Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Има врска Валтере, има!

Ќе излезат сега со соопштенија г. Агатангел (велешки владика-националист), г. Тодор Петров(претседател на светскиот македонски конгрес) и разни ДПМНЕвски (ДПМНЕ - партија која е на власт во Македонија) коментатори и лажни новинари, во кои ќе се повикуваат на нивната и до сега застапувана теза дека ПОА е србо-грчка шпиунска организација и слични глупости со какви цело време не` трујат. 

• Волим 1

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ovim feljtonom je samo  pokazano grandiozno nepoznavanje prilika u Makedoniji ili bolje receno pokazala se potpuna nemoc i bezidejnost za bilo kakvo konceptaulno rešenje tamošnje situacije

Neka je Bog na pomoći Arhiepiskopu Jovanu i braći koja brane Crkvu u Makedoniji ..štra drugo reći ... od Srbije nema vajde

• Волим 1

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

http://denesen.mk/web/2013/12/29/majkata-na-vrniskovski-ja-razotkri-misterijata-za-poa/

Еве какви се резултатите од овие пристрастни репортажи! ДПМНЕ-вските весници веќе почнаа да ликуваат и да се радуваат, што ете, г-ѓа Галена се „декларирала“ за Србинка! Рака на срце опозиционите весници, први ја открија веста, но објавија само за тешката здравствена состојба на Архиепископот. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Очигледно је да Српска ''служба'' и даље има за задатак држање макеоднаца што је даље могуће од Канонске Цркве.. Овај текст из владиног листа ''Вечерње Новости'' није ништа друго него класична обланда којом се увијено поентирало баш у том смислу ... 

Ево написа из Макеоднске штампе погледајте и добро обратите пажњу ..

http://denesen.mk/web/2013/12/29/majkata-na-vrniskovski-ja-razotkri-misterijata-za-poa/

Подели на овим сајтовима

Danas Makedonci objavili anketu o medjususedskim odnosima. 

29vmgyc.jpg 

gde smo im najprijateljskija zemlja sa 42% dobijenih glasova. 

Eto kako smo samo dobar narod, Episkop nam bolestan, na pravdi Boga, lezi u zatvoru, a mi ko snajkice cutimo.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Danas Makedonci objavili anketu o medjususedskim odnosima. 

29vmgyc.jpg

gde smo im najprijateljskija zemlja sa 42% dobijenih glasova. 

Eto kako smo samo dobar narod, Episkop nam bolestan, na pravdi Boga, lezi u zatvoru, a mi ko snajkice cutimo.

Брате, разумите једном за увек. Архиепископ Јован НИЈЕ СРПСКИ епископ, он је МАКЕДОНСКИ архиепископ! Доста му правите проблеме у Македонији! 

Подели на овим сајтовима

Нећу много давити са овим текстом из Македонских новина али само вам скрећем пажњу на један интересантан детаљ, који је и класична глупост, али из ког се много може закључити. А и  види се ко су и какви су скопски новинари .

Наиме, у једном делу овог небулозног текста се помиње и портал ПОУКЕ. ОРГ али потпуно погрешно као ''поРуке.орг'' .. и крајња лаж да је Архиепископова мајка дала интервју за ''поруке'' 

Очито да су ову вест добили од неког ''ревносног'' грађанина македоније..

.. ко зна можда и члана и саговорника са ''поРука''  :)

Мајка Врaнишковскoг  разоткрила мистерију о ПОА

'' Срцето ми крвари'', изјавува Галина Вранишковска, мајка на Јован за српскиот портал, poruke.org

http://denesen.mk/we...erijata-za-poa/

И да поновим по милионити пут...  Није Архиепископ Јован ''ВранишкоВски'' него ВранишкоСКИ .. а у тексту му мајку називају ГалИна док је њено право име ГалЕна ..

Ниво испод дна ...

Подели на овим сајтовима

Па и да је Владика Јован Србин,то само говори у прилог да су их македонске власти асимиловале али да нису заборавили своје корене. А није ни битно које је националности владика, да ли Србин или Македонац,важно је да он буде жив и здрав и да изађе из затвора. Нека не забораве македонски новинари да су сви епископи мпц потписали споразум у Нишу а да је једино Владика Јован испоштовао дату реч Патријарху Павлу. Ткз мпц која од Православних светиња прави куплераје,хотеле ,ресторане и музеје никад неће бити права Црква већ само секта. Македонци и Срби који то не виде можда и не треба да виде јер поред живе Цркве они иду у секту која разапиње своје неистомишљенике.

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Србија води потпуно погрешну политику према Македонији од почетка ..  Ко нема неки већи увид у све то, најбоље и најбрже ће се обавестити читајући Рајса.. Арчибалда .. 

Подели на овим сајтовима

Вранишковски продава верски календарчиња низ домовите во центарот на Скопје

Неколико коментара са фејсбук странице на којој је објављена ова сензационална вест:

- Ненормална државо, шиптарски знамиња ти се веат со години во цело Скопје, знамиња на друга држава, единствен феномен во светот, а ти се се фатила со верските календарчиња!!!

- Нај веројатно треба да се продаваат петарди и така ништо не ке може да направи правната држава.

- КАКО ПРВО ОВА Е МАЈТАПСУВАЊЕ СО ЕДНО СВЕТО ВИСОКО ПРЕОСВЕШТЕНО ЛИЦЕ,НЕГОВОТО ИМЕ Е АРХИЕПИСКП ЈОВАН,ПОТОА ТОЈ Е ВО ЗАНДАНИ НЕВИНО ОСУДЕН И ПОЛИТИЧКИ ЗАТВОРЕНИК ,ПОТОА ТОЈ НЕ Е РАСЧИНЕТ ТУКУ ОД ВЛАДИКА ХИРОТОНИСАН ОД СРПСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЗА АРХИЕПИСКОП И ПОСТАВЕН КАКО ТАКОВ ВО ОХРИДСКАТА ЕПАРХИЈА,ТОА ШТО СПЦ И мпц НЕМААТ ЦРКОВНА ДИПЛОМАТИЈА АРХИЕПИСКОПОТ ЈОВАН НЕМА ВИНОВНИЦА НИКАКВА И ОСТАВЕТЕ ГИ НАСТРАНА ПРОКЛЕТСТВАТА ДА НЕ ВЕ ДОСТИГНАТ ПА ДА СИ ЈА ЧУКАТЕ ГЛААТА ШТО ВЕ СНАШЛО КОГА СЕ ИГРАТЕ СО ИМИЊА А НИШТО НЕ ПОЗНАВАТЕ,КАКО МОЖЕ ТОЈ ДА ПРОДАВА КАЛЕНДАРЧИЊА,ПРОДАВА СВЕШТЕНСТВОТО НА ЦРКВАТА,СРАМ ДА ВИЕ

Подели на овим сајтовима

Без трунке образа и достојанства је написана ова вест ..  Мржња их држи ненормалних размера и полтронство према онима који су на власти .. то је пресек јавног мњења у БЈРМ

Подели на овим сајтовима

Протођакона Андреја Курајева искључили из Московске духовне академије

Објављено од стране Славко и Марија Живковић на 31. децембар 2013.

МОСКВА, 31. ДЕЦЕМБРА (Светигора прес) - Научно вијеће Московске духовне академије је искључило из ове установе познатог мисионара, аутора популарног блога протођакона Андреја Курајева, саопштава Интерфакс-Религија, а преноси pravoslavie.ru.

„Научни савјет је констатовао да се протођакон Андреј Курајев редовно појављује у средствима масовног информисања и у блогосфери са провокативним публикацијама и да његова активност у тим областима у појединим случајевима остаје скандалозна и провокативна“, саопштава прес служба Московске духовне академије.

У вези са тим научни савјет је одлучио  да „отпусти протођакона Андреја Курајева са факултета и искључи га са мјеста професора МДА, имајући у виду да је звање професора стекао у другој вишој научној установи“, каже се у саопштењу.

Као што је наведно у саопштењу , оваква одлука је донијета због недостатка позитивне реакције од стране протођакона А. Курајева,  на резолуцију научног вијећа од 12. марта 2012. у којој се напомиње да „звање професора Московске духовне академије налаже високу одговорност за облик и садржај јавних изјава, пошто се кроз њих оцјењује и образовна установа, и сва Црква“.

са руског М. Ж.

http://svetigora.wordpress.com/2013/12/31/%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D1%98%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%92%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5%D1%98%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%98%D0%B5/

---

Ова вест има места на овој теми јер је дотични то заслужио својим лупетањем и нецрквеним односом према ПОА.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Део Божићне посланице СПЦ посвећено Архиепископу и ПОА

Честит и благословен Божић желимо нашем утамниченом брату и саслужитељу Архиепископу охридском и Митрополиту скопском Господину Јовану и свој прогоњеној и страдалној Цркви Православној у БЈР Македонији. Њега тамошња власт држи неправедно утамниченог, а његовим верницима ускраћује слободу вере и савести из разлога што су се определили за јединство Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве. Етнофилетистички раскол је највећа трагедија наше Цркве у БЈР Македонији. Расколници, нажалост, јединству Цркве претпоставише политику и етнофилетизам. Апелујемо на власти БЈР Македоније да одмах и неизоставно ослободе нашег оца, брата и саслужитеља Архиепископа охридског и Митрополита скопског Господина Јована, да Цркви Божјој, Охридској Архиепископији, обезбеде пуно право и слободу која јој по закону припада. Апелујемо и на међународну заједницу, која посматра како се крше основна људска и верска права и слободе у БЈР Македонији, да предузме мере и спречи даљу дискриминацију једне Цркве и једног народа.

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!
Подели на овим сајтовима

Део Божићне посланице СПЦ посвећено Архиепископу и ПОА

Честит и благословен Божић желимо нашем утамниченом брату и саслужитељу Архиепископу охридском и Митрополиту скопском Господину Јовану и свој прогоњеној и страдалној Цркви Православној у БЈР Македонији. Њега тамошња власт држи неправедно утамниченог, а његовим верницима ускраћује слободу вере и савести из разлога што су се определили за јединство Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве. Етнофилетистички раскол је највећа трагедија наше Цркве у БЈР Македонији. Расколници, нажалост, јединству Цркве претпоставише политику и етнофилетизам. Апелујемо на власти БЈР Македоније да одмах и неизоставно ослободе нашег оца, брата и саслужитеља Архиепископа охридског и Митрополита скопског Господина Јована, да Цркви Божјој, Охридској Архиепископији, обезбеде пуно право и слободу која јој по закону припада. Апелујемо и на међународну заједницу, која посматра како се крше основна људска и верска права и слободе у БЈР Македонији, да предузме мере и спречи даљу дискриминацију једне Цркве и једног народа.

Да је неко хтео да бар овај апел буде прочитан, не би стајало БЈР... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...