Jump to content

Зоран Ђуровић: Да ли је Марија имала брачне односе са Јосифом? Mт 1, 25

Препоручена порука

• Одговори 119
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

па тама је мрак и поп који је почео тему нема везе са Црквом провоцира. Значи ниеј православан поп него процира али нема ни Владику значи све је јасно.

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

On 31. 1. 2021. at 20:58, logdanov рече

Какав пандурски ум!

Expand  

Скриншот показује истинито ко је шта писао...  а ти и твој ава се бавите полуситинама и клеветама!

Патрујарх Павле је рекао да су клевете и полутистине грех и неморалан гест! 

Зато је поп из Рима имао несугласице са патријархом Павлом!  ( јер у то време није било скриншотова) : )

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

@Golub Немаш никада ништа друго да кажеш. Једини разлог твог боравка на овој теми је да прогањаш. Ти си овде по задатку. Зато се и не стидиш да причаш о својим скриншотовима, који су у твојој свести доказ да радиш исправну ствар, али си и даље само човек коме је речено да буде овде и да преноси газдама шта се прича. Скриншот служи за клипинг, да им не препричаваш, јер ти не верују на реч. Ни трага од духа. Само задатак. Можда свој једноставни задатак обављаш ревносно, али си због тога само ревносни обични жбир, али никако и позитивац.

Подели на овим сајтовима

On 1. 2. 2021. at 5:27, logdanov рече

Ти си овде по задатку.

Expand  

:)   

биће да ти је све истина као и ова фрљока...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

On 1. 2. 2021. at 5:27, logdanov рече

Једини разлог твог боравка на овој теми је да прогањаш.

Expand  

Ко кога прогања јасно је ко дан бели...

https://pouke.org/forum/uploads/monthly_2021_01/image.png.0eecd69b27b6252b4e36862223944db8.png

Ко има очи нека види!

Иначе, ја нисам још видео да Григорије прогања аву румунског, него обратно: поп З(л)оћа прогања Григоријаз, као што га тренутно прогања и Шпегељ, пардон, 'оћу рећи лажни војвода Шешељ...

Шешељуга је стари удбаш, и јасно је све, ко има очи да види...  и уши да чује.

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Хм...може да бидне, а не мора да значи. Ни ја, рецимо, не бих волео да Григорије има било какву значајнију улогу, било у Цркви било у политици. Али то не значи да симпатишем Шешеља и ДБ. Ствари су ретко црно-беле, тј. биполарне.

Но, све то нема везе са темом на којој ово пишемо. 

Подели на овим сајтовима

On 2. 2. 2021. at 16:13, Родољуб Лазић рече

не бих волео да Григорије има било какву значајнију улогу, било у Цркви било у политици. Али то не значи да симпатишем Шешеља и ДБ.

Expand  

Па и неће имати, ниту у Цркви нити у политици, то је више него очигледно.

А Шешељ је АВетиња све у 16.   Где је он бранио Србе, ту више Срба нема... 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

On 2. 2. 2021. at 16:45, Golub рече

Па и неће имати, ниту у Цркви нити у политици, то је више него очигледно.

А Шешељ је АВетиња све у 16.   Где је он бранио Србе, ту више Срба нема... 

Expand  

Не знам да је баш очигледно. Лично мислим да је Григорије дааавно требало да буде санкционисан због разних ствари. Али очито да је пронашао јаку залеђину и да та залеђина има довољно утицаја у оквиру СПЦ. Узимајући то у обзир, не бих рекао да је баш очигледно да он неће имати утицај којем недвосмислено тежи. Али стварно би било погубно да он оствари неку од својих амбиција, било црквену, било политичку. Скоро исто толико погубно колико би био и Ђуровићев долазак на ПБФ.

Подели на овим сајтовима

On 2. 2. 2021. at 16:55, Родољуб Лазић рече

Али стварно би било погубно да он оствари неку од својих амбиција, било црквену, било политичку. Скоро исто толико погубно као што би био Ђуровићев долазак на ПБФ.

Expand  

Ја лично нигде нисам видео да владика Григорије има јасне и јавне амбиције у Цркви, за неке амбиције на пољу политике сам видео... у видеу, кад помиње како има план да окупи младе паметне људе...

Што се тиче Ђуриног доласка на ПБФ, види се да се поп Ђура камелеонски примирио и не таласа више :)  привремено је баталио политику, сад тура теолошке клипове, надајући се да ће се зборавити његови клипови којима је клеветао и измишљао небулозе у вези блаженопочившег Митрополита Амфилохија и других актера у борби СПЦ у Црној Гори...

Чак је имао и којекаквих лупетања о Причешћу, сличних неким новим теолозима са ПБФа, за које је владика Иринеј рекао, да ко тако мисли о Причешћу не може предавати на ПБФу!  Стога и поп Ђура је себе елиминисао, како политичким, тако и теолошким ,,клиповима'' у точковима напретка... :)

тако да сам мишљења, колико Владика Григорије има шансе да буде Патријарх Српски, толико и ава румунски има шансе да предаје на ПБФу.  :)

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

А, заправо, тренутно имаш три идентичне Аве(тиње) на српској сцени: у политици: Шешељ, у књижњвности: Басара, у теологији: Ђуровић

исти стил, иста памет, исто штеточинсто за српско друштво...

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

On 2. 2. 2021. at 21:56, Golub рече

у књижњвности: Басара, у теологији: Ђуровић

Expand  

Паралела је скоро потпуна.

А врло, врло сличан у црквеном животу Руске Цркве је Курајев. Почео као антиекумениста и традиционалиста (што, Ђуровић, додуше, никад није био), а онда мало-по-мало стигао до модернизма и крајњег црквеног либерализма. Између осталог , изразио сумњу у благодатни огањ (пали га патријарх шибицом) за св. Матрону се изразио нешто у смислу сумње на врачање, износио мноштво других теолошких јересоидних ставова, бранио чланице групи "Pussy Riot" које су извеле свој безобразни "перформанс" у цркви Христа Спаситеља  итд.итд. Он о свему мора да изнесе своје ауторитативно мишљење, он је најпаметнији, све зна, његови ставови су изнад било ког црквеног става...

И, занимљиво, пошто дуго година има свој блог, привукао је приличан број следбеника који му слепо верују и у свему га подржавају.

Пошто им је на крају досадио, пљујући и лево и десно, паметујући и преузносећи се изнад свих, пре два месеца епархијски суд у Москви га је лишио чина. Може да се жали и ако патријарх по жалби потврди пресуду црквеног суда, то је то. А он је унапред запретио да ће у том случају уложити апелацију Вартоломеју. И тако је стигао до дна.

Све је то исти ментално-психолошки склоп, коме је основ у одређеном унутрашњем проблему. Тај проблем се екстернализује као наметање свог беспоговорног ауторитета, нетрпељивост према онима који се супротстављају, крајња дрскост и безобразно опхођење са циљем да се други понизи и увреди, јер се тиме постиже привид победе и супериорности. Има о томе довољно у психолошкој литератури. 

Подели на овим сајтовима

Кад смо код Благодатног Огња, мени је то велик камен спотицања, па сам о томе почео радије да избегавам и да размишљам и да причам. Једноставно ми се не уклапа у буквално све оно због чега уопште исповедам Христа и називам се хришћанином. Али опет, не могу да судим оштро, јер је Јерусалим једно велико место искушења и страдања и довољно је чудо што су тамо хришћани уопште опстали. Није исто бити и опстати хришћанин у 12. веку и 20. веку, или хришћанин у Београду или хришћанин у Јерусалиму.

Подели на овим сајтовима

On 3. 2. 2021. at 9:08, Родољуб Лазић рече

Паралела је скоро потпуна.

А врло, врло сличан у црквеном животу Руске Цркве је Курајев

Expand  

но Басаран! :)   анд курајев :)

поп З(л)оћа недавно помињаше како скупља власи косе да га не черече после смрти... :) 

чак помињаше ,,главић'', човек је збиља опсесиван, а опсесивност приписује патријарху Павлу?!  Ало?  

Први је, овде, на поукама помињао чланове Максимове и Теодосијеве породице, клеветао им оца и ђеда, а сад му се враћа, јер неки лудаци нападају његову фамилију...  

кад је помињао туђег оца и деду, није марио како се неко осећа, али, ваљда сад може да угледа како је то ружна ствар...  дај Боже да се и њему отворе очи, и да престане да клевеће, измишља и слуша шејтана...  од срца му то жели Голуб!

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...