Jump to content

Joe Biden, 46. predsednik SAD

Оцени ову тему

Bernard

Препоручена порука

пре 4 часа, Bilbija рече

A crnaca? 

Pojam Indo arijevci sta ti govori?

Сигурно више него бјелаца. У то доба доминантне културе су биле у Египту, блиском истоку, долини Инда а који су претежно насељени тамнијим људима. Мохенђо даро, град који је имао канализацију прије 2500г, водосанбдјевање и насипе за одбрану од поплава, насељавали су га Дравиди који су тамнији него многи афрички народи. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Па шта ако није ни један хавајац, самонац, абориџин или полинежанин? 

Pa to direktno uzrokuje da taj konkretan argument nije dobar argument za tvrdnju da su Nigerijci, Kenijci, Aboridžini, Dravidi i Polinežani ista rasa.

Ne znači da nisu ali ono što sigurno znamo je da nisu zbog tog argumenta.

Наравно да ме не забрињава, јер тако живимо живот и ја и ти 24 сата. Видимо ствари у које смо више мање сигурни, које су нам више мање очигледне, немамо ни дефиниције нити експерименте, преживели смо тако 80 000 година. 

:)

Naravno da znaš šta je šolja za kafu iako nisi nikada pokušao da smisliš definiciju šolje... međutim, ako uključiš mozak i rešiš da smisliš definiciju uradićeš to prilično lako... možda neće biti savršena definicija ali ćeš nekakvu svakako moći da smisliš...

Dakle, nije pitanje da li te zabrinjava to što nisi osmislio definicije za sve pojmove koje koristiš u životu, nego što za ovaj konkretan i kada razmisliš o tome i pokušaš da smisliš definiciju, u tome ne uspevaš...

Констатно испушташ једну ствар, боја коже је директно везана са регијом. 

Ne ispuštam povezanost boje kože sa regijom.

И све ове друге које набрајаш, типа хавајци и шта ја знам кога више, јасно су неке изоловане групе по острвима. 

Nisu. Dravidi nisu. Aboridžini nisu.

Кажем ти мени је стварно небитно да ли ћеш то да зовеш раса или како год, јасно ми је да међу људима могу да се направе биолошке поделе као међу вуковима. 

Naravno da mogu... sve vreme ti pričam da među ljudima može da se napravi mnogo bioloških podela... razlika je da li podela po boji kože povlači sa sobom i druge karakteristike.

Radiš potpuno identičnu stvar kao ravnozemljaši, kreatardi, antivakceri... kada kažu: "Ako se popneš na zgradu i pogledaš horizont izgleda ravno" ili "U zemlji ima mnogo fosila koji su nastali poplavom" ili "Vakcine ne štite 100% od zaražavanja"...

Iznošiš činjenicu koja se uklapa i sa jednom i sa drugom hipotezom... jer i hipoteze naučnika obuhvataju to da kad se pogleda sa zgrade horizont izgleda ravno... i da u zemlji ima mnogo fosila koji su nastali poplavama... i da vakcine ne štite 100% od zaražavanja...

Sam pokušaj da svoju hipotezu "dokažeš" iznošenjem tvrdnje koja se uklapa i u konkurentsku hipotezu je veoma glup.

Зашто се то не ради? Па јер се бојите да не звучите као расисти. И тако правите расисте. Ја то све време покушавам да вам објасним.

То што ћеш ти да кажеш "немаш дефиницију" ће вечину људи (просечан ику 100 % ) да изнервира јер из правиш будалама, и онда ће да гледају Џерада Тејлора који их не прави будалама (на прву, већ на другу) и прави армију расиста када их упеца. 

Буквално им гурате људе у загрљај. Тужно ми је како то не разумете... 

Замишљам просечног Србина који је одрастао у мом крају, поред цигана мале, који је упознао 100 рома као и ја, који је видео како ти људи раде, размишљају, који је видео колико краду, колико им је хигијена лоша, колико су насилни ... а поред тога знаш пар нормалних рома који су успели у животу и према којима нити ти, нити ико други није био расиста...

...и онда дође неки лик из нво и објашњава му да су цигани заправо исти као ми али су жртве расизма. 

Како не видите и не разумете те ствари, и колика штета се прави.. мени стварно није јасно.

Naravno... ja podstičem rasizam tako što se ne slažem sa rasistima i sa tobom u vašim tvrdnjama da su neke rase lošije od drugih zbog genetike...  :dobro:

Šta reče ono, plaćaju te da rešavaš logičke probleme? :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Bilbija рече

I uporedi sa listom inovatora, kompozitora, slikara, knjizevnika, filozofa, pronalazaca lekova, onih koji su otkrili uzroke bolesti i nasli im leka ..

... i kad to uporediš shvatićeš da baš te konkretne stvari zavise od društvenih prilika, a ne od genetike... ima mnogo (društvenih) faktora ali najbitniji su koliko je ljudi moglo da se ne bavi poljoprivredom ili drugim fizičkim radom, nego je moglo da se bavi tim poslovima, kao i to da li je od tih poslova moglo lepo da se živi (prvo od mecena, zatim usled propisa koji štite intelektualnu svojinu)...

U suprotnom bi morao da zamisliš da Japanci nisu imali gene za inventivnost do 60-70ih godina prošlog veka, a onda su ih odjednom i istovremeno skoro svi dobili... kod Korejanaca su se ti geni aktivirali nekih 10 godina kasnije (ali samo kod jedne polovine, dok druga polovina Korejanaca ima sasvim drugačije gene), a Kinezi su imali gene za inventivnost pre 1000 ili 2000 godina, pa su ih svi izgubili, pa su ih onda opet dobili pre 10-15 godina tako da se danas najviše patenata podnosi u Kini, po čemu su prestigli SAD i Japan...

A celo to bilbijanje samo da bi mogao sebe netalentnovanog za bilo šta da staviš pod istu etiketu sa Teslom, Čajkovskim, braćom Rajt, Šekspirom, Pikasom, Flemingom, Pasterom, Ajnštajnom  i ostalima sa kojima jedino što imaš zajedničko je boja kože...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

... i kad to uporediš shvatićeš da baš te konkretne stvari zavise od društvenih prilika, a ne od genetike... ima mnogo (društvenih) faktora ali najbitniji su koliko je ljudi moglo da se ne bavi poljoprivredom ili drugim fizičkim radom, nego je moglo da se bavi...

U ovakvoj situaciji volim da uporedim nas i austrijance .... manje vise isti. geografski popozaj, klima, broj gradjana ...

a zasto je onda tolika razlika medju nama?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Justin Waters рече

Сигурно више него бјелаца. У то доба доминантне културе су биле у Египту, блиском истоку, долини Инда а који су претежно насељени тамнијим људима. Мохенђо даро, град који је имао канализацију прије 2500г, водосанбдјевање и насипе за одбрану од поплава, насељавали су га Дравиди који су тамнији него многи афрички народи. 

Pa zasto nisu opstali, oni i njihova "kanalizacija"?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

Па да то се кроз ову дискусију стално и провлачи, да сви имају од скоро свега понешто и да ако нека група има неке генетске промјене које су њој јединствене оне су регионалне природе и нису значајне, и поготово не иду по линиј боје коже.

Tu dolazimo na rasnu cistotu i nemesanje sa drugim rasama. Ima li pravo neko da se zalaze ra rasnu cistotu i da se protivi mesanju rasa kao sto ima onih i imaju puno pravo da se zalazu za rasnu jednakost i mesanje rasa?

Подели на овим сајтовима

На олимпијади у Токију је истрчана једна од сад већ најбољих утрка у историји атлетике. 400м са препонама. Из расистичког угла, идеална дисциплина за доминацију црнаца, јер се трчи кратко и при том се скаче што је свакако по расистичким теоријама предност црнаца који наводно имају мишићна влакна без конкуренције. Ипак трку је добио бијелац, и то бјељи да не може бити, Норвежанин испред Афро - Американца. 

Оно што је занимљиво, обојица су истрчала претходан св.рекорд којег је такођер држао Норвежанин, али је овај пут Норвежанин истрчао боље од 46 секудни што се сматрало готово горњим лимитом људске издржљиости у овој дисциплини. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

На олимпијади у Токију је истрчана једна од сад већ најбољих утрка у историји атлетике. 400м са препонама. Из расистичког угла, идеална дисциплина за доминацију црнаца, јер се трчи кратко и при том се скаче што је свакако по расистичким теоријама предност црнаца који наводно имају мишићна влакна без конкуренције. Ипак трку је добио бијелац, и то бјељи да не може бити, Норвежанин испред Афро - Американца. 

Оно што је занимљиво, обојица су истрчала претходан св.рекорд којег је такођер држао Норвежанин, али је овај пут Норвежанин истрчао боље од 46 секудни што се сматрало готово горњим лимитом људске издржљиости у овој дисциплини. 

Izuzetci koji potvrdjuj pravilo... nista drugo.

Daj nam rezultate svih ostalih trka pa da  vidimo koliko je "norvezana" bilo brze od crnaca,...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bilbija рече

Pa zasto nisu opstali, oni i njihova "kanalizacija"?

Трајали су у континуитету од 3000 пне до 1900пне, не малих 1100г. 

Разлог је највјероватније климатске промјене које су догодиле у локалу. Не знам нисам копао по истраживањима. Једни су наводи да се догодила огромна поплава која је десетковала читаву цивилизацију скоцентрисану у долини Инда, друга да једна важна ријека пресушила што је такођер имало погубан утицај. Елементарне непогоде и климатске промјене у прошлости су биле чест узрок нестајања цивилизација тако да ни ово није ништа необично, а никакве везе нема са нечијим мањком интелигенције. Келти су насељавали већи дио Европе, па су се на крају свели само на Ирску и Шкотску. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bilbija рече

Daj nam rezultate svih ostalih trka pa da  vidimo koliko je "norvezana" bilo brze od crnaca,...

Изузетак не потврђује правило него побија. 

Подели на овим сајтовима

=

пре 2 часа, Avocado рече

.. ja podstičem rasizam tako što se ne slažem sa rasistima i sa tobom u vašim tvrdnjama da su neke rase lošije od drugih zbog genetike...  :dobro:

Dap. Zato sto vecina vide olimpijadu i shvataju da su belci losiji u trcanju od crnaca zbog genetike. 
Dodjes na forum, dovedes u pitanje nesto tako ocigledno vecini ljudi, i onda oni nece da citaju budalu kao sto si ti, nego jerada taylora koji je fin i pristojan i premazan. 

nazalost vecina ljudi nije pametna kao ja da skapira da niste ni ti ni jerad bas u vinklu.. on malo vise od tebe, ali je i malo pametniji od tebe, zna kako se efikasno naprave novi rasisti, a ti ne vidis da upravo tu taktiku koristi... 

A pored toga pride, dobiju otkaz sa posla da bi zaposlili neki "diversity hire" crnca ili nekog drugog. 

Jednotavno ne umes da se stavis u um i proces ramizljsnja prosecnog coveka.. mislis da ljudi do misljenja, emocija, uverenja, reakcija dolaze nekom naucnom analizom, sto jednostavno nije tacno niti ce ikada biti tacno. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Justin Waters рече

kako ti objasnjavas cinjenicu da od 99 medalja (bronza zlato srebro) u proslih 20 godina olimpijada u ralicitm trcanjima 79 medalja su osvojii crnci, 3 belci?

Je l je to samo statisticka slucajnost? 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, haveaniceday рече

=

Dap. Zato sto vecina vide olimpijadu i shvataju da su belci losiji u trcanju od crnaca zbog genetike. 
Ja stvarno ne znam koje je tvoje objasnjenje zasto je od 99 pobednika olimpijade 79 crne boj koze. Je l mozes da mi objasnis sta uzrokuje to ako ne genetika crnaca i belaca? 

Stvarno ne znaš? Cenim da sam ti minimum 5 puta napisao...

Genetske predispozicije istočnoafrikanaca uzrokuju da imaju više uspeha u dugoprugaškim trkama... to nije genetika crnaca, nego genetika jednog regiona u Africi... ostali crnci evidentno nemaju te gene isto koliko ih nemaju ni belci, azijati ili eskimi... praviš lažno grupisanje isključivo na osnovu predrasude...

Kao kada bi rekao da su belci sjajni u otkrivanju teorije relativnosti... ili Jevreji su sjajni u otkrivanju teorije relativnosti... ili ljudi rođeni u Nemačkoj su sjajni u otkrivanju teorije relativnosti... a zapravo je samo jedan čovek koji pripada tim grupama bio sjajan u tome... ostali pripadnici tako formulisanih grupa (ostali belci, Jevreji, ljudi rođeni u Nemačkoj) nisu bili ništa bolji u otkrivanju teorije relativnosti od drugih grupa (nebelaca, nejevreja, ljudi rođenih van Nemačke)...

Kada posmatraš crnce kao grupu i izuzmeš istočnoafrikance, oni nisu ništa bolji od drugih "rasa" u trčanju na 10.000 metara.

Isto tako bi mogao da kažeš da su svi osvajači medalja na trci od 10.000 m bili ljudi rođeni između 17. i 50. meridijana, što bi takođe bilo činjenično tačno, a isključilo bi većinu crnaca, a "uključilo" i Srbe u te koji osvajaju zlatne medalje na trkama na 10.000m... 

Logika argumenta ti je fundamentalno promašena...

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Bilbija рече

1 norvezanin na recimo 99 crnih pobednika totalno obaraju svaku mogucu teoriju o genitici crnaca i belaca koja crncima daje prednost za ove discipline...

Eto kako ovi ljudi razmisljaju.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, haveaniceday рече

=

Dodjes na forum, dovedes u pitanje nesto tako ocigledno vecini ljudi, i onda oni nece da citaju budalu kao sto si ti, nego jerada taylora koji je fin i pristojan i premazan. 

nazalost vecina ljudi nije pametna kao ja da skapira da niste ni ti ni jerad bas u vinklu.. on malo vise od tebe, ali je i malo pametniji od tebe, zna kako se efikasno naprave novi rasisti, a ti ne vidis da upravo tu taktiku koristi...

Pobrljavio si... ti se slažeš njim (koji nije u vinklu)... a ja se ne slažem sa vama dvojicom....

пре 29 минута, haveaniceday рече

Jednotavno ne umes da se stavis u um i proces ramizljsnja prosecnog coveka.. mislis da ljudi do misljenja, emocija, uverenja, reakcija dolaze nekom naucnom analizom, sto jednostavno nije tacno niti ce ikada biti tacno. 

Umem da se stavim u poziciju nekog ko iracionalno dolazi do zaključaka... potpuno razumem ceo mehanizam kako ti i Džered dođete do idiotskog zaključka da su Romi niža rasa od vas dvojice genijalaca... što naravno ne znači da ću i ja želeti da budem iracionalan...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...