Justin Waters Написано Фебруар 7, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2021 пре 22 часа, Вилер Текс рече Нисам ја ни мислио да ће то повећати број присутних на Литургији. Али ће значити онима који су одсутни често због посла. Ја се свакако извињавам због прегрубог старта. Много младих ради недељом за стране корпорације а нема потребе и то утиче на друштвени живот као и ноћне смене. Окусио видео. Такође утиче на.породични живот ако ти немаш недељу а жена ти има. Окусио видео Постоје фирме у којима тим лидери држе недељу резервисану за себе остали је никада не добију. Постоје фирме где дежураш читав викенд и по 16 сати на дан. Закон о раду у Србији је смешан.и нема суме која ти та.иживљавања може осмислити. Што се тиче петка, не видим да га се муслимани одричу тек тако. Закон о раду је одличан...заиста не знам зашто мислиш да је смјешан? Тамо стоји сљедеће: Члан 51 - Дефинише радно вријеме 40 часова Члан 52 - Радно вријеме од 10 часова недјељено за послове који су опасни по здравље Члан 53- Прековремен рад се може захтјевати од запослених само ако је дошло до наглог повећања обима посла и то усљед више силе, или се посао мора завршити на вријеме усљед избијања непланираних активности. И то да 8 часова седмично је максимум прековремнеог рада, а да се не смије радити више од 12 сати дневно укључујући и прековремен рад. Члан 55 - Радна недјеља траје 5 радних дана, а радни дан 8 часова, те да је послодавац дужан да води евиденцију о прековременом раду Члан 56 - Бави се они пословима који се раде у смјенама где се каже да радно вирјеме не мора бити распоређено једнако по данима, него на просјечном мјесечном нивоу, те да су границе 12 сати дневно и 48 сати седмично... Значи ако би те послодавац хтјео хандрити 12 сати дневно у континуитету могао би то да ради 4 дана у седмици, и онда 3 дана мораш имати слободно. Све је у закону о раду поприлично јасно, и оно гдје су стварни проблеми је да се он непоштује. Све што наводиш да си видио или доживио произилази из тога, а не из недостатка радне недјеље. У пракси када би се закон поштовао, оне које би качило радно вријеме недјељом, у великој већини би били рецимо као моја сестра у здравству која ради смјенски па је онда рецимо свака 5 - 6 недјеља докачи да буде радна...Ту нема никаквих проблема да има породичан живот и да дијели исту недјељу са породицимо. Врло би ријетки случајеви били када би неко био запослен нон стоп у недјељу готово непостојећи. Што се тиче петка, муслимани у Азији раде сваки дан, па и петком, бар у приватном сектору, јер концепт викенда не постоји у многим земљама. Али се не одричу џуме у 12 сати петком, тад стаје и сабраћај на многим мјестима кад рашире тепихе по главним саобраћајницама у близни великих тржних центара, базара и других окупљалишта да би обавили намаз. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 7, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2021 Да, зато што је то добро за читаво друштво. Треба само преписати како је то регулисано у Немачкој, нпр. Бенефит од тога имају не само продавци који раде недељом, него и потрошачи, јер ће и они да одморе недељом, а не да је потроше у куповини. Не знам како је то регулисано законом у Немачкој, ал приметио сам да неки ресторани не раде неки други дан, рецимо уторком, а раде недељом. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
psyche1979 Написано Фебруар 20, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2021 Не могу све да читам немам много времена. Али сам апсолутно присталица такве идеје. И не само такве већ Петак, Субота, Недаља као већина нормалног света на планети. Људима је итекако потребан одмор, породично време, и време посете литургијама и празницима. Ови што пропагирају супротне идеје су само у вези или на челу једног робовласничког друштва. Поред тога треба порадити на још доста права. Ја сам негде написао везано за заштиту ауторских права да су сви ти који тако неке заштите пропагирају дужни пре свега Господу, па човеку који измисли ватру, па точак итд. огроман новац. И да је право као само право достигло недопустив ниво а то је да право има право на људски живот! Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 „Господе, Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешног. Амин!“ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 20, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2021 On 7.2.2021. at 5:17, Justin Waters рече Закон о раду је одличан...заиста не знам зашто мислиш да је смјешан? Тамо стоји сљедеће: Члан 51 - Дефинише радно вријеме 40 часова Члан 52 - Радно вријеме од 10 часова недјељено за послове који су опасни по здравље Члан 53- Прековремен рад се може захтјевати од запослених само ако је дошло до наглог повећања обима посла и то усљед више силе, или се посао мора завршити на вријеме усљед избијања непланираних активности. И то да 8 часова седмично је максимум прековремнеог рада, а да се не смије радити више од 12 сати дневно укључујући и прековремен рад. Члан 55 - Радна недјеља траје 5 радних дана, а радни дан 8 часова, те да је послодавац дужан да води евиденцију о прековременом раду Члан 56 - Бави се они пословима који се раде у смјенама где се каже да радно вирјеме не мора бити распоређено једнако по данима, него на просјечном мјесечном нивоу, те да су границе 12 сати дневно и 48 сати седмично... Значи ако би те послодавац хтјео хандрити 12 сати дневно у континуитету могао би то да ради 4 дана у седмици, и онда 3 дана мораш имати слободно. Све је у закону о раду поприлично јасно, и оно гдје су стварни проблеми је да се он непоштује. Све што наводиш да си видио или доживио произилази из тога, а не из недостатка радне недјеље. У пракси када би се закон поштовао, оне које би качило радно вријеме недјељом, у великој већини би били рецимо као моја сестра у здравству која ради смјенски па је онда рецимо свака 5 - 6 недјеља докачи да буде радна...Ту нема никаквих проблема да има породичан живот и да дијели исту недјељу са породицимо. Врло би ријетки случајеви били када би неко био запослен нон стоп у недјељу готово непостојећи. Што се тиче петка, муслимани у Азији раде сваки дан, па и петком, бар у приватном сектору, јер концепт викенда не постоји у многим земљама. Али се не одричу џуме у 12 сати петком, тад стаје и сабраћај на многим мјестима кад рашире тепихе по главним саобраћајницама у близни великих тржних центара, базара и других окупљалишта да би обавили намаз. Што се тиче закона о раду, када га гледаш као целину он је катастрофа. Друго када би применио и оно мало што штити радника попио би отказ. Да се тужиш са послодавцима скупо је. Законски нпр. родитељи који имају дете млађе од 3 године могу да раде трећу само уз своју писмену сагласност а у пракси се деси да ти дају ту сахласност написану и кажу потпиши. Надам се да капираш поенту, мрзи ме да идем још у детаље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 20, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2021 пре 49 минута, Вилер Текс рече Што се тиче закона о раду, када га гледаш као целину он је катастрофа. Друго када би применио и оно мало што штити радника попио би отказ. Да се тужиш са послодавцима скупо је. Законски нпр. родитељи који имају дете млађе од 3 године могу да раде трећу само уз своју писмену сагласност а у пракси се деси да ти дају ту сахласност написану и кажу потпиши. Надам се да капираш поенту, мрзи ме да идем још у детаље. То су све неке малверзације које немају везе са наводно лошим законом, него са не кажњавањем оних који га се не приджавају. Мораш се одлучити, ако тврдиш да је закон лош, онда мораш указати који су то чланови због којих послодавац врда. Рећи "закон је свеобухватно лош" не значи ништа. На крају крајева, какве везе ти проблеми с којим се суочвају људи, има везе са радном недјељом? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 20, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2021 пре 1 минут, Justin Waters рече То су све неке малверзације које немају везе са наводно лошим законом, него са не кажњавањем оних који га се не приджавају. Мораш се одлучити, ако тврдиш да је закон лош, онда мораш указати који су то чланови због којих послодавац врда. Рећи "закон је свеобухватно лош" не значи ништа. На крају крајева, какве везе ти проблеми с којим се суочвају људи, има везе са радном недјељом? Брате, немам времена да улазим у детаље. Али ваљда знам п чему причам јер ме тај закон качи и осећам га на својој кожи. Да лош је за запослене, врхунски за послодавце. psyche1979 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Фебруар 20, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2021 Kod nas se ne radi nedeljom... zato su benzinske pumpe snabdjevene kao tržni centri. Jedino raštan nemaju u prodaji ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 20, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2021 пре 12 минута, Вилер Текс рече Брате, немам времена да улазим у детаље. Али ваљда знам п чему причам јер ме тај закон качи и осећам га на својој кожи. Да лош је за запослене, врхунски за послодавце. Брате, ни не треба да улазиш у детаље јер не можеш да објасниш шта је лоше у закону. Чланови са радом у трећој смјени су толико јасни, да ту нема шта да се објашњава. Примјер који си навео не произилази из закона, него из бахатости послодавца. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 20, 2021 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2021 пре 2 часа, Justin Waters рече Примјер који си навео не произилази из закона, него из бахатости послодавца. Који може да примени рестриктивне мере које закон дозвољава, препун је рупа које иду у корист послодавцу. Док не остетиш то на својој кожи нећеш схватити а ја немам воље ни жеље да то објашњавам. psyche1979 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука