (укаже)  

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2019. at 16:16, Рапсоди рече

Ма можда  брат Здње :smeh1: Време прати превише  Ворена Бафета...:smeh1: па се мало више  утриповао

Expand  

натерала си ме да гуглам.... биће да се утриповао јер тај Бафет рече да ће катастрофа бити можда сутра можда за више деценија.. рецимо 6-7... дакле у просеку три деценије, али по марфију пројектанти обично са прогнозом пројекта греше дупло + 10% што испада опет 60 година + 10% = 66 година... а сви знамо шта то значи... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...