Jump to content

Neke stvari koje treba znati..

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 минута, sanja84 рече

Da, samo ljudi su pukli ili pucaju na sve strane.. I malo je mira, razumevanja i snage da se sa drugima bude u redu. Ljudi su postali sebični. Ja prva. Prosto ljudi nemaju snage da izvlače duge iz blata, kad su i sami potonuli. 

Da ima mnogo istine u tome sto si rekla. Ali evo nekih mojih misli o tome. To da ljudi nemaju snage ili da ti sama sebi kazes da nemas snage je prejudiciranje, imaginarna granica koju ljudi cesto sami sebi postave u mozgu. Ja mislim da mozes, vjeruj da mozes i moći ćeš. Ako vjerujes da ne mozes i neces moci i to je za tebe "istina". Covjek i uocava oko sebe ono sto I sam misli. Na primjer, da ti bolje pojasnim. Kad želiš da kupus neki odredjeni auto ili želiš da otputujes na neko odredjeno mjesto, ti uocavas u gradu bas ta auta i kao da ih vidjas češće, kao da od jednom mnogo ljudi vozi to auto a prije ga nisi uocavala. Tako isto uocavas i reklame, bilborde bas toga mjesta gdje bi želela otputovati. To nije slučajno. Tako razmišljaš najpozitivnije sto mozes i poceces i uocavati i dobre ljude oko sebe. Ko hoce da promjeni druge, treba da promjeni sebe. Pa će neki tvoji prijatelji da vide lijep primjer, pa će i oni početi, pa će od njih neko da vidi itd itd. Jedan dobar karakter moze da promjeni generacije, milione..imamo mnogo takvih primejera kroz istoriju. Evo ti sama za sebe kazes i ja sam prva postala sebična. To si spoznala znaci da imas neke lose crte karaktera, kao i svako uostalom. Problem je sto svako ne spozna. E sad kad si napravila tak prvi i glavni korak spoznaje. Načini i drugi, izazovi se da sebičnost zamjenis potpuno suprotnom osobinom. Milostinjom, empatijom.I tu se mozes ugledati na Isusa. Izazovi se na par dana. Napravi konkretne korake. Pozitivna misao bez pozitivne akcije ne donosi puno. Mozes cijelu godinu da sjedis u sobi i samo misliš pozitivno a nista ne radis,nece ti donijeti velike koristi. Niko nije izgubio nista davanjem i milostinjom, nego samo svojom sebicnoscu i samoljubljem. Siromasan covjek moze biti sretan, ali ni jedan sretan covjek nije siromasan. Nastoj da sto bolje saslusas ljude. Imamo dva uha a jedna usta da duplo vise slusamo nego pricamo😄. Zanimaj se malo za probleme i potrebe drugih. Nauči nesto o tome sto oni vole. I postavi im neko pitanje. Imaj tu pravu i iskrenu zainteresovanost. I vidjeces kako se sve mjenja. Izvini unaprijed, da ne pomisliš da mnogo pametujem. I ja sam covjek sa manama i greskama. Samo ti iznosim neka svoja razmišljanja u nadi da će ti poslužiti i valjati. 😊

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Flojd рече
:krstix::krstix::krstix:

STRUMFOVISRBIJA.FANDOM.COM

Gruber (original French name Schtroumpf Costaud) je jedan od glavnih likova stripa Štrumpfovi i crtanog filma Štrumpfovi, koji se pojavljuje širom sveta. Gruber je najjači i najhrabriji štrumpf...

Zajebao si se pre sam ovaj.  

To je bila šala mada se ne slažem sa tobom povodom tvojih iskaza, tj dislajkova. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, sanja84 рече

@Плаво Небо да, на питање ко треба да пере суђе у кући, каже један духовник, ко први стигне. У смислу да се утркују. 

Hvala Bogu. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Плаво Небо рече

To je bila šala mada se ne slažem sa tobom povodom tvojih iskaza, tj dislajkova. 

Znam brate znamo se odavno. 😄😄 Vidis da i ja mlataram. Haha samo si me lose skontao.😉

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...