Jump to content

Da li podržavate НАЦРТ ЗАКОНА О ИСТОПОЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

dragisa

Препоручена порука

пре 7 часа, Dragi рече

Pazimo - muželožnici spadaju u istu grupu kao kurvari i bludnici. Kurvarstvo i blud je sve izvan braka i donegde pre braka, čak i samozadovoljavanje. Hrišćanstvo ima visoki moral. Taj visoki moral ne smemo da pretvorimo u lažni moral, osuđivanjem drugih ljudi dok sami nismo mnogo bolji, a i da smo mnogo bolji moramo da pazimo kada osuđujemo.

То причам све време. Ништа од тога није благословено нити је паметно давати системску подршку томе. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Avocado рече

Moraju crkve i verske zajednice da budu registrovane u skladu sa posebnim zakonom (Zakon o crkvama i verskim zajednicama)...

Taj deo samo isključuje sveštenike neregistrovanih crkvi i v.z. iz primene tog izuzetka.

Nego, možda bi trebalo ukinuti taj zakon jer verske zajednice mogu da zaključuju ugovore... ;) :)

Dobro, poseban zakon za registraciju verskih zajednica, verovatno su tu nabrojani uslovi koji moraju da ispune verske organizacije kako bi bile registrovane i priznate pred drzavom i zakonom i kako ne bi bile priznate neke sekte sa extremnim stavovima.

Ovo te ne razumem, zasto da se ukine, i kakvi su to ugovori, kako drzava onda da prati rad i delovanje verskih zajednica?

Zato sto to nije u skladu sa osnovnim principima ove države iskazanim u Ustavu.

Pa, logicno je da zavisi od toga da li hodja moze da potkrepi argumentima kako i zasto su losi i u kom smislu losi. Kao sto i recimo ja mogu da kazem da su neki muslimani losi, oni koji praktikuju djihad i netoleranciju prema drugim verama. Jel sam nesto prekrsio, recimo musliman hriscaninu moze da zameri na inkviziciji i slicno.

Nisi... nisi našao ni jedan propis koji štiti posebno njih, a da isto tako ne štiti i ostale... samo baljezgaš... što ne bi bio toliki problem da konstantno ne iznosiš tu istu netačnu tvrdnju u formi pitanja.

Otprilike kao da te ja pitam zašto u Bibliji piše da je Isus imao tri glave... pa mi ti lepo objasniš da to nigde ne piše u Bibliji i objasniš mi šta piše... i onda ti ja ponovo postavim identično pitanje... i tako pet puta...

Zato te sad pitam koja je svrha toga? Što to radiš?

Pa, zato sto ako pogledamo realno, za njih kao manjinu vazi vise nego za druge manjine, recimo vec je Viler naveo koliko je bitnije da se prica i vodi racuna o prava radnika u ovoj zemlji nego da sad trebamo da forsiramo politcku homo iako su manjina.

Pa onda imamo posebne zakone za homo pricu, kao ovaj sad predlog zakona o istopolnim zajednicama, koje neke zemlje bese cak i u EU nemaju (neko je pomenuo na temi), zar to nije moglo da se resi kroz vec postojece zakone i njihovu dopunu, koliko vidim i ovo sto menjaju neke clanove Zakona o zabr. diskr. takodje menjaju zbog homo price. Pa verovatno u buducnosti i trazenje homo braka i usvajanje dece. Kao sto se i posebno uvodi u skolama predavanja o homo prici. Pa onda i ovo sto smo pricali oko moguce diskriminacije u vezi propovedi svestenika o homo i van crkve (nisam siguran da li na Zapadu vec ogranicavaju i u crkvi).

I ko zna sta sve jos postoji na Zapadu u vezi dodatnih prava za homo i zabrana homo kritika . Pa secam se Bajden je pre par godina (cini mi se dok je bio podpredsednik Obami) rekao da drzave koje ne priznaju i ne prihvataju homo pricu nece imati podrsku Amerike - a znamo sta to znaci u politickom i ekonomskom vidu.... itd...

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Вилер Текс рече

Вероисповест поредити са мужеложништвом је потпуно помрачење свести.

Ne kažem da je to isto... samo ukazujem na retardiranost argumenta da ako nešto može da se uredi ugovorom onda za to nije potreban zakon.

Mašiš... kao i obično...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Bokisd рече

Pa, logicno je da zavisi od toga da li hodja moze da potkrepi argumentima kako i zasto su losi i u kom smislu losi.

Ne zavisi. Nije logično.

Цитат

Kao sto i recimo ja mogu da kazem da su neki muslimani losi, oni koji praktikuju djihad i netoleranciju prema drugim verama. Jel sam nesto prekrsio, recimo musliman hriscaninu moze da zameri na inkviziciji i slicno.

Nisi... jer si rekao da su neki muslimani loši, uz validne argumente zašto su ti neki loši... kad kažeš da su svi loši, onda jesi prekršio.

Цитат

Pa, zato sto ako pogledamo realno, za njih kao manjinu vazi vise nego za druge manjine, recimo vec je Viler naveo koliko je bitnije da se prica i vodi racuna o prava radnika u ovoj zemlji nego da sad trebamo da forsiramo politcku homo iako su manjina.

I po ko zna koji put navodiš istu nebulozu bez ikakvog relevantnog primera... to o čemu se koliko priča ne znači da neko ima veća prava...

Цитат

Pa onda imamo posebne zakone za homo pricu, kao ovaj sad predlog zakona o istopolnim zajednicama,

Hmmm... jel se drogiraš? Imamo poseban zakon za njih samo zato što tvoji istomišljenici nisu dozvolili da se to reši zakonom koji reguliše heteroseksualnu zajednicu života.

Цитат

Kao sto se i posebno uvodi u skolama predavanja o homo prici.

Ne postoje posebna predavanja o "homo priči"... mani se lupetanja...

Цитат

Pa onda i ovo sto smo pricali oko moguce diskriminacije u vezi propovedi svestenika o homo i van crkve (nisam siguran da li na Zapadu vec ogranicavaju i u crkvi).

I tu ti je objašnjeno i pokazani su ti konkretni članovi iz kojih se vidi da to nije nikakva njihova privilegija, već se odnosi na diskriminaciju svih ljudi na osnovu njihovog ličnog svojstva... mani se lupetanja...

Цитат

I ko zna sta sve jos postoji na Zapadu u vezi dodatnih prava za homo i zabrana homo kritika.

Ništa.

Цитат

Pa secam se Bajden je pre par godina (cini mi se dok je bio podpredsednik Obami) rekao da drzave koje ne priznaju i ne prihvataju homo pricu nece imati podrsku Amerike - a znamo sta to znaci u politickom i ekonomskom vidu.... itd...

Isto koliko i države koje podržavaju ropstvo, terorizam, nejednakost žena, itd...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Avocado рече

Ne zavisi. Nije logično.

Nisi... jer si rekao da su neki muslimani loši, uz validne argumente zašto su ti neki loši... kad kažeš da su svi loši, onda jesi prekršio.

Pa, onda moramo da definisemo sta taj hodja misli pod tim da su svi losi, koje argumente navodi za tu svoju tvrdnju i onda zavisi od objektivnosti tih argumenata da li moze na njega da se primeni zakon o diskriminaciji. Kao kad bi ja sad rekao da su svi muslimani losi jer su svi djihadisti i netolerantni i slicno, to bi bila verbalna uvreda (definicija - Reč je o ispoljavanju besa govorenjem teških i pogrdnih reči, a koje za cilj imaju nanošenje psihičkog bola drugoj osobi. U verbalno zlostavljanje između ostalog spada i omalovažavanje, obezvređivanje, narušavanje samopouzdanja, pretnje i dr.) i podlozna zakonu.

Ali, mogu i da kazem recimo, da je muslimanska vera u smislu verovanje u Boga pogresna i losa i da se pravo verovanje u Boga moze naci u Svetom Pismu, i naravno musliman moze to isto reci prema hriscanima u odnosu na Kuran i onda da raspravimo :svadja: , ili zajedno da kritikujemo homo pricu u odnosu na Sveto Pismo i Kuran i moral, i  tu nema razloga za uzimanje diskriminacije homo price. Ili filozofski da se kritikuje homo, ili medicinski, i naravno da homo mogu da odgovore i brane svoju pricu svojim argumentima.

Ali, licno mislim da taj politicki homo ne dozvoljava kritiku i bilo kakvu pricu i dijalog i hoce da postavi homo pricu iznad prava i obaveza ostalih manjina, cak i u odnosu na vecinu.

I po ko zna koji put navodiš istu nebulozu bez ikakvog relevantnog primera... to o čemu se koliko priča ne znači da neko ima veća prava...

Kad bi se recimo pricalo o pravima Romske manjine koliko se prica i radi na pravima homo manjine, Romi bi dosad resili dosta svojih problema kao ugrozena manjina. Ili ove nase izbeglice u Srbiji i ko zna jos koje manjine koje takodje trebaju drustvenu i zakonsku brigu.

Hmmm... jel se drogiraš? Imamo poseban zakon za njih samo zato što tvoji istomišljenici nisu dozvolili da se to reši zakonom koji reguliše heteroseksualnu zajednicu života.

Stvarno ne znam za to koji su ti koji to nisu dozvolili i zbog cega su tacno bili protiv. Ali nije to poenta, nego zasto oni kao manjina trebaju poseban zakon, zasto i druge manjine takodje nemaju takvu privilegiju za nekim posebnim zakonom.

I zasto se to nije moglo regulisati nekim promenama i dopunama vec postojecih zakona, pa neke drzave u EU (?) cak i nemaju takav zakon o istopolnim zajednicama, da li to znaci da takve drzave ne brinu svojim zakonodavstvom o osnovnim pravima svake manjine, pa tako i homo manjine.

Ne postoje posebna predavanja o "homo priči"... mani se lupetanja...

Kako bre Avocado ne postoje u skolama, ti ko da si se od ove strane ukljucio u pricu..... :D

Ništa.

Ce vidimo kada dodju novi zahtevi za nas u vezi homo price.

sto koliko i države koje podržavaju ropstvo, terorizam, nejednakost žena, itd...

Pa, to sto navodis su extremna krsenja prava ljudi, isto vazi i za homo ako se extremno krse prava, ali ako vec postoje zakoni koji regulisu prava manjina i samim time i prava homo manjine, onda Bajden ne mora da se sekira mnogo, ali mislim da je Bajden mislio i na nesto drugo u smislu tog pominjane politicke homo price i nametanja prava homo iznad prava ostalih manjina.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Bokisd рече

Pa, onda moramo da definisemo sta taj hodja misli pod tim da su svi losi, koje argumente navodi za tu svoju tvrdnju i onda zavisi od objektivnosti tih argumenata da li moze na njega da se primeni zakon o diskriminaciji.

Ne moramo...

Kao kad bi ja sad rekao da su svi muslimani losi jer su svi djihadisti i netolerantni i slicno, to bi bila verbalna uvreda (definicija - Reč je o ispoljavanju besa govorenjem teških i pogrdnih reči, a koje za cilj imaju nanošenje psihičkog bola drugoj osobi. U verbalno zlostavljanje između ostalog spada i omalovažavanje, obezvređivanje, narušavanje samopouzdanja, pretnje i dr.) i podlozna zakonu.

Ali, mogu i da kazem recimo, da je muslimanska vera u smislu verovanje u Boga pogresna i losa i da se pravo verovanje u Boga moze naci u Svetom Pismu, i naravno musliman moze to isto reci prema hriscanima u odnosu na Kuran i onda da raspravimo

Aha...

, ili zajedno da kritikujemo homo pricu u odnosu na Sveto Pismo i Kuran i moral, i  tu nema razloga za uzimanje diskriminacije homo price.

Nema... sve dok kritika ne pređe u nipodaštavanje i omalovažavanje kao što se rutinski dešava i onda taj neko odgovara i onda ti baljezgaš kako odgovara za kritiku i kako mu je ugrožena sloboda...

Kad bi se recimo pricalo o pravima Romske manjine koliko se prica i radi na pravima homo manjine, Romi bi dosad resili dosta svojih problema kao ugrozena manjina. Ili ove nase izbeglice u Srbiji i ko zna jos koje manjine koje takodje trebaju drustvenu i zakonsku brigu.

Odlutao si... a ja i dalje čekam primer gej privilegije u odnosu na druge...

Stvarno ne znam za to koji su ti koji to nisu dozvolili i zbog cega su tacno bili protiv.

Zbog toga što bi to šatro devalviralo brak...

Ali nije to poenta, nego zasto oni kao manjina trebaju poseban zakon,

Upravo je to poenta. Baljezgaš o tome kako im je dat poseban zakon kao privilegija a zapravo im nije dozvoljeno da njihova zajednica života bude regulisana Porodičnim zakonom kao i heteroseksualna zajednica života tj. brak.

zasto i druge manjine takodje nemaju takvu privilegiju za nekim posebnim zakonom.

Zato što npr. u definiciji zaposlenja u Zakonu o radu i Ustavu ne piše da je to radni odnos belaca, pa crncima nije potreban poseban Zakon o radnom angažovanju crnaca.

Kako bre Avocado ne postoje u skolama, ti ko da si se od ove strane ukljucio u pricu..... :D

Jok... ti si malo prolupao... svaki put kad si to pomenuo ti je objašnjeno da ne postoje i da se ta predavanja koja ti nazivaš "homo pričom" odnose na inkluziju svih... 

Pa, to sto navodis su extremna krsenja prava ljudi, isto vazi i za homo ako se extremno krse prava,

:) 

ali ako vec postoje zakoni koji regulisu prava manjina i samim time i prava homo manjine, onda Bajden ne mora da se sekira mnogo, ali mislim da je Bajden mislio i na nesto drugo u smislu tog pominjane politicke homo price i nametanja prava homo iznad prava ostalih manjina.

Mislio sam da smo na primeru novičoka već naučili da to šta piše u propisima ne mora da odgovara realnosti u nekoj zemlji.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Ne kažem da je to isto... samo ukazujem na retardiranost argumenta da ako nešto može da se uredi ugovorom onda za to nije potreban zakon.

Mašiš... kao i obično...

Наравно да није исто самим тим било каква паралела у било ком смислу је немогућа.

Не машим него ти гледаш ствари из јако ниске перспективе. 

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Ne moramo...

Kako ne moramo kada u 18. clanu Zak. o zabr. diskr. stoji da se postupanje svestenika meri u odnosu na.... versku doktrinu, uverenje ili cilj verske zajednice,.... i na osnovu toga odredjujemo da li je svestenik rekao nesto lose u odnosu na nekog drugog ili neku grupu ili dogadjaj ili bilo stosta drugo,..... recimo komentarise neku novu igricu i nekom se klincu ne svidi komentar i diskriminise ga..... :D

пре 2 часа, Avocado рече

Aha...

jeste, ozbiljno.... 0703_read

пре 2 часа, Avocado рече

Nema... sve dok kritika ne pređe u nipodaštavanje i omalovažavanje kao što se rutinski dešava i onda taj neko odgovara i onda ti baljezgaš kako odgovara za kritiku i kako mu je ugrožena sloboda...

Pa, da, to sam i napisao, verbalna uvreda i omalovazanje i slicno, drugo je ako je kritika na osnovama 18.clana Zakona.

Sad, ko to od strane drzave procenuje i kako ocenjuje da li je u okviru 18. clana, to je vec pitanje od milion dolara.

пре 2 часа, Avocado рече

Odlutao si... a ja i dalje čekam primer gej privilegije u odnosu na druge...

Pa, ovaj poseban zakon o kome pricamo, pa buduce usvajanje zakona o homo braku i usvajanju dece (to nas ceka pre ili kasnije) i sve sto smo do sad pricali, ne mogu da se ponavljam ce mi explodira glava, predavanje homo price u skolama, diskriminacija kritika homo price u svim sferama drustva (da stavimo kao mogucnost jer jos ne postoji jasna situacija o toj stvari), recimo palo mi je na pamet ove homo parade i organizovanje svih ostalih manifestaciju u vreme te parade, sada se uvodi kao obaveza i homo prica u filmove i druge javne delatnosti, izbacuju se stari filmovi i TV stvari koji po nekim homo kriterijumima vredjaju osecanja ili sta vec homo pripadnika ... itd...

пре 2 часа, Avocado рече

Zbog toga što bi to šatro devalviralo brak...

Na to mislis, pa vec sam postavio link o tome i jednoj grupi koja se protivi izjednacavanju homo i hetero braka, kritika je i na osnovu zakona i ustava, dal bese ima i neka proklamacija koju su potpisali mnogi profesori i javne licnosti. Ja podrzavam te grupe, ne bas sve sto pisu i traze.

пре 2 часа, Avocado рече

Upravo je to poenta. Baljezgaš o tome kako im je dat poseban zakon kao privilegija a zapravo im nije dozvoljeno da njihova zajednica života bude regulisana Porodičnim zakonom kao i heteroseksualna zajednica života tj. brak.

Pa, kako to zakonski da regulisu ako se priznaje samo brak i porodica musko i zensko, hetero porodica. Ovaj poseban zakon je kao neki kompromis, ali i na taj zakon ove grupe imaju primedbe i videcemo kako ce na kraju izgledati. Meni licno taj pos. zakon deluje slicno kao zakonski hetero brak, stvarno ne znam u cemu se on razlikuje od zakona o hetero braku.

Problem je i u tome sto ako je u pitanju politicka homo prica sa ovim posebnim zakonom, onda oni na ovome nece stati sve dok ne stvore kod nas politicke i medijske i populisticke uslove za priznavanje i homo braka.

пре 2 часа, Avocado рече

Zato što npr. u definiciji zaposlenja u Zakonu o radu i Ustavu ne piše da je to radni odnos belaca, pa crncima nije potreban poseban Zakon o radnom angažovanju crnaca.

Ali odakle homo prica crpi svoje pravo da bude toliko izdvojena po opstim i posebnim pravima (i medijskim i politickim) od ostalih manjina ?

пре 2 часа, Avocado рече

Jok... ti si malo prolupao... svaki put kad si to pomenuo ti je objašnjeno da ne postoje i da se ta predavanja koja ti nazivaš "homo pričom" odnose na inkluziju svih... 

Pa, nije inkluzija, dodje homo i inkluzira se u skolsko drustvo na odmoru i poslasticarnici. Nego je to ceo proces koji se predaje po nekim programima koji moraju da se negde i nekako predaju u skoli na casovima. O tome pricamo, i to je problem samim time sto se to dozvoljava samo ovoj homo manjinskoj grupi, i problem postoji i u samo programu gde nije samo inkluzija u pitanju nego i nametanje homo stvari hetero vecini, pa da li se pitaju roditelji da li zele da njihova deca idu na takve casove...itd...

пре 2 часа, Avocado рече

:) 

Okey, to da.

пре 2 часа, Avocado рече

Mislio sam da smo na primeru novičoka već naučili da to šta piše u propisima ne mora da odgovara realnosti u nekoj zemlji.

Pa, to onda znaci da imamo i politicku homo pricu, tj. politicku volju koja namece volju manjine u odnosu na volju vecine. I to moze da bude ono sto je ranije rekao prezidente Bajden, politicka volja Amerike je da sprovodi homo agendu svugde po svetu, svim sredstvima i mocima kojima Amerika raspolaze.

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Bokisd рече

Kako ne moramo kada u 18. clanu Zak. o zabr. diskr. stoji da se postupanje svestenika meri u odnosu na.... versku doktrinu, uverenje ili cilj verske zajednice,.... i na osnovu toga odredjujemo da li je svestenik rekao nesto lose u odnosu na nekog drugog ili neku grupu ili dogadjaj ili bilo stosta drugo,..... recimo komentarise neku novu igricu i nekom se klincu ne svidi komentar i diskriminise ga..... :D

To ne stoji u članu 18.

Цитат

Pa, da, to sam i napisao, verbalna uvreda i omalovazanje i slicno, drugo je ako je kritika na osnovama 18.clana Zakona.

Sad, ko to od strane drzave procenuje i kako ocenjuje da li je u okviru 18. clana, to je vec pitanje od milion dolara.

Samo kad je u pitanju sveštenik... ne kada je u pitanju Vladimir Dimitrijević... za njega si lupio da je odgovarao zbog kritike... nije zbog kritike nego zbog omalovažavanja...

Цитат

Pa, ovaj poseban zakon o kome pricamo,

Nije prilvilegija kao što ti je već objašnjeno i na šta nisi imao nikakvu suvislu primedbu... dakle, ne baljezgaj...

Цитат

pa buduce usvajanje zakona o homo braku i usvajanju dece (to nas ceka pre ili kasnije)

Ja pričam o stvarima koje postoje... a usvajanje dece takođe nije privilegija, jer hetero parovi imaju to pravo.

Цитат

i sve sto smo do sad pricali, ne mogu da se ponavljam ce mi explodira glava, predavanje homo price u skolama,

Ne postoji.

Цитат

diskriminacija kritika homo price u svim sferama drustva (da stavimo kao mogucnost jer jos ne postoji jasna situacija o toj stvari),

Ne postoji.

Цитат

recimo palo mi je na pamet ove homo parade i organizovanje svih ostalih manifestaciju u vreme te parade,

Opet nije privilegija jer i druge grupe imaju pravo da organizuju tako nešto...

Цитат

sada se uvodi kao obaveza i homo prica u filmove i druge javne delatnosti,

Ne postoji takva obaveza.

Цитат

izbacuju se stari filmovi i TV stvari koji po nekim homo kriterijumima vredjaju osecanja ili sta vec homo pripadnika ... itd...

Izbacuju se stvari koje po raznim kriterijumima vređaju/omalovažavaju razne ljude... dakle, opet nema privilegije...  napisao si 7 teza od kojih ni jedna jedina nije tačna... i to po ko zna koji put... i nastavićeš verovatno da vrtiš to isto ko umobolan dok mi ne dosadi da ti odgovaram... jel to cilj?

Цитат

Na to mislis, pa vec sam postavio link o tome i jednoj grupi koja se protivi izjednacavanju homo i hetero braka, kritika je i na osnovu zakona i ustava, dal bese ima i neka proklamacija koju su potpisali mnogi profesori i javne licnosti. Ja podrzavam te grupe, ne bas sve sto pisu i traze.

Pa, kako to zakonski da regulisu ako se priznaje samo brak i porodica musko i zensko, hetero porodica. Ovaj poseban zakon je kao neki kompromis, ali i na taj zakon ove grupe imaju primedbe i videcemo kako ce na kraju izgledati. Meni licno taj pos. zakon deluje slicno kao zakonski hetero brak, stvarno ne znam u cemu se on razlikuje od zakona o hetero braku.

Pa što onda lupetaš da je poseban zakon privilegija za njih? Zašto me smaraš pet poruka da bi na kraju potvrdio ono što sam ti odmah rekao?

Цитат

Ali odakle homo prica crpi svoje pravo da bude toliko izdvojena po opstim i posebnim pravima (i medijskim i politickim) od ostalih manjina ?

Opet isto pitanje sa istom netačnom tvrdnjom sadržanom u pitanju? :D

Цитат

Pa, nije inkluzija, dodje homo i inkluzira se u skolsko drustvo na odmoru i poslasticarnici. Nego je to ceo proces koji se predaje po nekim programima koji moraju da se negde i nekako predaju u skoli na casovima. O tome pricamo, i to je problem samim time sto se to dozvoljava samo ovoj homo manjinskoj grupi, i problem postoji i u samo programu gde nije samo inkluzija u pitanju nego i nametanje homo stvari hetero vecini, pa da li se pitaju roditelji da li zele da njihova deca idu na takve casove...itd...

O tome ti pričaš, ali ja ne želim da pričam o tvojim glupim fantazijama...

Javi se kad poželiš da pričamo o realnosti...

Цитат

Pa, to onda znaci da imamo i politicku homo pricu, tj. politicku volju koja namece volju manjine u odnosu na volju vecine.

Ne znači...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

Pa, to onda znaci da imamo i politicku homo pricu, tj. politicku volju koja namece volju manjine u odnosu na volju vecine

Само једна дигресија, јер ми увијек запара уши када чујем овај аргумент.

Када је у питању једнакост једних људи са већином, када су у питању нека основна људска права, када је у питању заштита слабијих и рањивијих чланова или група у нашем друштву - наравно да ћемо већини наметнути вољу мањине за равноправношћу и најосновнијом једнакошћу.

Друго, овај "аргумент" се користи у 99% случајева када се заправо не врши било какво наметање већини, него се њој само брани да се намеће мањини.

Озакоњењем истополних заједница ништа се не одузима вјерницима, ништа се не одузима Цркви, ништа се не намеће никоме да мора да нешто ради против својих увјерења - само му се забрањује да се мијеша у туђе животе гдје и нема право да се мијеша.

Оног тренутка када се појави неки паметњаковић ( а биће таквих, смијем се кладити ) који ће урлати како је дискриминација што Црква неће да вјенча истополни пар, онда ће се бранити Црква јер би се тиме неко мијешао у њено двориште.

"Не газ' на ме!"

gadsden222.jpg.0d18d1c4eb5a0ae80361e348ba34150f.jpg

Подели на овим сајтовима

@Срндаћ Људска права и права мањина се остварују тамо где то одговара полугама моћи.А мањине се такође и производе од истих тих сила. Та прича је ижвакана.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

@Срндаћ Људска права и права мањина се остварују тамо где то одговара полугама моћи.А мањине се такође и производе од истих тих сила. Та прича је ижвакана.

Ja koliko shatam, treba da se regulisu opsta prava manjina i da se tim politickim polugama moci obezbedi dobro i pravedno ispunjavanje tih prava manjina, ne da se politickom moci jednoj manjini (homo) obezbedjuje nesto sto nemaju ostale manjine cak se i pojedinim stvarima diskriminise vecina.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Нисам се лепо изразио. Не полугама моћи. Силама које имају своје интересе. Политички интерес тих сила је полит педерастија и џендеризација. 

ja sam razumeo... kontekst.... :idea:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вилер Текс рече

Хвала Богу па полугама моћи које нас контролишу одговара да људима у мањини дају основна људска права и да им мало помогну са њиховим специфичним ситуацијама, упркос већини која би да свој нос меће гдје му није мјесто.

Само да се не преварим па да не осванемо ујутру под геј диктатуром па да ме натјерају да носим розе :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...