Jump to content

Joe Biden, 46. predsednik SAD

Оцени ову тему

Bernard

Препоручена порука

Nova doktrina Leonida Iljiča Bajdena

Brežnjev i njegovi drugovi iz Politbiroa bili su dosadni i glupi, ali su shvatili kad je bilo vreme da se povuku. Njihovi savremeni baštinici u Vašingtonu su ludi i opasni
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ćiriličar рече
WWW.STANDARD.RS

Kad se sve sabere i oduzme, glavna razlika između SSSR-a L. Brežnjeva i Amerike Dž. Bajdena jeste u ograničenom dometu moći sovjetskog lidera.

Трифковићеви текстови увијек помало смрде на неискреност, с тога заслужују критички осврт гдје је управо један и дат од стране читалаца:

Цитат

Cini se da g.Trifkovic ne moze ili nece da se distancira od Americkog ugla gledanja na stvari, pa iz teksta provejava zhal za amerskom supremacijom, pa se tu umesa i Breznjev (mada, da budemo iskreni, za njegovo vreme nisu bas karakteristicni logori, niti ludnice za neistomisljenike, nego su tu i elementi staljinizma), pa pominjanje i Lenjina i Kastra kao najgorih u svetu do sada, ali nekima od nas ovo sto se desava sada u Americi vise lici na fasizam i na Paljenje Rajhstaga. Nekako g. Trifkovic ne pomenu AMERICKI intervencionizam po svetu sa usputnim genocidima i zlocinima (Irak,Srbija,Vijetnam), a smeta mu sto su Rusi usli u Cehehoslovacku 2 dana pre Amera? Treba imati u vidu ZASTO je tada postojala blokovska podela, narocito u Evropi, gde su Rusi izgubili 27 miliona ljudi spasavajuci CEO SVET od zla nacizma, pa nisu hteli da dozvole da im na granicama opstanu rezimi koji su pre podrzavali Hitlera! G.Trifkovic, opet, ne moze ili nece da razlikuje americki duh, gde je smisao zivota gomilanje materijalnog bogatstva po cenu robovskog rada, od ruskog/ pravoslavnog smisla zivljenja kaje omogucava slobodu duha , posvecenost bliznjima i istinsko verovanje u Bozji promisao.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@Justin Waters Јако је образован човек, добар историчар, али мислим да је не тако добар аналитичар.

Најпре, овај текст је писан за америчку јавност, треба то имати у виду. Није писан Србима. Дакле, кад се погледа стње у САД (антифа, рушење споменика оцима Америке, подизање споменика Лењину и сл.,) текст је писан циљано за америчку јавност. За, условно, "белог, хирићаског хетеросексуалца" (речи које Срђа често помиње).

Владика Николај је био англофил! Срђа је англофил! Ништа чудно што провејава та англофилска нота, али она је исказана у жалу за неком другом, слободном, Америком.

Не слажем се да Трифковић не критикује зверства које су чинили Амери, ради то јако често. Опет напомињем да је текст писан у америчком часопису за америчку јавност.Нико ије без мане, али колико је САД оболела на тој ителектуалној равни говори да је Чомски највећи домет, а и он је за Бајдена колико знам.

По ко зна који пут: убијством Кенедија параджавне структуре су почеле да насрћу на власт и да стварају активно (увекк су оне радиле  на томе, али лобистички, не тако насилно) парадржаву. Ми живимо у време када је параджава достигла свој врхунац у урушавања свега онога што је красило САД.

САД-у прети разједање изнутра. Увек до сада, мање или више, постојала је сагласност, јединство у САД-у око интервенциоонизма. Нису се много Амери бринули шта њихова влада ради по свету, каква злодела чини - сада је угрожен социјални мир. Како ће се они изборити са тим, видећемо. Али, Кина је незаустављива економски; Русија је назаустављива војно таман да Пентагон добије трилионе трилиона штампаних доолара, једноставо не може научно да добаци до Руса. Руси су сада 2 деценије испред. Само у авијацији, Русија кад избаци авион нове генерације, већ има готов за следећу.

Рецимо "Сухој 57" је нова 5. генерација, а већ је готов "Миг 41" шесте генерације. Рактено наоружање, "кинџалом" за трен поуништавају све носаче авиона - незаустављив је."Авангард" више и нема домета, неограничен је практично, а и невидљив и незаустављив.

О ПВО нема шта ни да се прича. Трифковић је англофил, и ја сам англофил, и Руси су, парадоксално англофили! Ако у смислу облачења, музике, ИТехнологије и сл., не у смислу силовања планете како то раде ови болесници који су од САД-а направили хаос, поделе, сиромаштво, коропоративни фашизам који се прелива у фрижидере и на улице.

ПС: Кад ме питао профа у средњој ко је извео октобарску револуцију, ја бубачио, па бољшевици, па ово оно. А он ме сасече: "Не"! Ма шта не, ко је луд овде? "Извели су је, вели, празни стомаци"! Неодржив је систем у САД. Систем је изродио што је изродио, није то ствар Бајдена, Трампа. Поред што је систем неодржив, сада имамо и парасистем који је кршечи сва начела закона, морала и демократије - засео на власт! То је неодрживо, питање је када и како и ко ће то мењати.

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Ćiriličar рече

Јако је образован човек, добар историчар, али мислим да је не тако добар аналитичар.

Најпре, овај текст је писан за америчку јавност, треба то имати у виду. Није писан Србима. Дакле, кад се погледа стње у САД (антифа, рушење споменика оцима Америке, подизање споменика Лењину и сл.,) текст је писан циљано за америчку јавност. За, условно, "белог, хирићаског хетеросексуалца" (речи које Срђа често помиње).

Владика Николај је био англофил! Срђа је англофил! Ништа чудно што провејава та англофилска нота, али она је исказана у жалу за неком другом, слободном, Америком.

И да пише нешто за српску јавност, не знам да ли би било нешто другачије. У наставку коментара се чак и јавио са коментаром. 

image.png.1f312358ef1e72cc24d6c4265911369d.png

Трифковићев одговор Зеки заправо показује да је исправно што тврдиш да је лош аналитичар. Само неко ко је лош аналитичар може да тврди да је геополитичка позиција Русије изузетна. Напротив геополитичка позиција Русије је катастрофална (Моћну геополитичку позицију имају САД и Шпанија, а одличну рецимо Британија или Француска), и они не само да нису истраћили ништа него упркос томе успјели да одрже Русију јаком земљом, иако не економски моћном. Да је нека друга нација била на мјесту Русије, рецимо Америка са својим свјетоназаром вјероватно би се распали на први озбиљан притисак извана. 

Уколико не разумије геополитичку позицију Русије, онда сасвим сигурно не може ни исправно да резимира догађаје у Америци и да их представља као неку пројаву утицаја који је стран некаквој правој Америци за којом ето англофил Срђа тугује. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Justin Waters рече

Уколико не разумије геополитичку позицију Русије, онда сасвим сигурно не може ни исправно да резимира догађаје у Америци и да их представља као неку пројаву утицаја који је стран некаквој правој Америци за којом ето англофил Срђа тугује. 

Geopolitika je poslednji put bila relevantna u Prvom svetskom ratu.

Naši "analitičari" su, dakle, 100 godina u zaostatku.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Tumaralo. рече

Geopolitika je poslednji put bila relevantna u Prvom svetskom ratu.

Naši "analitičari" su, dakle, 100 godina u zaostatku.

Ма да, а Бжежински је такођер писао у 19 вијеку, а и Дугин исто. Да није важна, Турска и Грчка не би били у спору. Западне силе не би настојале изоловати Русију и Иран. Америка се не би петљала око спора у јужном кинеском мору, и oстало што се дешава.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ćiriličar рече

Гост један од оних који се још увек може назвати новинаром - Никола врзић.

Uvek sam se pitao ko su ljudi koji se pale na tabloidno novinarstvo... i evo, napokon imam primerak pred sobom! :D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ма да, а Бжежински је такођер писао у 19 вијеку, а и Дугин исто

U 2020. godini, u eri globalizacije, biotehnologija i informacionih tehnologija (i spoju ova dva), nuklearnog naoružanja itd. geopolitika nema nikakav značaj.

U vreme WW2 je imala sekundarni značaj. Tada su glavne priče bile 1. ko će više da naštanca ubojitih mašina  2.propaganda

Dugin je pajac.

Да није важна, Турска и Грчка не би били у спору.

Nebitno.

I Tutsi i Huti su bili u sukobu. I Srbi i muje.

To su nekakvi autistični sukobi koji su svojstveni svim primatima marke homo sapiens (kao i šimpanzama).

Ja ovde pričam o širim trendovima.

Западне силе не би настојале изоловати Русију и Иран. Америка се не би петљала око спора у јужном кинеском мору, и oстало што се дешава

To je jedan nivo priče.

Uglavnom za raju. Da ekipa iza dragstora može da priča o tome kako je ruski brod iznenadio amerićki u Crnom moru i tako te budalaštine.

Ruski političari i tajkuni drže pare u zapadnim bankama, šalju decu na Zapad i centralna banka im je u suštini pod kontrolom FED-a.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Tumaralo. рече

Ujedno je i jedna od zemalja sa najnižim prosečnim IQ-om.  

Nije. 

WWW.BLIC.RS

Ako se u takmičenju u prosečnom koeficijentu inteligencije (IQ) po državama računa i narodna umotvorina „pametniji popušta“, onda Srbija ne stoji tako loše ni u Evropi ni u svetu. Ovako istraživanja...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...