Jump to content

Lazar 12

Члан
  • Број садржаја

    82
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lazar 12's Achievements

Ту је, мало гледа-мало пише

Ту је, мало гледа-мало пише (4/9)

32

Форумска репутација

  1. Razumijem ja sta ti govoriš draga sestro. I protestanti dijele vjeorvanje u istog Boga kao i mi. I mozemo da se u gledamo na njih u tome i da širimo radosnu vijest. Hristos nas je sve pozvao na to. Ne samo svestenike. Hvala ti puno sto si odgovorila i sto ucestvujes u temi. To je naš narod izmislio sam sebi da lakse podupre svoju lijenost i grijeh. Te recenice tipa, samo pop ne smije da se opija, pusi i bludnici a mi možemo. To je potpuno pogrešan stav i samo izgovor. Ne treba nikoga da osudjujemo več da radimo svojim primerom za druge i sebe. Za Hrista Boga. Nagrada je velika. Veca nego sto mozemo da zamislimo. Svestenici treba da vode narod u budu primjer. Ali Hristos je dosao za sve nas bogate, siromasne, pismene i nepismene, muškarce i zene, vrijedne i lijene. Nase tijelo je hram Duha Svetog i naša duša treba da je odraz Hrista u ovom svijetu. Mi smo ovdje ambasdori Hrista a crkve su ambasade. I velika je sreča ali i odgovornost biti rodjen kao Hriscanin.Zato pustimo izgovore i grijehe i budimo svetlost svijetu kao sto smo pozvani, svi od reda. Svako dobro u Hristu Gospodu!!!
  2. Koliko svakodnevno radimo na propovjedanju jevanjdelja i na koje sve načine. Večina nas radi na svojim poslovima za manje vise mizerne dnevnice. Ali koliko nas radi onaj "posao" gdje je nagrada vjecan zivot sreće. Nagrada kakvu ni najveci bogataši ne mogu imati. Preporucite knjige, članke i načine propovjedi
  3. Htio bih da iznesem par svojih razmišljanja u vezi najbitnije stvari u zivotu jedne osobe. Bitnije i od odnosa sa prijateljima, i od odnosa sa roditeljima, bitnije od posla, od karijere, fakulteta, bitnije od svega. Zapitamo li se mi Hriscani, da li smo uopste Hriscani. Isus je dosao da nas spasi, dao nam savrsena moralna načela kojim nema zamjerke ni u bilo kome vjeku i vremenu. Postoje razni propovjednici, „proroci“, učitelji i mnogi drugi koji hoce da ih slijedimo.Na to nas je Isus i upozorio, da če mnogi pokusati da nas prevare. Iako se nadje malo dobra u njihovom učenju, to je iz prirodnog zakona koji mi svi imamo u sebi i koje nam je Gospod rodjenjem dao.Niko nije donio takva moralna načela koja izlaze iz okvira svog vremena i vrijede za sva vremena! Ali mi nikad ne mozemo zaslužiti Božju milost sa svojim malim odricanjima i trudom. Svi smo grešni. A kad se čaša vode po keša sa malo otrova opet nas ubije. Iako tu ima vode i dobroga ima o otrova koji je smrtonosan. Isus je dokazao svoje rjeci svojim vaskrsenjem, i to je istroijska cinjenica zabiljezena u mnogo izvora, sto hriscanskih sto onih drugih. Apostoli su dali svoje živote u najvecim mukama za Vaskrslog Hrista. Da li mi to shvatamo ozbiljno. Da li nam je bitno to kako ćemo zivjeti u večnosti,ili nam je bitnije neko zadovoljstvo koje traje par sati ili dana. Način na koji živimo, način na koji se ophodimo prema drugima, način na koji prenosimo radost Jevanjelja i spasa.. Da li nam je bitan? To je vjecnost. Ovaj zivot je samo sekunda. Način na koji trošimo svoj novac je način naseg odnosa prema Bogu. Ako ga trošimo na kocku alkohol drogu, nepotrbno skupu odjecu, znaci da podržavamo nesto zlo i prolazno i podržavamo svoju propast i propast drugih. Ne mozes vjerovati u Hrista iskreno a opijati se svaki dan, kockati, zlo raditi. To znaci da ne vjerujes. Zato braco shvatimo ozbiljno ono sto je jako jakoo bitno, a to je život koji nas ceka u carstvu njegovom, koje Nije od ovoga svijeta, u kojem nema bola i patnje. Zrtvujmo se malo zaradi vjecne blagodati. Svako dobro u Hristu Isusu, spasu našemu, da se molimo i propovjedamo radosnu vjest svima.!!
  4. Efescima 5:18 (RDK) 18 I ne opijajte se vinom u kome je kurvarstvo, nego se još ispunjavajte duhom, Korinćanima 6:9-10 (RDK) 9 Ili ne znate da nepravednici neće naslediti carstvo Božije? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici, 10 Ni lupeži, ni lakomci, ni pijanice, ni kavgadžije, ni hajduci, carstvo Božije neće naslediti. . Korinćanima 6:12 (RDK) 12 Sve mi je slobodno, ali nije sve na korist; sve mi je slobodno, ali neću da šta ovlada mnome Korinćanima 8:9-13 (RDK) 9 Ali se čuvajte da kako ova sloboda vaša ne postane spoticanje slabima. 10 Jer ako tebe, koji imaš razum, vidi ko u idolskoj crkvi gde sediš za trpezom, neće li njegova savest, slaba budući, osloboditi se da jede idolske žrtve? 11 I s tvog razuma poginuće slabi brat, za kog Hristos umre. Matej 18:8-9 (RDK) 8 Ako li te ruka tvoja ili noga tvoja sablažnjava, odseci je i baci od sebe: bolje ti je ući u život hrom ili kljast, nego li s dve ruke i dve noge da te bace u oganj večni. 9 I ako te oko tvoje sablažnjava, izvadi ga i baci od sebe: bolje ti je s jednim okom u život ući, nego s dva oka da te bace u pakao ognjeni.
  5. Jedan od velikih problema naseg Pravoslavnog društva i ono sto se moze uociti svakodnevno je problem pretjeranog unosenja alkohola. Negativne posledice su ocigledne i za porodicu, pojedinca i za samo društvo. Svadje, tuce, zločini pod dejstvom alkohola,blud, nemoral, unistavanje porodice, unistavanje svoga tjela koje je hram Duha Svetoga,smanjena učinkovitost u izvršavanju svakodnevnih obaveza, saobracajne nesrece, stradaju djeca, ostaju invalidi itd itd. Mislim da se u nas mentalitet uvukla misao da je alkohol uredu. Hristos nam ne zabranjuje alkohol u potpunosti ali je mnogo puta naznaceno da pijanice nece naslijediti Carstvo Nebesko.Zar tako neozbiljno uzimamo to a u dalje se smatramo Hriscanima. Sve nam je na volju ali nije sve na korist kaze Sveto Pismo. Čaša vina moze biti i zdrava ali opijanje i ljenstvovanje, pa cak i na slavama i za praznike ili bilo kada je veoma veliki grijeh. Nemojmo to uzimati tako olako. Ako nas alkohol sputava i ako cinimo Losa djela i odajemo se ljenstvovanju, bludu, psovkama treba da ga odbacimo u potpunosti ako se ne mozemo kontrolisati. Opijanje za Slavu nije Bogu ugodno. Nije hriscansko. Veliku štetu cinimo i sebi i djeci kojoj dajemo takav primjer. U tome je snaga Pravoslavlja. Samo zaista jak covjek moze da ima sve dostupno i da se opet nikada ne napija i ne cini grijeh. To je snaga. Takvi ljudi su face a ne oni koji se napiju pa se tuku i misle da su hrabri. To je kukavicluk. Budimo jaki po Hristovim zapovjestima i standardima.Budimo face za Hrista. Imajmo hrabrosti reci NE našem drustvu koje nas navodi na opijanje i grijeh. To je hrabrost. To je faca. A ne neko ko ne moze da se suoci sa problemima i odaje se alkoholu da to rjesi,jos se i hvali kako puno moze popiti. To je standard za slabice. Budi faca i probaj po Hristovom standardu. Ja se nadam da cemo ovdje skupa iznjeti ideje i pomoči našoj braci da se bore sa ovim porokom.Da naše napore protiv opijanja učinimo svakodnevnicom, i da dajemo dobar primjer koji če naša omladina da prati. Nikoga ne osudjujem, ali treba da se suocimo sa problemom i da zajedno radimo na njegovom otklanjanu. Treba da upoznamo ljude da nije uredu napijati se nikada a kamo li za Slavu Božic, Vaskrs i time misliti da dajemo doprinos slavlju a ustvari cinimo veliki grijeh. Uredu je popiti času dve vina ali ne i opijati se. Hristos ima sve odgovore i na nama je velika odgovornost da to djelimo sa našom posrnulom bracom.
  6. Staklene oči Indije – Pravoslavlje i duhovnost dalekog istoka – Svetosavlje SVETOSAVLJE.ORG Novo doba – Nju ejdž – Svetosavlje SVETOSAVLJE.ORG Čovek je viši od zvezda – okultizam, astrologija, magija – Svetosavlje SVETOSAVLJE.ORG
  7. Bog nam je obećao da će ocuvati svoju poruku. Imamo Sveto Pismo i Sveto Predanje. Bog je slao proroke i preko njih davao prorocanstva i na kraju se ovaplotio Sin Božji. Nakon svega toga Bog ne dopusta da se kvari njegova poruka. Evo malo materijala za one koje to interesuje. Biblija je najocuvanija drevna knjiga ikada napisana zaista. To je Božja volja..
×
×
  • Креирај ново...