Тражитељ Написано Мај 2, 2021 Пријави Подели Написано Мај 2, 2021 У Хрватској је група Хрвата, на свој начин, честитала Ускрс Србима у Борову. По извештавању Јавног сервиса, сазнајемо да су то учинили некакви - мушкарци. Срећом па нису белци. Или "хетеросексуални конзервативни белци". Од свих оних наслова "Србин у Италији убио тога и тога", "Србин у Шпанији опљачкао тога и тога", "Србин у Холандији силовао тога и тога", чак и кад се ради о Ромима, Бошњацима или Мађарима са српским држављанством, по писању нашег јавног сервиса, сазнајемо да су у овом случају то чинили - мушкарци. Стиче утисак да су Срби, жртве некаквог мушког насиља у Хрватској, а не националног прогона? https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/region/4356893/borovo-hrvatska-srbi-ubij-srbina.html Група Хрвата. И не знам зашто смо стално ми ти који их перемо, стално смо ми ти који наглашавамо да нису у питању Хрвати него некакви "криминалци", "нељуди", шта ли већ? Зашто стално ми инсистирамо како нису сви Хрвати исти, зашто не пустимо поштене Хрвате да то говоре? Да поштени Хрвати дођу сад у Борово и честитају Србима Ускрс и кликну "Опростите нам", као што се из Србије и Црне Горе посипамо пепелом за све и свашта? Да поштени Хрвати у знак протеста крену да постављају ћириличне табле, ако они који их чекићају нису Хрвати, него хрватски изроди? Да поштени Хрвати у гневу праведника оду и олупају табле "За Дом, спремни!". Не један, не два, него неколико десетина, неколико стотина. Борово је српско село од 5.000 људи, у Срему. У оном делу Срема за који су партизански картографи одлучили да треба да припадне СР Хрватској, а не САП Војводини. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 2, 2021 Пријави Подели Написано Мај 2, 2021 Министар унутрашњих послова Србије: „Путем званичних канала, затражио сам од мојих хрватских колега да нам дају објашњење о инциденту као и да, ако је све што је на снимку дељеном путем друштвених мрежа истина, учине све да и такозвани навијачи ’Динама‘ и полицајци који су их чували док су Србима претили смрћу, буду примерено кажњени“, навео је Вулин у изјави за јавност. Он је оценио да „усташко дивљање у местима у Хрватској где живе Срби није новост, па чак ни када им се смрт призива на православни Васкрс, али јесте новост да полиција Хрватске послушно следи силеџије и кукавице, док прете Србима у Борову селу клањем и убијањем“. „Чињеница да постоје усташе не говори ништа ни о Хрватима, ни о хрватској држави, али ако не буду кажњени и они и полицајци који их штите, то ће много говорити и о Хрватима и о хрватској држави“, поручио је министар Вулин. https://rs.sputniknews.com/vesti/202105021125245187-vulin-zatrazio-do-hrvatske-objasnjenje-incidenta-u-borovu/ Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Мај 2, 2021 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2021 "Такозвани" навијачи, "такозвани" хрватски родољуби, као и чувена "такозвана" НДХ. Да не скрећем тему у нежељене воде, али Вулиновим изјавама по правилу недостаје само да буду потписане са "такозвани министар". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука