Jump to content

ĆIRILICA SVUDA - OD FAKULTETA DO RAČUNA I POTVRDA: Šta piše u nacrtu zakona koji je Vučić predao Dodiku?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

пре 21 минута, mirko1929 рече

Зашто? Да си се родио као турчин мислио би обрнуто. Исто као што сада мислиш да су ови што су исповедали хомоусиос били у праву кад су тепали ове што су исповедали хомоиусиос, само је то још горе, јер су кад се хришћани потепају међусобно само зато што се изражавају мало другачије и прогласе једни друге Божијим непријатељима има ли шта апсурдније? Буквално једно слово одређује дал си угодник или непријатељ Божији!

To jedno slovo cini da li je Sin jednak Ocu ili nije,.... pazi,.... samo to.... ma nista strasno.... :!:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, sampaganini92 рече

Та врста географске релативизације Истине ми не представљају валидан аргумент. Ја сам био будиста пре него што сам био православац а рођен сам у Србији. Узевши у обзир да претхона времена нису пружала могућност раширеног знања о другим религијама, нико ни турцу ни хришћани нико није са Богом ако тепа друге људе. Бог може да суди по настројењу срца људима других религија који немају додирних тачака са хришћанством пореклом. 

Па ти си идиосинкразија (мада да је вероватно и код тебе преовладао географски фактор, једноставно тако људски мозак функционише -- мислим зашто ниси постао римокатолик, или протестант кад си прешао на хришћанство). Јасно да је географска припадност преовлађујући фактор којој ће неко религији да припада. Свакако није једини. Али ја сам поприлично сигуран да сам рођен у Камбоџи да бих био православни будиста, као што сам овде православни хришћанин. А што се тиче тепања, па ми смо (разуме се, не само ми) додељивали ореоле људима који потепају што више оних који омаше коју јоту у символу. Христос је рекао јер огладнех и дадосте ми да једем, ожеднех и напојисте ме, странац бејах и угостисте ме, го бејах и обукосте ме, разболех се и посетисте ме, у тамници бејах и дођосте к мени, није ни помињао су ти што бивају награђени неки његови ученици (они му одговарају да га не знају), али то није како ми волимо да се опходимо једни према другима. Максим Исповедник је завршио тако што га је сабор осудио, па су му одсекли руку и језик, и пустили га да га разјарена светина угази. А то су му све урадили управо наши, или ти његови, најрођенији, а не тамо неки турци, или комунисти. Па ти сад мени реци ко је ту био против Бога, свети Максим, или свети сабор и висока преосвештенства која су га осудила?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

To jedno slovo cini da li je Sin jednak Ocu ili nije,.... pazi,.... samo to.... ma nista strasno.... :!:

Па објективно и није. Једини разлог зашто мислиш да је страшно је зато што су те научили да тако мислиш. Шта теби за твој свакодневни живот значи и једно јота, или филиокве, или било шта од тога? Да ли ти је уопште битно да ли је у Христу ипостасна унија, или просопонална унија двеју природа? Реално те баш брига, само папагајишеш нешто што си научио, а заправо ти иде ни из џепа, ни у џеп.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, mirko1929 рече

Па објективно и није. Једини разлог зашто мислиш да је страшно је зато што су те научили да тако мислиш. Шта теби за твој свакодневни живот значи и једно јота, или филиокве, или било шта од тога? Да ли ти је уопште битно да ли је у Христу ипостасна унија, или просопонална унија двеју природа? Реално те баш брига, само папагајишеш нешто што си научио, а заправо ти иде ни из џепа, ни у џеп.

Objektivno ipak jeste, jer da li je Sin slicnosustan ili jednosustan Ocu jeste zaista velika razlika, slicnosustan vodi u arijanizam, jednosustan vodi u pravu veru u Sina kao Boga. I da li jeste ili nije Ipostasna unija dveju priroda, jer nas pogresno razumevanje moze odvesti u nestorijanizam i daleko od pravog i istinitog Boga. Da li onda zelis tako nesto ili ne zelis ?

Pa onda mozes da kazes recimo sta ce mi principi i stavovi i u obicnom zivotu, cu zivim kako ja ocu i po nekim svojim pravilima, bas me briga za sve, sve dok ne udaris glavom u zid i ne nastradas. Tako slicno i u veri, imaju neki principi i stavovi (dogmati i ispovedanja) koji nas vode u tom verskom i duhovnom zivotu, inace i tu mozemo da udarimo glavom u zid (duhovni).

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Da li onda zelis tako nesto ili ne zelis ?

Апсолутно небитно. То што сам православно исповедао догмате није помогло никада никоме у мом животу. Ни мени, ни другима. Све би било идентично и да сам био аријанац, и да сам био несторијанац. С друге стране није свеједно да ли ћеш нахранити гладног, и да ли ће тебе сутра неко нахранити ако будеш био гладан. Капираш?

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, sampaganini92 рече

Услов је да ниси федеративна творевина КПЈ у овом случају. Нека истотија култура тог народа на том простпру би била пожељна фа би их схватили озбиљно као нацију. На њихову жалодт то је простор српске историје и културе. Оно што ти волиш, опипљиви докази, обилује њима стара Србија. 

To moras da se dogovoris sa buragskim naciJonalistima. NJihov stav je da je makedonija bugarska a da su makedonciu bugari i tu nema sta da se prica. A sve imaju, kao sto rekoh, i dokaze i spise i crkvene knjige i najvaznije cistu naciJonalsiticku logiku po kojoj je tako normalno da se svojataju raznorazni narodi... nesto sto je prilicno tipicno za svakog naciJonalsitu bio on srbin, bugarin ili inuit.

To je prostor bugarske istorije i kulture, kazu oni i prilicno su ubedljivi... 

Trebalo bi cuti argumente obe strane pa tek onda doneti odluku o tome sta su zapravo makedonci... ili jos bolje pustiti ih na neku livadu da se pobiju pa ko pobedi onoga je makedonija...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, mirko1929 рече

Па ти си идиосинкразија (мада да је вероватно и код тебе преовладао географски фактор, једноставно тако људски мозак функционише -- мислим зашто ниси постао римокатолик, или протестант кад си прешао на хришћанство). Јасно да је географска припадност преовлађујући фактор којој ће неко религији да припада. Свакако није једини. Али ја сам поприлично сигуран да сам рођен у Камбоџи да бих био православни будиста, као што сам овде православни хришћанин. А што се тиче тепања, па ми смо (разуме се, не само ми) додељивали ореоле људима који потепају што више оних који омаше коју јоту у символу. Христос је рекао јер огладнех и дадосте ми да једем, ожеднех и напојисте ме, странац бејах и угостисте ме, го бејах и обукосте ме, разболех се и посетисте ме, у тамници бејах и дођосте к мени, није ни помињао су ти што бивају награђени неки његови ученици (они му одговарају да га не знају), али то није како ми волимо да се опходимо једни према другима. Максим Исповедник је завршио тако што га је сабор осудио, па су му одсекли руку и језик, и пустили га да га разјарена светина угази. А то су му све урадили управо наши, или ти његови, најрођенији, а не тамо неки турци, или комунисти. Па ти сад мени реци ко је ту био против Бога, свети Максим, или свети сабор и висока преосвештенства која су га осудила?

Па пази кренули смо од тога ко је против Бога и да ли је та синтагма валидна. Ја ти и у овом другом примеру доследно тврдим ови који су утепали и дали да се утепа Св. Максим су против Бога. Тепање није са Богом никако. Независно од тога шта су они устима исповедали а делима кршили. Ако Бог постоји то јест ако верујеш да постоји онда свакако можеш бити и против њега, не знам шта те ту буни. Наши владари једу тепали у том својству свакојаке али су се касније и као монаси кајали и живели са Богом.

Па сатана је први био против Бога а у писму пише да ће змија имати свој пород на земљи. Дакле и међу нама има оних који су за и који су против Бога. Није свако ко је против именом сатаниста можда каже за себе да је православац а исто тако није свако ко је именом шта год осим хришћанин нужно и против Бога. То је већ домен Божијега суда и он ће одретити онима који га нису познали место у будућем царству. А они који ду га познали а који су против њега, ту је већ оправдати веома тешко. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

To moras da se dogovoris sa buragskim naciJonalistima. NJihov stav je da je makedonija bugarska a da su makedonciu bugari i tu nema sta da se prica. A sve imaju, kao sto rekoh, i dokaze i spise i crkvene knjige i najvaznije cistu naciJonalsiticku logiku po kojoj je tako normalno da se svojataju raznorazni narodi... nesto sto je prilicno tipicno za svakog naciJonalsitu bio on srbin, bugarin ili inuit.

To je prostor bugarske istorije i kulture, kazu oni i prilicno su ubedljivi... 

Trebalo bi cuti argumente obe strane pa tek onda doneti odluku o tome sta su zapravo makedonci... ili jos bolje pustiti ih na neku livadu da se pobiju pa ko pobedi onoga je makedonija...

Морао бих заиста лично да чујем те Бугаре да бих ти поверовао да су убедљиви жао ми је што ти овде не могу поверовати на реч. Видиш веома је једноставно постоји рецимо један манастир Високи Дечани, њега тврде да су направили и Срби и Албанци али није тачно и једно и друго, а оно што је тачно доказује се материјалним доказима лако. И сијасет је таквих примера и у Македонији. Тако да је само ствар да ли те нешто офрље интересује или оћеш да истражиш. Ако се заинтересујеш дођеп до истине. Ето. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, mirko1929 рече

Апсолутно небитно. То што сам православно исповедао догмате није помогло никада никоме у мом животу. Ни мени, ни другима. Све би било идентично и да сам био аријанац, и да сам био несторијанац. С друге стране није свеједно да ли ћеш нахранити гладног, и да ли ће тебе сутра неко нахранити ако будеш био гладан. Капираш?

Ti treba da ukapiras da ti (ili ja) ne pises i ne postavljas pravila u veri i duhovnom zivotu, nego ipak svima nama je orjentir crkva i ucenje sabora i otaca o veri i duhovnom zivotu i cilju vere koje je u spasenju duse. A prva i osnovna stvar u veri jeste pravo i spasonosno ispovedanje vere u Boga, recimo taj zahtev imamo u samom krstenju.

I onda nije svejedno kako verujemo u Boga i da li je u pitanju arijanizam koji odrice vecno postojanja Isusa Hrista kao Boga, ili nestorijanizam koji odrice realno ovaplocenje Boga u telu, da li su to nebitne stvari. Da li bi tebi bilo nebitno da li jesi ili nisi dobro savladao zakone matematike i da onda radis u nekoj banci kao menadjer sa velikom lovom..... :smeh1:..... tako slicno i ovo treba da se posmatra, nije svejedno da li si arijanac ili nestorijanac, izgubices veru u istinitog Boga, i sta ti onda znaci milosrdje, znaci, ali ne moze da nadoknadi pravu veru u Boga, to ti je kao da neki  lopov daje neku lovu u humanitarne svrhe, lepo, ali to ga ne cini manje lopovom koji mora da robija. :coolio:

Tako slicno te ne moze opravdati milosrdje pred Bogom ako imas laznu veru u Njega..... nije moglo ni Arija ni Nestorija i slicne,.... nece ni nas....

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, sampaganini92 рече

Па сатана је први био против Бога а у писму пише да ће змија имати свој пород на земљи. Дакле и међу нама има оних који су за и који су против Бога. Није свако ко је против именом сатаниста можда каже за себе да је православац а исто тако није свако ко је именом шта год осим хришћанин нужно и против Бога. То је већ домен Божијега суда и он ће одретити онима који га нису познали место у будућем царству. А они који ду га познали а који су против њега, ту је већ оправдати веома тешко. 

Ја знам само да је Христос рекао да је ономе човеку ближњи не било који јеврејин (тј. православац) који је прошао поред њега као поред турског гроба, већ самарићанин (тј. јеретик) који му је помогао. Али, ми се у животу не руководимо тако. Не, него и го*но је златно, само кад је наше. А онај тамо, он може да дуби на трепавицима, свеједно га треба сатрти нану му јеретичку погану безбожничку...

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, sampaganini92 рече

Морао бих заиста лично да чујем те Бугаре да бих ти поверовао да су убедљиви жао ми је што ти овде не могу поверовати на реч. Видиш веома је једноставно постоји рецимо један манастир Високи Дечани, њега тврде да су направили и Срби и Албанци али није тачно и једно и друго, а оно што је тачно доказује се материјалним доказима лако. И сијасет је таквих примера и у Македонији. Тако да је само ствар да ли те нешто офрље интересује или оћеш да истражиш. Ако се заинтересујеш дођеп до истине. Ето. 

https://www.facebook.com/Macedonia.is.bulgarian/?ref=page_internal

https://www.facebook.com/Djambazki.VMRO/videos/македония-е-българска-а-българия-е-над-всичко-1/452494945956795/

Подели на овим сајтовима

@sampaganini92 preporucujem narocito da se zadrzis na komentarima na ovim youtube klipovima posto je staro pravilo da su jutjub komenatari ogledalo naciJonalizma svakog naroda ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, fsa рече

A jesu li za Boga oni koji u ime Boga i vere druge ljude nazivaju stokom?

Па нисам испратио њихову расправу од почетка алк колико сам схватио Вилер алудира на део из псалтира и сам каже да није битно дал си србин или не већ да ако си против Бога си стока по реченом у псалтиру. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...