Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

Treba razumeti i hrvate, mucenici nisu bili sposobni da steknu nezavisnu drzavu 1500 godina... od naseljavanja na Balkan pa do pre 25-30 godina. Jahali su ih svi redom, talijani, austrijanci, madjari, turci a na kraju i mi Srbi nekih 100 godina. Srpski jezik, srpska kruna, srpska vojska, srpska skola ... teski su to kompleksi. Njihova mrznja prema Srbima je meni sasvim razumljiva. Naravno to ne opravdava njihove zlocine ali njihovi zlocini opravdavaju Djujica, Seselja, srpske dobrovoljce itd. 

Na zalost trenutna situacija sa Srpskom Krajinom je takvva kakva je ali to se da ipraviti. Trebace vremena i truda ali oslobodicemo mi Srpsku Krajinu opet a i ovaj film je u tom tonu i uklapa se sa pravednim zeljama za slobodom Srba iz Srpske Krajine.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Golub рече

Сва ова (комунистичка) паламуђења како не треба на овакав начин помињати прошлост ни у филму јер, забога, штети ,,братству и јединству наших народа и народности'' су јад и чемер и чист промашај...

Evo ga jos jedan koji se najede psihoaktivnih pecurki pa dodje da pise na forumu? :))  

KO je rekao da proslost ne treba pominjati NI U FILMU?

Po stoti put postavljam pitanje... zasto bas toliko lazete? Tako ne rade ljudi koji imaju istinu na svojoj strani... logicno je sto vam posle niko ne veruje, cak ni kad izlazite u javnost sa sosptvenim brojkama o smrti u Jasenovcu.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Просечан србенда рече

Знао је и Јосип Броз којег наводиш

Pa naravno. Zlikovac uci od zlikovca... nece od tebe i mene...

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Вилер Текс рече

Види ја нисам улазио у те детаље. Кажем да је добро што је држава стала иза оваквог филма.

Bilo bi mnogo bolje da je država stala iza dobrog filma o Jasenovcu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Sad ne moze da se zivi od vas a tad bi bio armagedon pretpostavljam...

Ово је чиста антисрпска изјава. 

Прича о геноциду над Србима смета само усташама и антисрбима. Лепо је што си признао ко си.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Bokisd рече

Evo sad covek koji je kao dete (4-8 godina) preziveo pakao Jasenovca kaze da je sve u Dari istinito.... i kaze da je jos ublazeno,... pa da je onda sve snimamo kako zaista jeste bilo i jos da je slicno holywood produkciji,... mogu da zamislim ovi razni kriticari ne bi mogli da spavaju danima....

Nažalost, daleko si od toga da shvatiš šta pokušavaju kritičari da ti dokažu.

Film je na masu ljudi koji nisu bili u Jasenovcu ostavio utisak nedorečenosti, neadekvatnosti, traljavog izvođenja... A baš je na njih trebalo da ostavi upečatljiv utisak. Taj čovek koji je bio tamo može da uporedi film i pravo iskustvo pa da da sud, ali svi koji su gledali film a nisu bili tamo mogu da se oslone na film. A film to ne uspeva da im prenese, jer je pao na tom zadatku, iz nekoliko razloga. O tome ti mi pričamo. Film nije potresan jer je scenario nedovoljno dobar, a za njim i režija i gluma. Film je koncipiran kao poligon za raspravu i iznošenje brojki radi onesvešćivanja protivnika sramotom, a ne kao kontemplacija na temu rata, stradanja, bezrazložnog ubijanja miliona ljudi, šovinizma... 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Прича о геноциду над Србима смета само усташама и антисрбима. Лепо је што си признао ко си.

NE lupaj gluposti. Mene bi bilo sramota da bas svi ovoliko vide kolko si glup. Ajde da nam sad ovde svima pokazes gde je klaud rekao da mu smeta prica o genocidu? Znaci u prethodnom postu sam izrazio divljenje vasem nonsalantnom odnosu prema laganju a evo vec u sledecem lazovcina uzima rec :)) 

Ja ne kazem da svi mora da citaju knjige i da svi mora da budu obrazovani, ali brate ako vec nisi imao zivotne mogucnosti da to sebi obezbedis, barem cuti. Ne uzimaj rec nego idi po gricke dok ljudi pricaju i sipaj mi koka kolu...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

logicno je sto vam posle niko ne veruje, cak ni kad izlazite u javnost sa sosptvenim brojkama o smrti u Jasenovcu.

Број жртава никада није утврђен јер су твоји идеолошки очеви гурали причу под тепих и лупетали флоскуле о страдању антифашиста. Зато и различити бројеви. Не знамо број. А да смо имали културу сећања и причали о томеш, што ти не можеш да издржиш па зачепљујеш уши, знали би.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Овај филм је одличан.

Za sad, kolik ovidim, vecina ljudi kaze da je sranje.

Jedini koj kazu da je film odlican su oni koji u filmu vide samo nacijonalsiticke konotacije i priliku za politicki revansizam (u prevodu gluplji deo naroda, nista strasno svaki narod ih ima)  a realno nisu kadri da urade analizu ni cika Jovinog Pura Moce..

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Број жртава никада није утврђен јер су твоји идеолошки очеви гурали причу под тепих и лупетали флоскуле о страдању антифашиста. Зато и различити бројеви. Не знамо број. А да смо имали културу сећања и причали о томеш, што ти не можеш да издржиш па зачепљујеш уши, знали би.

Broj zrtava nikad nije uvrdjen jer su tvoje naciJonalsiticke isfrustirane izdrkotine od ideoloskih oceva posto poto htele da se predstave vecim zrtvama nego sto jesu. Uvelicavali su broj zrtava besomucno nesvesni koliko time pljuju po sred cela svoj toj deci koja su mucno ubijana u tim logorima.

Nije vam bilo dovoljno strasno to stro se desilo nego ste morali i da ga zabiberite. Mene bi bilo sramota. To je tipicno anitsrpsko ponasanje. Izdajnici.

Подели на овим сајтовима

NE lupaj gluposti. Mene bi bilo sramota da bas svi ovoliko vide kolko si glup. Ajde da nam sad ovde svima pokazes gde je klaud rekao da mu smeta prica o genocidu? Znaci u prethodnom postu sam izrazio divljenje vasem nonsalantnom odnosu prema laganju a evo vec u sledecem lazovcina uzima rec :)) 

Ja ne kazem da svi mora da citaju knjige i da svi mora da budu obrazovani, ali brate ako vec nisi imao zivotne mogucnosti da to sebi obezbedis, barem cuti. Ne uzimaj rec nego idi po gricke dok ljudi pricaju i sipaj mi koka kolu...

Ма извлачи се до сутра пљувањем по другима, јасно си рекао да не би могло да се живи од људи који причају о Јаденовцу и негују културу сећања. Назвао си то армагедоном. 

Подели на овим сајтовима

Broj zrtava nikad nije uvrdjen jer su tvoje naciJonalsiticke isfrustirane izdrkotine od ideoloskih oceva posto poto htele da se predstave vecim zrtvama nego sto jesu. Uvelicavali su broj zrtava besomucno nesvesni koliko time pljuju po sred cela svoj toj deci koja su mucno ubijana u tim logorima.

Nije vam bilo dovoljno strasno to stro se desilo nego ste morali i da ga zabiberite. Mene bi bilo sramota. To je tipicno anitsrpsko ponasanje. Izdajnici.

Колико пута си био у Јасеновцу и зашто никад? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Ма извлачи се до сутра пљувањем по другима, јасно си рекао да не би могло да се живи од људи који причају о Јаденовцу и негују културу сећања. Назвао си то армагедоном. 

hha kolko si ti opaljen covek :D 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...