Jump to content

Слике форумаша

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Bojan* рече

Ovo je neko novo vreme, vreme "ženskih sloboda" i vanbračnih partnerskih odnosa.

Danas je vrlo teško pronaći devojku, kojoj je na umu brak u kome će roditi makar jedno dete, a da to bude iz ljubavi. Još teže ako znaju da si vernik.

Za muškarce koji ne poseduju tražene fizičke osobine, to je pravi je podvig. Nažalost, kad moram tako da kažem. 

@Bojan*За скоро 37 година колико живим ван СФРЈ/Србије, због свакодневних обавеза, спорадично сам посећивао Отаџбину. Од посете до посете регистровао бих очигледне промене, али ме ова нововременска ситуација о којој говорите баш жалости!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Протиница и наша најстарија ћерка (друго дете по реду, удата је и има двоје деце).

Мама и Ћерка.JPG

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

А шта му дођемо ми који волимо и конзумирамо и једно и друго? Дивља господа? Господски дивљаци?

:pivo:

пре 1 сат, Снежана рече

Vi mu dođete...pijani, ako konzumirate istovremeno :D

:laugh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, obi-wan рече

Pivo je za divljake, vino je gospocko pice! :ladan:

Моја покојна бака по оцу, коју смо из милоште звали “мајка”, (а баку по мајци, “нана”), говорила је исто то, али мало другачије: “Само права господа пију вино, али умерено!” ??

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

Кад већ о вину диванимо, ево једне догодовштине од пре три деценије са рођендана деке моје протинице, блаженопочившег патријарха Германа (родио се на Преображење, уснуо уочи Успења).  

По завршеној архијерејској литургији у Саборној цркви, служен је ручак у патријарашком стану за уже чланове породице који су припремиле моја покојна ташта, патријархова ћерка са снајом, ђаконисом патријарховог сина и госпођа Христина, жена господина Мирчете (вршио је послушање келејника).

За столом су поред чланова породице седели мој блаженопочивши духовни отац, владика Данило Крстић, блаженопочивши владика врањски, Сава Вуковић и двојица младића, будућих богослова, који су прислуживали у олтару. Мислим да је један од њих био чика Мирчетин рођак.   

На столу даљско вино. У току ручка, чим неко од њих тројице попије гутљај, један од ове двојице младића скаче на ноге лагане и долива по неколико капи, више нису могли јер су архијерејске винске чаше биле скоро пуне. Кад је патријарх Герман, чини ми се трећи пут подигао лагано чашу да испије гутљај, млади момко моментално скокну, зграби флашу са стола и таман да долије, благо га заустави патријарашка рука. Још блажим гласом, блаженопочивши патријарх Герман изусти: Сине, само се кандило долива, а чаша се испија до дна!. И тако патријарх Герман и двојица владика попише на миру по једну чашу извсрног даљског вина.

Подели на овим сајтовима

Jelašnička klisura, nedaleko od Niša. Endemsko stanište biljke Ramonda serbica (srpska ramonda, kolačić ili cvet feniks). Biljku je otkrio Josif Pančić 1874. Slična je biljci Ramonda nathaliae. Interesantno je da se osušena biljka može regenerisati ako dođe u kontakt sa vodom. Uzeta je kao simbol stradanja i vaskrsenja srpske vojske u Prvom Svetskom ratu.

20190609_211135.jpg

Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, o. Miroljub рече

Кад већ о вину диванимо, ево једне догодовштине од пре три деценије са рођендана деке моје протинице, блаженопочившег патријарха Германа (родио се на Преображење, уснуо уочи Успења).  

По завршеној архијерејској литургији у Саборној цркви, служен је ручак у патријарашком стану за уже чланове породице који су припремиле моја покојна ташта, патријархова ћерка са снајом, ђаконисом патријарховог сина и госпођа Христина, жена господина Мирчете (вршио је послушање келејника).

За столом су поред чланова породице седели мој блаженопочивши духовни отац, владика Данило Крстић, блаженопочивши владика врањски, Сава Вуковић и двојица младића, будућих богослова, који су прислуживали у олтару. Мислим да је један од њих био чика Мирчетин рођак.   

На столу даљско вино. У току ручка, чим неко од њих тројице попије гутљај, један од ове двојице младића скаче на ноге лагане и долива по неколико капи, више нису могли јер су архијерејске винске чаше биле скоро пуне. Кад је патријарх Герман, чини ми се трећи пут подигао лагано чашу да испије гутљај, млади момко моментално скокну, зграби флашу са стола и таман да долије, благо га заустави патријарашка рука. Још блажим гласом, блаженопочивши патријарх Герман изусти: Сине, само се кандило долива, а чаша се испија до дна!. И тако патријарх Герман и двојица владика попише на миру по једну чашу извсрног даљског вина.

Поткрала се грешка. Хтео сам да напишем владика врањски Сава Андрић, а не Вуковић, мада је и блаженопочивши владика шумадијски био чест гост на породичним окупљањима. Праштајте. 

Подели на овим сајтовима

Хиландар 2019.

@StefanLugic

20190624_100314.jpg

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 24.6.2019. at 14:43, ana čarnojević рече

to za decu tesko mogu da poverujem.

Verovatno ne živiš u Srbiji. Žene sve manje rađaju, pa je dece sve manje.

mozda moras da imas srece i da naidjes na devojku koja je zrela za bebu...onda ti je sve ocas posla.

Ne, nego je vrlo teško naći devojku, ako ne pripadaš onoj grupi muškaraca koji imaju željene fizičke osobine i dobru materijalnu podlogu.

Ako devojka nije zrela za bebu, zašto se onda upušta u seksualne odnose i što je još gore van braka. Sutradan je taj muškarac može neočekivano ostaviti, čak i ako ostane u drugom stanju.

dobro, ne mora bas sve po redu, sretnete se, dogovorite, vencate, rodite...moze malo i naopacke:)

Mnogo toga je naopačke, ali ljudi iz nekog razloga ćute i prihvataju te naopake trendove.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Bojan* рече

Ako devojka nije zrela za bebu, zašto se onda upušta u seksualne odnose i što je još gore van braka.

'De si Neško, kako si? :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...