Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Не плашим се ја ничега.

Plasis se  ove karikatiure i onoga sto predstavlja. Toliko si se uplasio da si cak spreman da opravadas nasilje prema tome.

A mene zanima sta te je uplasilo? kakvu si opasnost video od ove karikature? Nemoguce da je opasna zato sto je grozna? Sigruno da postoji nesto u njoj sto si doziveo kao veliku opasnost po sebe i svoj nacin zivota. Ja bih iskreno voleo da znam sta je to, najiskrenije, bez forica i bez "klizecih".

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, cloudking рече

Umetnik ne sme da bude ogranicen. Umetniku treba dopustiti da stvara bu-kvalno sta god pozeli a mi koji konzumiramo tu umentost cemo dati svoj adekvatan sud.

Цитираћу део песме Кизе РХ који је можда најбољи урбани песник и репер. Сигурно најстарији мећу активнима "Слободан бити докле мисао сеже, ствар је ума без равнотеже" Стих је из песме која говори о другим стварима али је јасан сасвим. Човек мора да има здраву аутоцензуру у свакој области свог живота па и у уметности. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

Plasis se  ove karikatiure i onoga sto predstavlja. Toliko si se uplasio da si cak spreman da opravadas nasilje prema tome.

A mene zanima sta te je uplasilo? kakvu si opasnost video od ove karikature? Nemoguce da je opasna zato sto je grozna? Sigruno da postoji nesto u njoj sto si doziveo kao veliku opasnost po sebe i svoj nacin zivota. Ja bih iskreno voleo da znam sta je to, najiskrenije, bez forica i bez "klizecih".

Нисам се уплашио него просто згадио. Грозно је. 

Не правдам насиље него говорим о акцији и реакцији.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Човек мора да има здраву аутоцензуру у свакој области свог живота па и у уметности. 

Vucic likes this.

Подели на овим сајтовима

@cloudking Кад смо код акције и реакције, па не може нико очекивати да са таквим стварима добије позив за изложбу у крипти храма Светог Саве.

На шок и панк одговор буде шок и панк јако често. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Нисам се уплашио него просто згадио. Грозно је. 

Не правдам насиље него говорим о акцији и реакцији.

I tebi je u ravnotezi nasilna reakcija na zgadjenost?

Jel ok onda da bijemo beskucnike kad ih vidimo kako leze u sopstvenoj povracki i smrde na govna?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Vucic likes this.

Не. Не разумеш никако да човек има одговорност за своја дела и да уметност није искључена из тога.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

На шок и панк одговор буде шок и панк јако често. 

To je tacno ali se ne radi o tome nego jel ok tebi da bude tako?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Не. Не разумеш никако да човек има одговорност за своја дела и да уметност није искључена из тога.

A adekvatna kazna za nepostovanje autocenzure je nasilje?

Подели на овим сајтовима

I tebi je u ravnotezi nasilna reakcija na zgadjenost?

Jel ok onda da bijemo beskucnike kad ih vidimo kako leze u sopstvenoj povracki i smrde na govna?

Ајде рекли смо без клизећих.

Поређење ти је погрешно и нон стоп ме посматраш кроз призму неког уберменш идеолога.

Ја нисам говорио нигде о томе да је насиље у реду (мада ми је преко главе те флоскуле и обично је изговарају перфидни насилиници) само ти кажем да на шок често одговор буде шок. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

To je tacno ali se ne radi o tome nego jel ok tebi da bude tako?

То је закон палог света. И ми из тога треба да се издигнемо нит такве акције нит такве реакције.

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс

da li je tebi cepanje radova adekvatna i postena kazna za estetski neprihvatljive readove?

Mislis li da nije postojao drugi nacin da se izrazi nezadovoljstvo ili smatras da je nasini upad i cepanje tacno ono sto je trebalo da se desi?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

A adekvatna kazna za nepostovanje autocenzure je nasilje?

Опет ме посматраш као инквизитора. Нисам то рекао. Нити ја икоме пресуђујем. Говорим о узрочно последичним односима. А свачија је одговорност да ти односи буду свети а не шок-шок односи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

То је закон палог света. И ми из тога треба да се издигнемо нит такве акције нит такве реакције.

Znaci svi su jednako krivi...

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс

da li je tebi cepanje radova adekvatna i postena kazna za estetski neprihvatljive readove?

Mislis li da nije postojao drugi nacin da se izrazi nezadovoljstvo ili smatras da je nasini upad i cepanje tacno ono sto je trebalo da se desi?

Нарано да није. Исто као што није адекватна акција таква изложба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...